Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"ВАДИЋУ ОЧИ ЊИХОВОЈ ДЕЦИ" Радојевић тражио помоћ из Црне Горе - како је навијач Звезде планирао да убије Беливука

17.08.2021. 21:50
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Србија Данас/Профимедиа/Естоцк-Милос Рафаиловиц/Друштвене мреже

Хоћу да се склоним и потаманим пацове, поручио је Здравко Радојевић пријатељу потписаном као Баракуда.

Српска полиција у сарадњи с више безбедносних служби из земље, али и окружења, заједно с међународним истражитељима, успела је да пресретне поруке које су сада део оптужнице против Вељка Беливука и његове криминалне групе, а у којима жртве овог клана такорећи предосећају и моле за помоћ пре него што бивају брутално убијени.

ТОП патике на снижењу због којих једва чекамо повратак у школу!

ТОП патике на снижењу због којих једва чекамо повратак у школу!

ОТКРИВЕН БЕЛИВУКОВ ГЕТО! Са својим војницима запосео ЦЕО КОМПЛЕКС НА ЗВЕЗДАРИ - кола после злочина довозили у подземну гаражу ОВЕ ЗГРАДЕ

ОТКРИВЕН БЕЛИВУКОВ ГЕТО! Са својим војницима запосео ЦЕО КОМПЛЕКС НА ЗВЕЗДАРИ - кола после злочина довозили у подземну гаражу ОВЕ ЗГРАДЕ

ОВО ЈЕ БЕЛИВУК РЕКАО ВУКИЋЕВИЋУ ДОК ЈЕ ВЕЗАН ЗА СТОЛИЦУ ЧЕКАО СМРТ! Мучили жртве док нису преклињали да их убију

ОВО ЈЕ БЕЛИВУК РЕКАО ВУКИЋЕВИЋУ ДОК ЈЕ ВЕЗАН ЗА СТОЛИЦУ ЧЕКАО СМРТ! Мучили жртве док нису преклињали да их убију

Навијач Црвене звезде Здравко Радојевић из Котежа је у пресретнутој комуникацији до које су дошли медији у Црној Гори очигледно молио једног Црногорца са шифрованим именом Баракуда да му помогне да се отараси Беливука и његове екипе. И док га Црногорац који се у том моменту, према преписци, бори с корона вирусом, одговара од суровог плана, подсећајући га да има децу, Радојевић каже да је решен да по цену свега "побије говна која су му опет ишарала братовљев мурал".

- Брате, побићу их јавно све. Опет су ми ишарали мурал брата. Је л' можеш да ми помогнеш да побијем говна? То је она свиња дебела, убићу је јавно. Мрзе ме, па ме мрзе. Очима не могу да ме виде. Деци ћу им очи вадити за ово. Хоћу да се склоним и да таманим пацове - у очају је писао Здравко.

Zdravko Radojević
Здравко Радојевић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Баракуда му је одговорио да га разуме и позвао да дође кад год хоће, наговестивши му да пази коме шта прича јер његови непријатељи имају доушнике, односно шпијуне. Ти шпијуни су и продали Радојевића Беливуковом клану, чији припадници су бацили око на Радојевићев плац с аутомобилима. Маркиран је био и као човек на вези са "шкаљарским кланом".

Према оптужници писаној на 322 стране, Радојевић је нестао 10. новембра 2020, а неколико наредних дана, док супруга није пријавила полицији нестанак, на вези је била с његовим блиским пријатељем Немањом Лакићевићем. Он је играо улогу забринутог пријатеља, а заправо је омогућио да Радојевић буде отет и потом свирепо убијен.

Три убиства на територији "шкаљараца"

Српска полиција истражује, осим пет убистава која су наведена у оптужници против клана, и три убиства на територији Црне Горе. Баранин Дамир Хоџић и његов шурак Адис Спахић нестали су 14. октобра 2020. и убијени у размацима од неколико сати. Током те крваве акције Беливук и Миљковић заробили су "шкаљарца" Милета Радуловића, познатијег као Миле Капетан.

Marko Miljković
Марко Миљковић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Како је испричао сведок-сарадник Бојан Хрватин, Беливук је добио информације где се припадник супарничког клана крије и са сарадницима упао у један од штек-станова да би га заробио. Том приликом, према речима Хрватина, догодила су се и убиства.

- Упали су тамо на штек, тамо су ликвидирали, према мојим сазнањима, једног сигурно, можда двојицу, мислим да тог што су ликвидирали (...), мислим да се Хоџић презивао - рекао је Хрватин, највероватније мислећи на Дамира Хоџића, који се у Црној Гори и даље води као нестао. Црногорска и српска полиција сматрају да су Хоџић, Спахић и Миле Капетан убијени.

У оптужници стоји да су у Радојевићевом убиству учествовали његови кумови браћа Будимир, Беливук, Миљковић, Лакићевић, Влада Драганић, Бојан Хрватин, Небојша Јанковић, Немања Ђурић, Дејан Тешић и Срдан Лалић. Према наводима оптужнице, Радојевић је убијен из користољубља. Марко Миљковић звани Месар или Звер слао је поруке Радојевићу у којима се представљао као продавац оружја и тако намамио жртву.

Сведок-сарадник Бојан Хрватин је пред тужиоцем испричао да су Радојевића везали, испитивали и тражили да откључа свој криптовани телефон да би видели с ким је све у контакту. Када је Хрватин дошао у кућу, затекао га је уплашеног.

- Вељко Беливук је рекао овако: "Ајмо, браћо, ко ће да га реши?" Милош је одмах одговорио: "Ја нећу, кум ми је" - објаснио је Хрватин и додао:

- Прецизним јаким ударцем секиром Беливук је убио Здравка. Његово тело су исекли и самлели у машини, а потом бацили у Дунав.

Полицајци славили с "кавчанима"

У Кијеву притворени Емил Тузовић и Стефан Мандић (Ђукић) због тамошњег покушаја убиства "кавачког" вође Радоја Звицера поручили су црногорским правосудним органима да су невини, а да би требало да открију ко су полицајци који су се дружили с "кавчанима".

- Из медија смо сазнали да се помињу наша имена за тешка кривична дела. Ми смо невини, а да ли се ви осећате угрожено јер знате колико сте часно обављали ваше функције? Ко је пустио Беливука и Миљковића у Црну Гору? Закон треба да је за све исти, надамо се да нећете сакрити ваше преписке с криминалцима. Колико пара кошта да подметнете лажног сведока-сарадника? Зашто не кажете који је од ваших параполицајаца ишао по славама и весељима код "кавачког клана" - поручили су Тузовић и Ђукић.

Škaljarac
Шкаљарац / Извор: Фото: страна.уа