Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВЕЛИКА АКЦИЈА МУП-а У СРБИЈИ: Ухапшени дилери дроге и трговци оружјем

20.11.2017. 18:37
Пише:
Танјуг
policija
полиција / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Заплењена велика количина оружја и наркотика

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лазаревцу ухапсили су Д. П. због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. 

Како се наводи у саопштењу МУП-а, приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронађени су "калашњиков", пиштољ, ловачка пушка, 197 комада муниције, оквир за аутоматску пушку, оквир за пиштољ, војнички нож за аутоматску пушку и самострел. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати. 

Припадници Службе за борбу против организованог криминала ухапсили су и М. М. из Ирига, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. 

Приликом претреса његовог стана и других просторија пронађено је и одузето више од 1. 100 комада муниције и тромблонска мина, наводи се у саопштењу. 

Сведок открио: Ћурувија није имао обезбеђење

policija
полиција / Извор: Профимедиа

По налогу надлежног тужилаштва осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати. 

Такође, на списку ухапшених је и М. Д. због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. 

Приликом претреса стана и локала, наводе у МУП-у, пронађено је седам пакета са око килограм марихуане и вагица за прецизно мерење и њему је одређено задржавање до 48 сати. 

Убица Новосађанке и даље није пронађен: Прошло је годину дана од монструозног убиства Теодоре Каћански

Такође, ухапшен је и Н. С, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела изнуда и спречавање службеног лица у вршењу службене радње. 

Постоје основи сумње, наводе у МУП-у, да је он од октобра од једног мушкарца из Београда, уз претње да ће му запалити кућу и аутомобил, више пута тражио новац или аутомобил. Ухапшен је приликом примопредаје новца и код њега су пронађене обележене новчанице, наводи се у саопштењу. 

Приликом хапшења, каже се у саопштењу МУП-а, осумњичени је пружао отпор полицијским службеницима, а приликом претреса стана и других просторија, пронађен је пиштољ, 48 метака и патрони за ловачку пушку. 

Претресом стана осумњичене М. В. код ње је пронађена таблета екстазија, једна вагица за прецизно мерење и једна стаклена флашица са прашкастом материјом браон боје, а код Н. Р. пет кесица са око 20 грама спида, један ваљак пластичног експлозива тежине око 60 грама и 58 метака.

После рођендана завршили у САНДУЦИМА: Младићи су запомагали и држали се за главу, а око њих су били МРТВИ ДРУГОВИ

Кикинда

У Кикинди је ухапшен А. Д. због постојања основа сумње да је извршио кривична дела тешка крађа и тешко дело против опште сигурности. 

Постоје основи сумње да је А. Д. у саизвршилаштву са две особе крао газолин из цистерне власништво ДОО ''Петрол'' у којој је запослен, а на штету НИС "Нафтагаса". 

На овај начин, каже се у саопштењу, НИС-у је причињена материјална штета за више од милион динара. Приликом последње крађе, крајем октобра ове године, дошло је до експлозије газолина у Мокрину у којој су смртно страдала двојица мушкараца која су била са А. Д. , кажу у МУП-у. 

Њему је по налогу Основног јавног тужилаштва у Кикинди одређено задржавање до 48 сати. 

Убио друга па запалио његово тело: Апелациони суд преиначио пресуду за тешко убиство Ђурђа Угринића

Краљево 

У Краљеву су "пали" И. Ђ. и Д. Н. због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. 

Како се наводи у саопштењу, полиција је у близини Краљева зауставила аутомобил марке ''алфа ромео'', београдске регистрације, у ком су били осумњичени и пронашла више од два килограма марихуане. 

НЕРАСВЕТЉЕНО УБИСТВО ПОШТАРА ИЗ ЗЕМУНА: Осумњичени мушкарац ПУШТЕН ИЗ ЗАТВОРА

Припадници Министарства унутрашњих послова су у више одвојених акција на сузбијању криминала и корупције на територији Републике Србије ухапсили 93 особе, док су против још 38 лица поднете кривичне пријаве у редовном поступку. 

Осумњиченима који су ухапшени на територији полицијских управа Београд, Нови Сад, Суботица, Панчево, Кикинда, Јагодина, Зајечар, Краљево, Крушевац, Ниш, Лесковац и Врање на терет се, између осталог, стављају дела корупције и привредног криминала попут пореске утаје, примања и давања мита злоупотребе службеног положаја, проневере, али и дела општег криминала попут - неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, изнуда, разбојништво, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и угрожавање сигурности.