Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МОНСТРУОЗНИ СНИМЦИ МУЧЕЊА ВЕЉИНЕ ГРУПЕ: Овако је Беливукова "војска" претила преко друштвених мрежа (ФОТО/ВИДЕО)

02.03.2021. 20:54
Пише:
Србија Данас/Блиц
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Е-стоцк/Цаслав Vukojicic/Pink.rs/YoutubePrintscreen

На једном од снимака види се прослава у штеку групе Веље Невоље на стадиону у Хумској где је прошлог лета, уз славље и ватромет, слављено убиство истакнутих чланова шкаљарског клана Алана Кожара и Дамира Хаџића.

Колико се моћно и недодирљиво осећала криминална група коју су предводили Вељко Беливук (36) звани Веља Невоља и његов најближи сарадник Марко Миљковић Маре најбоље показује то што су без проблема снимали извршења злочина, славља након ликвидација, претње и песме преко којих су "суптилно" слали поруке супарницима.

ОПАСНА ВЕЗА КРИМИНАЛАЦА: Блиндирани BMW одузет вођи Алкатраза раније возио УБИЦА СТРАХИЊЕ СТОЈАНОВИЋА!?

ОПАСНА ВЕЗА КРИМИНАЛАЦА: Блиндирани BMW одузет вођи Алкатраза раније возио УБИЦА СТРАХИЊЕ СТОЈАНОВИЋА!?

ДАРКО ЕЛЕЗ И ВЕЉА НЕВОЉА СПРЕМАЛИ АТЕНТАТ НА ВУЧИЋА? Планирали оружану побуну у Србији!

ДАРКО ЕЛЕЗ И ВЕЉА НЕВОЉА СПРЕМАЛИ АТЕНТАТ НА ВУЧИЋА? Планирали оружану побуну у Србији!

НИСУ СМЕЛИ ДА БУДУ У ИСТО ВРЕМЕ НА ИСТОМ ПРОСТОРУ! Откривен зверски план Беливука и Елеза - оружје за одстрел

НИСУ СМЕЛИ ДА БУДУ У ИСТО ВРЕМЕ НА ИСТОМ ПРОСТОРУ! Откривен зверски план Беливука и Елеза - оружје за одстрел

Снимак прославе убиства шкаљараца

На једном од снимака види се прослава у штеку групе Веље Невоље на стадиону у Хумској где је прошлог лета, уз славље и ватромет, слављено убиство истакнутих чланова шкаљарског клана Алана Кожара и Дамира Хаџића. У том тренутку није се знало зашто се ори у Хумској и због чега је био и ватромет, а онда је откривено да су Беливукова и екипа Дарка Елеза, с којим је планирао савезништво и формирање једног клана, славили језиву ликвидацију супарника на Крфу.

Slaviša Veletić Vojnik
Славиша Велетић Војник / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен

Мушкарац који је снимао и поделио даље атмосферу са прославе је Славиша Велетић Војник, Елезова "десна рука" и најпоузданији сарадник. Тада нико није наслућивао да је реч о прослави убиства, нити да је Беливукова група толико ојачала и да се умрежава.

Снимци злочина и слике преко Скаја

Према незваничним информацијама припадници Беливукове сурове криминалне групе снимали су мучења и убиства својих жртава и то слали једни другима преко заштићене апликације "Скај". Како су београдски медији преносили постоји чак и снимак на ком се види како припадници ове групе играју фудбал са главом једне своје жртве, као и да су тај снимак и слике слали једни другима, али и својим супарницима, као претњу, управо преко "Скаја". О овоме је причао недавно чак и председник Србије Александар Вучић који је рекао да "не може цео град да прича о томе како је неко преко "Скаја" слао слике да је некоме одрубио главу или како је неко некоме не знам шта урадио, а да ми не знамо да ли је то истина или није".

Према незваничним информацијама постоји и неколико снимака мучења и других злочина припадника ове групе, које су сами направили.

Полиција и даље вештачи мобилне телефоне ухапшених припадника Невољине групе.

Претње преко Јутјуба

Колико Беливукова група није презала ни од чега и колико се осећала моћно добро показује и то што су без проблема снимке кроз које су својим супарницима кроз песму стављали до знања шта их чека објављивали чак и јавно на Јутјубу.

Чак осам месеци пре него што је у Београду без трага нестао Горан Величковић Гокси, један од вођа навијача Партизана, на Јутјубу је објављен снимак на ком се чује како му Беливукова екипа пева популарну песму, али с измењеним и претећим текстом.

Они су у ритму познате песме "Бато бре" коју пева певачица Инди, текст прерадили и запевали:

"А где журиш, а где журиш Гокси бре, а где журиш пребисмо ти јангере..."

"Јангери" су иначе млађа група партизанових навијача коју је управо Гокси предводио, а која није желела да навијање користи као параван за криминал, и управо због тога, како се сумња, настао је сукоб са Беливуком.

Гокси је у тренутку објављивања овог видеа, на ком се не види јасно где је сниман, био у притвору, а у коментарима се може наслутити да му се на овај начин двосмислено прети:

- Када се завршава притвор Гоксију? - упитао је један корисник Јутјуба, на шта је други одговорио: "Чим се заврши, добићете снимак". Одмах након тога уследио је одговор једног припадника друге групе навијача који је одговорио, наводно у Гоксијево име: "Једва чекамо, веруј и он жели да поприча мало. Спремите говор и видимо се ускоро" А потом је уследила још једна претња: "Не бој се ти за наше, брини за своје боље би ти било".

Преко Јутјуба молили да их Веља прими у екипу?

Још један бизаран коментар налази се испод претеће песме посвећене Гоксију у ком мушкарац пита како би могао да се прикључи екипи Веље Невоље и Марка Миљковића.

- Како се придружити Вељи и Марку Миљковићу? - упитао је корисник који се крије иза надимка "мад max".

На то је са јутјуб канала који је објавио видео, "Јужна трибина" стигао одговор: "Само екипа одобрана".

Претње Шарцу преко Инстаграма пар месеци пре убиства

Колико екипа Веље Невоље није презала ни од чега и осећала се слободном да јавно прети доказ је и пример Александра Шарца. Шарцу је месецима пре убиства на паркингу тржног центра на Новом Београду преко партизанових навијачких страница прећено.

grobari
гробари / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен/дух.гробарства

Његове приватне фотографије објављиване су на навијачким групама и у текстовима је називан "цинкарошем" и "друкаром", као и "незаштићеним сведоком-сарадником". Убрзо након тога Шарац је намамљен на састанак у београдски тржни центар, а потом, са неколико хитаца, ликвидиран на паркингу истог.

- Тужан је цинкарошки живот овог несрећника, као и његових сарадника... Позабавићемо се више овим певачем у наредном периоду - пише испод видео снимка у ком је објављена и фотографија Шарца са супругом и пријатељима неколико месеци пре убиства.

Да ситуација буде још бизарнија, Шарцу је прећено и преко плаката на бандерама које су биле лепљене по Београду. На њима је била Шарчева фотографија и текст: "Тражи се! Моле се суграђани ако су га видели да нам јаве. Последњи пут је виђен како пу*и ку**ц".

Пре тога на Инстаграму је отворен и профил "Шарац цинкарош", који је закључан и има 37 постова.

- Они који су видели профил кажу да су ту качене слике Шарца уз претеће поруке. Називан је цинкарошем, несрећником, певачем. Наводно, многи су те постове тумачили као отворену претњу - каже извор. Ове странице су након ликвидације обрисане.

Малтретирање Радета Петровића

Почетком прошле године, док је Беливук још био на слободи и тек започео најкрвавији низ злочина у Београду, на друштвеним мрежама појавио се снимак на ком се види како Веља Невоља малтретира Радета Петровића, навијача из некада најјаче Партизанове навијачке групе коју је предводио Милош Радисављевић Кими. На снимку се види како Петровић, под присилом, изјављује како је његова навијачка група ''Партизановци'' “издала Партизан”, а да су он и Кими “п….” и да је једина права љубав према Партизану на јужној трибини, одакле су обојица истерани после чувеног инцидента са Сплићанима на ''вечитом дербију''.

Убрзо се појавио још један снимак, на коме се види како говори Веља Невоља. На том снимку се види група навијача са јужне трибине, окупљених под заставом ''Принципа'', групе коју је предводио Беливук, а која се раније звала "Јањичари", како Петровића приморавају да понови како су он и Кими “п* које су продале Партизан”.

Беливук је потом у снимку поздравио Милоша Радосављевића Кимија и поручио му како је он "следећи" и да "се спреми за њихов долазак".