Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВЕЉА НЕВОЉА ВАН СЕБЕ ЗБОГ ТИЈАНЕ АЈФОН: Лажеш! Знам како си прошла полиграф! Испливали нови детаљи из затвора

14.04.2021. 18:46
Пише:
Србија Данас/Информер
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: АТА Images/Profimedia

Вељко Беливук, звани Веља Невоља, добро је упућен у сваки детаљ истраге која се води против њега и све је нервознији јер зна да му прети вишедеценијска робија

Вељко Беливук (35), звани Веља Невоља, на ивици је нервног слома у притвору јер је схватио да му нема спаса и да ће вероватно до краја живота остати иза решетака!

ОРЛ специјалиста упозорава: Ове симптоме не смете да игноришете! Ево како да заштитите нос и дисајне путеве!

ОРЛ специјалиста упозорава: Ове симптоме не смете да игноришете! Ево како да заштитите нос и дисајне путеве!

"ПЛАКАО И ДРЖАО СЕ ЗА ГЛАВУ": Суђење возачу "аудија смрти" у Нишу трајало шест сати, језиво сведочење полицајаца

"ПЛАКАО И ДРЖАО СЕ ЗА ГЛАВУ": Суђење возачу "аудија смрти" у Нишу трајало шест сати, језиво сведочење полицајаца

ЗАВРШЕНО СУЂЕЊЕ БАНЕТУ ВИДАКОВИЋУ: Познато када ће бити изрицање пресуде

ЗАВРШЕНО СУЂЕЊЕ БАНЕТУ ВИДАКОВИЋУ: Познато када ће бити изрицање пресуде

Беливук је одлично обавештен о свим детаљима истраге која се води против њега и свестан је да полиција има чврсте, необориве доказе за монструозне злочине које су починили он и његов клан. Посебно га нервира то што су и његови најближи сарадници решили да сведоче против њега!

Прати медије

Ово  је открио извор из београдског Окружног затвора (ЦЗ), који је малтене свакодневно у контакту са Вељом Невољом. Саговорник истиче да Беливук, иако је у притвору већ 70 дана, помно прати све медијске извештаје о себи и упућен је у све што се дешава "напољу".

- Веља Невоља се физички добро држи, скинуо је вишак килограма, редовно вежба, али је приметно да је из дана у дан све "тањи" са живцима. Зна да неће скоро бити на слободи, што му најтеже пада, али посебно га погађају информације да су његови доскорашњи пријатељи и сарадници спремни да сарађују са полицијом. Вероватно је био потпуно уверен да је свима утерао страх у кости и да нико неће смети да сведочи против њега, а онда се све то преко ноћи преокренуло након што су сви похапшени - казао је саговорник.

Према његовим речима, Беливук је бурно реаговао у притвору чак и после саслушања старлете Тијане Максимовић, зване Тијана Ајфон. Она је дала исказ 2. марта у СБПОК јер је била верена с Вељиним кумом и сарадником Мирославом Тадићем Миксом, који је такође ухапшен.

- Веља Невоља зна шта је све Тијана Ајфон испричала у полицији и зна чак и да је прошла полиграф. Он је свестан да Тијана није била упућена у злочине клана, они су је, наводно, само понекад користили за неке курирске задатке, али је тог дана, након Тијаниног саслушања, из само њему знаног разлога побеснео и оптуживао старлету да је лагала неке ствари кад је причала о њему. Тврдио је да је Максимовићева прошла на полиграфу само зато што јој нису поставили права питања. Нисам сигуран на шта је тачно мислио - напомиње саговорник.

Беливук је, иначе, ухапшен 4. фебруара заједно са његовом "десном руком" Марком Миљковићем Месаром и још 20 сарадника. Већина је пребачена у притвор Специјалног суда, али је Беливук послат у ЦЗ.

velja nevolja
веља невоља / Извор: Профимедиа

Сви ухапшени се терете за бројна убиства, која су снимали телефонима, а лешеве су затим касапили и топили у киселини или су делове тела бацали у Дунав. Такође, сумњиче се и за препродају огромних количина дроге, рекет, изнуде и друга најтежа кривична дела.

Полицајци су у претходна два месеца саслушали више од 50 људи, прикупљено је мноштво материјалних доказа, а посебан сегмент истраге биће сарадници клана из полицијских и државних структура.

Већ два пута је саслушана бивша државна секретарка у МУП Дијана Хркаловић, коју су безбедносне службе осумњичиле да је чак и издавала наређења Вељку Беливуку и његовој злогласној банди. Она је након саслушања пуштена да се брани са слободе, али је ухапшен њен блиски сарадник, бивши заменик начелника СБПОК Горан Папић, који се терети да је у априлу прошле године ургирао да се Марку Миљковићу врати блиндирани "ауди А8", који је полиција претходно била одузела.

Папић је био у жижи јавности и због фотографије на којој се види како седи у "ферарију" вредном 400.000 евра, а који припада шиптарском нарко-босу, извесном Бајрамију.

Сведок сарадник

Такође, ухапшен је и Илија Милачић, бивши начелник београдске криминалистичке полиције и још један блиски Дијанин сарадник, јер је одавао службене тајне клану Вељка Беливука. Милачић је брже-боље признао кривицу и нагодио се са тужилаштвом, па је осуђен на седам месеци кућног затвора, уз петогодишњу забрану рада у МУП.

Претпоставља се да је Милачић овако малу казну добио зато што се нагодио с властима, па ће највероватније бити један од сведока сарадника.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.