Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОБЈАВЉЕНИ НОВИ ШОКАНТНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ВЕЉИНЕ ЕКИПЕ: Почиње да се руши Беливукова мрежа сарадника

08.03.2021. 08:52
Пише:
Србија Данас
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: е-стоцк/Часлав Вукојичић

У емисији је приказано хапшење Вука Вуковића на аеродрому, једног од "војника" Веље Невоље.

Синоћ су у емисији Хит твит на телевизији Пинк, у којој је гостовала и премијерка Србије Ана Брнабић, приказани ексклузивни снимци везани за криминалну групу Вељка Беливука. 

"НА ОНИМ СЛИКАМА НИЈЕ НАШ ЗДРАВКО" Породица несталог Звездиног навијача тврди да тело није његово (УЗНЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ)

"НА ОНИМ СЛИКАМА НИЈЕ НАШ ЗДРАВКО" Породица несталог Звездиног навијача тврди да тело није његово (УЗНЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ)

У 10 САТИ ПРИМОПРЕДАЈА "МРТВОГ ЧОВЕКА": Србији због Веље изручују Младена Ћебића кога су сахранили, па је проговорио

У 10 САТИ ПРИМОПРЕДАЈА "МРТВОГ ЧОВЕКА": Србији због Веље изручују Младена Ћебића кога су сахранили, па је проговорио

ХАПСЕ ФУНКЦИОНЕРЕ МУП-а КОЈИ СУ ПРИСЛУШКИВАЛИ ВУЧИЋА? Транскрипти разговора предати Тужилаштву за организовани криминал

ХАПСЕ ФУНКЦИОНЕРЕ МУП-а КОЈИ СУ ПРИСЛУШКИВАЛИ ВУЧИЋА? Транскрипти разговора предати Тужилаштву за организовани криминал

У студију су били и бивши обавештајац Божидар Божа Спасић и маркетиншки стручњак Небојша Крстић.

Брнабић је навела да су из обзира према породицама сакривене најпотресније ствари, везано за фотографије које су јуче приказане након седнице Савета за националну безбедност.

- Изузетно је важно да грађани разумеју против чега су устали Влада Србије и Вучић лично и коме су објавили рат. Данас смо већ имали неке људе који их бране. Видите људе који наново нападају председника директно или индиректно стају у одбрану мафије. Било је важно показати какве су то звери. Грађани треба да разумеју колико је опасна ова борба била. Ове фотографије су ништа према онима које смо нашли - истакла је Брнабић.

Премијерка је указала на висок степен релативизације свих злочина за које се терети ова организована криминална група и оцењује да је циљ био свргавање председника са власти.

Маркетиншки стручњак Крстић је рекао да не познаје Владимира Вулетића и да ће истрага показати шта њега мучи.

- Када смо код дилеме у јавности да ли показати слике комадања тела, сетио сам се снимака из Сребренице, па се не сећам ових примедби. После атентата Ђинђића имали смо фотографије Шиптара и Кума. Овде постоји разлог за објављивање. Ово су тела криминалаца који су са њима ушли у сукоб, то нису пролазници. Води се озбиљна кампања релативизације - навео је Крстић.

Он је истакао да је реч о организацији која огромну количину новца и због тога је држава мора ту причу да сасече у корену и подвуче да није реч о "некој деци" већ о криминалицима.

- Ова прича мора да се истера до краја. Грађани имају право да знају шта се дешава, да их држава информише шта ради - нагласио је Крстић.

Ексклузивни снимци

У емисији је приказано хапшење Вука Вуковића на аеродрому, једног од "војника" Веље Невоље.

Божидар Спасић је истакао да је Вуковић "један од оних који су покушали да беже".

Спасић је указао да су многи чланови групе Вељка Беливука несумњиво покушали да побегну.

- Држава добро управља кризом. Ово је била криза. Планиран је атентат. Не набавља се тек тако снајпер - навео је Спасић.

Показан је и други снимак.

На њему је приказано како су специјалци провалили у једну од просторија Веље Невоље на стадиону "Партизан".

Они су развалили врата, а унутра затекли душек за спавање, радијатор и гомила још разбацаних ствари.

Такође је приказан и снимак хапшења старлета Мими Оро и Тијане Ајфон, као и Аце Босанца, који је приведен у својству грађанина у новобеоградском кафићу.

Спасић је истакао да није насилан садржај пронађен у телефонима старлета и да то нема никакве везе са њима.

Показане фотографије након конференције Савета за националну безбедност

У суботу су након конференције Савета за националну безбедност показане су фотографије на којима се виде најмонстрознија дела криминалне групе Веље Невоље.

- Србија је успела да се обрачуна са најмање две криминалне групе. Пошто неки мисле да је време да наставе дела својих претходника, ја вам сад кажем избројани су вам дани на слободи као што сам то рекао онима који су иза решетака два, три месеца. Увезли смо справе од наших пријатеља, успели смо да отворимо нешто што до сада нисмо и дошли до сазнања до којих нисмо мислили да ћемо доћи. Припадници организоване криминалне групе о којој најчешће говоримо су имали фотографије и обележена лица људи у БИА, МУП који су им били непријатељи, који су били, како су сматрали, њихови прогонитељи. То нису челници, ризиковали су своје животе. Ти људи нису ни схватали колико су близу свог краја били - рекао је Вучић.

Банда Вељка Беливука је разбијена, како је са поносом рекао министар полиције Александар Вулин, у акцији под кодним именом "Отимач".

- Продужен им је притвор, што говори колико су нам докази чврсти - истакао је Вулин.

- Грађани Србије, дуго смо се питали да ли да прикажемо ово што ћемо сад, зато што је ово одвратно, застрашујуће, иако је у пиатњу само мањи део онога чиме располажемо. Пустили смо само фотографије и ништа више али нећете моћи да не осетите гађење, тугу и бес.

- Померите децу, ово они не треба да виде али ово је одвратна, застрашујућа истина, коју морамо да покажемо због свих оних, који хоће да унизе државу својом глупошћу и мржњом - казао је Вулин.

- Нисмо донели одлуку да пустимо снимке и извршења дела. Видећете два лица ликвидирана на бруталан, монструозан начин - додао је Вучић.