Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СУРОВИ ЗЛОЧИНИ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ И ЊЕГОВЕ БАНДЕ! ДНК двојице нађен у машини за месо, али где је завршило још 11 НЕСТАЛИХ?

11.05.2021. 07:19
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Профимедиа

Вељко Беливук, познатији као Веља Невоља, ухапшен је 4. фебруара на Руднику у великој акцији полиције и Безбедносно-информативне агенције.

У индустријској машини за млевење меса која се налазила у кући која је припадала клану Вељка Беливука и Марка Миљковића у београдском насељу Ритопек, пронађени су вероватно ДНК узорци Здравка Радојевића и Милана Љепоје, двојице од чак 13 особа које су нестале без трага и за које се сумња да су жртве овог клана.

ДОК СУ СЕКЛИ ТЕЛА КРВ ЈЕ СВУДА ПРШТАЛА: Потврђена прва жртва Невољине кланице, убице ипак направиле КОБНУ ГРЕШКУ (ФОТО/ВИДЕО)

ДОК СУ СЕКЛИ ТЕЛА КРВ ЈЕ СВУДА ПРШТАЛА: Потврђена прва жртва Невољине кланице, убице ипак направиле КОБНУ ГРЕШКУ (ФОТО/ВИДЕО)

ИЗВАДИО НОЖ И УБО МЛАДИЋА (25) У ЛЕЂА: Крвава туча на Звезари, ухапшен старији мушкарац (48)

ИЗВАДИО НОЖ И УБО МЛАДИЋА (25) У ЛЕЂА: Крвава туча на Звезари, ухапшен старији мушкарац (48)

СВУКАО СЕБЕ ПА ДЕВОЈЧИЦУ И СВЕ ОБЈАВИО НА ИНТЕРНЕТУ: Младић (20) из Великог Градишта осуђен за обљубу детета

СВУКАО СЕБЕ ПА ДЕВОЈЧИЦУ И СВЕ ОБЈАВИО НА ИНТЕРНЕТУ: Младић (20) из Великог Градишта осуђен за обљубу детета

Иако су вештачења и даље у току, сви трагови за сада указују да ДНК остаци на индустријској машини за млевење меса припадају Радојевићу и Љепоји којима се већ дуже време губи сваки траг и за које се основано верује да су их отели припадници криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Министар полиције Александар Вулин јуче је изјавио да је на машини за млевење меса у викендици Беливука и Миљковића пронађени ДНК узорци различитих жртава.

- Ниједан злочин клана Беливук - Миљковић неће остати нерасветљен. Након што смо у кући страве у Ритопеку пронашли тајну просторију у којој се осим оружја и експлозива налазила индустријска машина за млевење меса, припадници Министарства унутрашњих послова и Тужилаштва за организовани криминал дефинитивно су потврдили да се у тој машини налазило више ДНК различитих жртава овог клана - рекао је Вулин.

Како је рекао, ова "убилачка група" људе је мучила, убијала и на крају на најстрашнији начин млела њихове остатке да би их даље уништила и разбацала.

Вељко Беливук, познатији као Веља Невоља, ухапшен је 4. фебруара на Руднику у великој акцији полиције и Безбедносно-информативне агенције.

velja nevolja
веља невоља / Извор: Профимедиа

Осим њега, у највећој полицијској акцији у последњих десет година ухапшено је још 15 чланова групе, а међу њима је и његов најближи сарадник Марко Миљковић. Сви они ухапшени су док су ишли да спале возила која су користили за извршење кривичних дела.

Иначе, криминална група Беливука и Миљковића доводи се у везу са чак 13 несталих лица којима се у току прошле године изгубио сваки траг. За сада се основано сумња да је овај клан убио најмање троје људи - Здравка Радојевића, Милана Љепоје и Горана Величковића Гоксија..

Међу потенцијалним жртвама Веље Невоље и његове десне руке Миљковића су и јавности потпуно непознати младићи чија су имена почетком фебруара први пут објављена. Већина до сада познатих отмица одвијала се у периоду од августа до новембра прошле године, а а у јавности се октобар спомињао као ударни месец за злодела Беливукове свирепе екипе.

Радовановић: Судски процес што пре

Криминолог Добривоје Радовановић истиче да га ништа не изненађује у вези са нарко кланом па ни то да су откривени ДНК трагови жртава на машини за млевење меса коју је користила криминална група Беливука И Миљковића.

- Као криминолог сматрам да не треба да се чека са започињањем судског процеса Беливука и екипе. Не треба да се чека да се сакупе сви трагови и открију све жртве. Мислим да би процес против Беливука и екипе требало да почне што пре. Да се крене од већ утврђених убистава и жртава - истиче Радовановић.

Како каже, одуговлачење почетка судског процеса може да оде у нежељеном правцу.

- Што се дуже чека то се све више може политички закомпликовати цео процес. Протоком времена сваки злочин губи на интензитету и зато би требало да буде што пре процесуиран. Иначе, није први пут да нека криминална група користи индустријску машину за млевење меса за уклањање људи. То је чинио и Земунски клан - подвлачи Радовановић.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: МН Press

Подсећања ради, поред индустријске машине за млевење меса у кући Беливука у Ритопеку пронађен је читав арсенал више од 100 различитих врста оружја. Након тога председник Удружења судија у тужилаца Ненад Стефановић изјавио је да би могло да се очекује проширење истраге против ове групе, која је иницијално покренута 4. фебруара.

Одлука тужилаштва о проширењу истраге, како у погледу нових кривичних дела, тако и њихових учинилаца, уследиће по окончању вештачења која треба да утврде, ко је користио оружје, да ли је и где било коришћено, или било намењено да се употреби, казао Стефановић.

Како је рекао, одлука о проширењу истраге не утиче на рок од шест месеци за подизање оптужнице од иницијалног покретања, те да очекује да ће у том року Тужилаштво за организовани криминал подићи оптужницу.

Тројица несталих за које се основано сумња да су жртве Беливукове екипе

Горан Величковић Гокси

Навијач Партизана, нестао је почетком августа прошле године. Он је иначе раније на трибинама у Хумској често виђан са Милошем Кимијем Радосављевићем. Дакле, у питању је група супростављена Беливуковој. Величковић је последњи пут виђен у Вишеградској улици 3. августа. Он је у овој централној београдској улици, како је сада откривено, ушао у аутомобил "смарт" са чланом групе Веље Невоље. Ово возило заплењено је прошле недеље током акције хапшења припадника ове групе. Како сазнајемо, Величковић је намамљен до једне приватне клинике у Вишеградској, а претпоставља се да је одвезен у кућу у Ритопеку, коју је поред осталих група Беливука и Миљковића користила за мучења и, како се сумња, убиства. Величковића је у "смарту" до куће страве довезао Вук В.

Здравко Радојевић

Према сазнањима и он је нестао у новембру прошле године. Наиме, Радојевић је отет у Котежу на превару - на састанак га је намамио пријатељ Немања Л, иначе члан Беливукове групе. А да ситуација буде још бизарнија Радојевић и Миљковић су били међу најбољим пријатељима. Повод овог сукоба био је то што Беливуку и Миљковићу није сметало док је Радојевић имао “ситно на продају”, међутим претпоставља се да је и он почео да дилује веће количине и тада добио прву опомену. Како наводи извор Беливук и Милојевић су му испрва рекли да им се "не меша у посао" и "не залази на њихову територију". Радојевић је међутим наставио са "послом" и није се обазирао на упозорења и претње. Његово тело до данас није пронађено.

Милан Љепоја

Намамљен је на исти начин - позван је на састанак. Речено му је да остави мобилни телефон код куће и таксијем крене на договорено место - на паркинг "Ласте" на Новом Београду. Жени је рекао да иде да "купи аутомобил", а на договореном месту прешао је у "пасат" у ком га је чекао Дејан Т. и одвезао га у Ритопек.

Још 10 несталих без трага који се повезују са Беливуковом екипом

Лазар Вукићевић

Виђен је последњи пут средином октобра 2020. године на Бановом Брду. Вукићевић (32), иначе навијач Црвене звезде, по ономе што је до сада познато, кренуо је на договорени сусрет својим блиндираним аутомобилом. Нестао је неколико сати касније као да је "у земљу пропао", а нема трага ни од његовог аутомобила.

Само годину дана раније Вукићевић је већ био мета - под његов "порше", који је био паркиран испред породичне куће на Врачару, тада је била постављена бомба. Нестали Вукићевић је у јавности био познат и по сукобу са навијачем Партизана Николом Вавићем. Сумња се да је Вукићевић био мета Беливуковог клана и због везе са Александром Шарцем, који је убијен неколико недеља након његовог нестанка. Њих двојица били су у добрим односима, али су, како се сада испоставља, имали истог непријатеља.

Јово Кецман

Фитнес тренер нестао је 24. септембра у Малом Мокром Лугу. Пријатељи су рекли да сумњају да је његов нестанак повезан са нестанком Вукићевића и Гоксија, да се нису знали али да сматрају да "ту има нека веза".

Кецман је оставио телефон кући, а са собом је понео 16.000 евра и нестао без трага. Њеов отац рекао је да не може да верује да његов син има икакве везе са Беливуковом групом, али да је приметио да се 10 дана пре нестанка понашао чудно и да је говорио да "има проблем који мора да реши".

Кецман је последњи пут виђен у Главној улици у Малом Мокром Лугу у Београду. До ове тачке га је довезао пријатељ коме је рекао да да "треба да се види са неким". После тога, нестао је без трага.

Љубомир Лаиновић

Син убијеног криминалца из 90-тих Бранислава Лаиновића Дугог, Љубомир (25), такође је нестао прошле године. Поједини медији писали су да се сумња да управо он стоји иза ликвидација главних људи шкаљарског клана Алана Кожара и Дамира Хаџића у Атини прошле године. Према непровереним наводима, после тога је мучен, раскомадан.

Александар Глигоријевић

Нема података када је нестао, а једино о њему познато је да је као сведок у случају везаном за ветерничку групу, за себе рекао да је био "роб Салета Мутавог". Александар Станковић био је вођа групе коју је грубо, по његовом убиству, преузео управо Беливук.

Александар Халабрин

Александар Халабрин је из околине Панчева, места једне од база Веље Невоље. Његово тело је међутим, пронађено прошле године закопано у плитком гробу. Пре убиства је мучен.

Према наводима он је био пријатељ са Ненадом Алибегом, некадашњим вођом групе "Забрањени" који је рањен прошле године у сачекуши у Београду и управо у томе, сумња се, крије се сукоб са Беливуком.

Нестали и потпуно непознати младићи

Јавности потпуно непознати младићи којима се губи сваки траг су Страхиња Марковић (23), Вукашин Гошовић (22) Филип Марјановић (24) Дарио Ђорђевић и Михајловић Горан (24). Сумња се да иза њихових нестанака стоји Беливукова група, али за сада није познато због чега су они постали мете опаког клана.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
КОМПЛЕТНО БЛОКИРАН САОБРАЋАЈ НА МОСТУ КОД БЕШКЕ: Дошло до тешког удеса, полиција и Хитна помоћ на терену
hitna pomoć

КОМПЛЕТНО БЛОКИРАН САОБРАЋАЈ НА МОСТУ КОД БЕШКЕ: Дошло до тешког удеса, полиција и Хитна помоћ на терену

20.09.2024. 22:09
ПИЈАНИ МУШКАРАЦ ЗАДАО ПОВРЕДЕ ПОЛИЦАЈЦУ! У Котору ухапшене ДВЕ ОСОБЕ због физичког напада на службено лице
Hapšenje

ПИЈАНИ МУШКАРАЦ ЗАДАО ПОВРЕДЕ ПОЛИЦАЈЦУ! У Котору ухапшене ДВЕ ОСОБЕ због физичког напада на службено лице

20.09.2024. 21:47
У АУТОМОБИЛУ СЕ НАЛАЗИЛО ДЕТЕ: Бахати возач сумануто претицао возило па се догодило ОВО (ВИДЕО)
Preticanje

У АУТОМОБИЛУ СЕ НАЛАЗИЛО ДЕТЕ: Бахати возач сумануто претицао возило па се догодило ОВО (ВИДЕО)

20.09.2024. 21:22
ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар
Dečak ubica

ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар

20.09.2024. 19:28
Премијер Вучевић позвао винаре да се пријаве за субвенције: Министарство привреде у договору са председником спрема подстицаје
Miloš Vučević

Премијер Вучевић позвао винаре да се пријаве за субвенције: Министарство привреде у договору са председником спрема подстицаје

20.09.2024. 22:41
КОМПЛЕТНО БЛОКИРАН САОБРАЋАЈ НА МОСТУ КОД БЕШКЕ: Дошло до тешког удеса, полиција и Хитна помоћ на терену
hitna pomoć

КОМПЛЕТНО БЛОКИРАН САОБРАЋАЈ НА МОСТУ КОД БЕШКЕ: Дошло до тешког удеса, полиција и Хитна помоћ на терену

20.09.2024. 22:09
Умрла Невенка Жегарац: Чувена професорка ФПН-а
Nevenka Žegarac

Умрла Невенка Жегарац: Чувена професорка ФПН-а

20.09.2024. 22:06
СЕВАЈУ КАЗНЕ: Школски аутобуси искључени из саобраћаја - Полиција извршила преглед па утврдила ОВЕ недостатке
Školski autobus

СЕВАЈУ КАЗНЕ: Школски аутобуси искључени из саобраћаја - Полиција извршила преглед па утврдила ОВЕ недостатке

20.09.2024. 21:58
ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности
Izraleski avion

ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности

20.09.2024. 20:11
"ПУТИНОВА ЦРНА ЛИСТА" Руски председник има списак земаља које су "опасне" - Међу њима Црна Гора и Северна Македонија
Vladimir Putin

"ПУТИНОВА ЦРНА ЛИСТА" Руски председник има списак земаља које су "опасне" - Међу њима Црна Гора и Северна Македонија

20.09.2024. 21:11
Откривено какво је здравствено стање Саше Поповића
Saša Popović

Откривено какво је здравствено стање Саше Поповића

20.09.2024. 21:54
ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар
Dečak ubica

ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар

20.09.2024. 19:28