Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИЗДАЛИ ГА ЈАТАЦИ! Чланови банде Веље Невоље спремни да причају о ЛИКВИДАЦИЈИ адвоката Огњатовића

18.02.2021. 12:38
Пише:
Србија Данас/Курир
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: МН Press

Истрага убиства Огњановића, могла би да буде приведена крају јер су неки од ухапшених чланова групе Веље Невоља, спремни да за повлашћени статус испричају све око овог злочина, писали су недавно београдски медији.

Убиство адвоката Драгослава Мише Огњановића поново је доспело у жижу јавности, хапшењем групе окупљене око Вељка Беливука званог Веља Невоља и Марка Миљковића, његово име почело је поново да се помиње.

НАЈНОВИЈА САЗНАЊА: Откривено ко је осумњичени за убиство Српкиње у Швајцарској

НАЈНОВИЈА САЗНАЊА: Откривено ко је осумњичени за убиство Српкиње у Швајцарској

Ухапшен мушкарац у Великој Плани: Нанео тешке телесне повреде невенчаној супрузи (45)

Ухапшен мушкарац у Великој Плани: Нанео тешке телесне повреде невенчаној супрузи (45)

ДОБИО 35 ГОДИНА ЗАТВОРА ЗА УБИСТВО СИНА: Правда задовољена, човек којем је "пао мрак" на очи иза решетака!

ДОБИО 35 ГОДИНА ЗАТВОРА ЗА УБИСТВО СИНА: Правда задовољена, човек којем је "пао мрак" на очи иза решетака!

Истрага убиства Огњановића, могла би да буде приведена крају јер су неки од ухапшених чланова групе Веље Невоља, спремни да за повлашћени статус испричају све око овог злочина, писали су недавно београдски медији.

Наводно, постоје озбиљне индиције да су људи који су се повезивали са ухапшеним Дарком Елезом, организовали убиство Огњановића. Како наводи извор једног београдског листа у овом злочину су, на неки индиректан начин, учествовали и припадници Беливукове екипе. Од тог крвавог јула 2018. године, када је усмрћен познати адвокат, почиње нека њихова тешња сарадња, која је требало да се заврши и својеврсном криминалном "фузијом".

Огњановићево убиство, узнемирило је јавност 28. јула пре 3 године, јер је убијен пред сином, на прагу свог дома на Новом Београду.

Како је убијен познати београдски адвокат?

Адвокат Миша Огњановић праћен је скоро десет километара пре него што је убица испалио у њега смртоносне хице испред његовог стана у Улици Анфифашистичке борбе.

Кобне вечери, адвокат је био у ресторану у центру Београда са својим сином. Претпоставља се да када је изашао и кренуо кући, да га је убица или његов саучесник пратио. Ресторан и Мишим дом били су удаљени око 10 километара, а он је убијен у мрачном пролазу зграда где не постоје чак ни камере које би могле да помогну у истрази.

Још раније у истрази сумњало се да је Огњановић сигурно праћен неколико недеља пре ликвидације, и да су убица и саучесници већ добро научили његове навике. Посебно ако се зна да се Огњановић непуна два месеца раније са супругом преселио на нову адресу у Улицу Антифашистичке борбе на Новом Београду.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Чим су адвокат и његов 27-годишњи син Петар изашли из аутомобила и кренули ка згради, пришао им је убица и пуцао у Мишу. Рањени адвокат је пао, син, кога је један метак погодио у шаку, подигао га је. Убица је већ почео да се удаљава од њих, али се окренуо, погледао их и када је видео да је Миша и даље жив, вратио се и испалио још пет хитаца у адвоката.

Истрага његовог убиства ишла је у више праваца, а претпостављало се да је Огњановића највероватније још једна у низу жртва кавачког и шкаљарског клана.

Ни након три године, његов убица није откривен, а како су након злочина рекли очевици ликвидатор је имао црни качкет на глави, а касније су га повезивали са прошле године убијеним Страхињом Стојановићем. 

Стојановића је убијен прошле године у септембру месецу, када је експлозивна направа постављена под његов аутомобил. Заједно са њим у возилу нашла се и његова девојка Колумбијка Соња Суарез Гомез, која је на срећу тада лакше повређена.

Иначе, у току истраге о убиству адвоката, утврђено је да су најмање две особе пратиле Огњановића пре ликвидације, један од њих био је управо Стојановић.

Заступао Бојовића

Драгослав Огњановић заступао је Луку Бојовића, који је био у рату с покојном браћом Браниславом и Слободаном Шарановићем. Сукоб две породице почео је 2009, када је нестао син Данила Радоњића, кума породице Шарановић. Верује се да је он последњи пут виђен у друштву сада покојног Луке Ђуровића, Бојовићевог сарадника. У потрагу за несталим укључио се Бранислав Шарановић, који је у октобру 2009. убијен на Дедињу. Тада се његов брат заклео да ће га осветити, што је и учинио у априлу 2013, када је у Београду ликвидиран Никола Бојовић, Лукин рођени брат. Четири године касније у Будви ликвидиран је и Слободан Шарановић. Само током протекла три месеца у Београду је убијено троје људи блиских Луки Бојовићу. Слободан Шарановић је, наводно, после убиства брата направио списак за одстрел људи блиских Бојовићу, а на том списку се наводно налазио и Огњановић.