Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СРБИЈА И ЦРНА ГОРА ПОНОВО НА НОГАМА! ТАЈНЕ ШИФРЕ: Беливук на Скају имао полицајце Кардинала и Комиту - Звицерова прослава носи кључне доказе

16.10.2021. 08:21
Пише:
Србија Данас/Курир
Velja Nevolja i Zvicer
Веља Невоља и Звицер / Извор: Фото: Printscreen/TV Pink/detective-info.com.ua

Црногорска полиција проверава ко су службеници полиције који су скинули забрану уласка Вељи Невољи и Марку Миљковићу, али и ко је с њима био на журки код Радоја Звицера, на којој је певала Јадранка Барјактаровић

Вељко Беливук је преко тајне апликације Скај комуницирао најмање са двојицом полицијских службеника, који су користили шифроване надимке Кардинал и Комита, откривено је на ванредној конференцији која је јуче одржана у Црној Гори, после избијања афере у вези с тим ко је са листе безбедносно интересантних особа којима је забрањен улазак у ту државу скинуо вође једног од најбруталнијих кланова Вељку Невољу и Марка Миљковића.

УЖАС НА ПАЛИЛУЛИ! Мушкарац изгорео у пожару, тело пронађено у ужасном стању

УЖАС НА ПАЛИЛУЛИ! Мушкарац изгорео у пожару, тело пронађено у ужасном стању

24 седам сазнаје: Високи функционер МУП-а поседује Дијанине експлицитне провокативне фотографије (ВИДЕО)

24 седам сазнаје: Високи функционер МУП-а поседује Дијанине експлицитне провокативне фотографије (ВИДЕО)

"НЕКО ИЗ ПОЛИЦИЈЕ КОНАЧНО ПРОГОВОРИО" Председник Вучић открио због чега је ухапшена Дијана Хркаловић

"НЕКО ИЗ ПОЛИЦИЈЕ КОНАЧНО ПРОГОВОРИО" Председник Вучић открио због чега је ухапшена Дијана Хркаловић

- Утврдиће се који полицајци су ручали са Беливуком и Миљковићем, који боравили са њима у ресторану на Граховцу и били на слављу код Звицера, као и који полицајци су на криптованој апликацији Скај користили надимке Кардинал и Комита - изјавио је министар унутрашњих послова Црне Горе Сергеј Секуловић.

Славље код Звицера

Подсетимо, велика афера у вези са укидањем забране уласка Беливуку и Миљковићу у Црну Гору избила је пошто је у јануару откривено да они бораве у Котору, и то као гости вође кавачког клана Радоја Звицера. Црногорска полиција их је тада легитимисала и саслушала, а они су наводно изјавили да су повод њиховог доласка бабине код Звицера. На друштвеним мрежама тада су се појавили и снимци славља код Звицера, које је поменуо министар полиције, а на којима се види да је госте увесељавала певачица Јадранка Барјактаровић.

Потврђена оптужница Веља се терети за пет убистава, отмицу, дрогу и оружје

Виши суд у Београду јуче је потврдио оптужницу против Беливука, Миљковића и осталих оптужених за пет бруталних убистава, отмицу, силовање, држање оружја и трговину дрогом. - Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду - Посебно одељење за организовани криминал, донело је решење о потврђивању оптужнице Тужилаштва за организовани криминал. Испитујући оптужницу, Кривично ванпретресно веће је становишта да докази и подаци прикупљени у досадашњем току поступка, по свом квалитету и значају, пружају довољан основ за извођење закључка о постојању оправдане сумње да су окривљени предузели радње из чињеничног описа кривичних дела која им се оптужницом стављају на терет - наводи се у саопштењу суда. Беливук и остали оптужени имају рок од три дана да поднесу жалбу Апелационом суду. Према наводима оптужнице, подсетимо, на терет им се стављају бруталне ликвидације Александра Глигоријевића, Лазара Вукићевића, Горана Величковића Гоксија, Милана Љепоје и Здравка Радојевића у кући страве у Ритопеку.

Црногорска полиција тада је успела да спречи и атентат на Беливука и Миљковића, који је наводно припремао супротстављени шкаљарски клан, и то на аеродрому у Тивту, па су пут померили за седам дана и у Србију легално ушли 29. јануара. Чим су крочили у земљу, и наша полиција их је привела на саслушање, одузети су им мобилни телефони, а само пет дана касније изведено је хапшење припадника једне од најбруталнијих криминалних група у региону.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Пре тога, њих двојица осумњичених су у октобру прошле године илегално ушла у Црну Гору, отела, а потом и убила двојицу мушкараца блиских "шкаљарцима".

Забрана

Потпредседник владе Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је да је "сада јасно да је група око Беливука долазила у Црну Гору док је забрана била на снази и да су тада починили монструозна убиства".

- Сада је све јасно - забрану су укинули Енис Баковић (бивши помоћник директора Управе полиције) и Зоран Лазовић (бивши шеф Сектора за борбу против организованог криминала ЦГ) - рекао је Абазовић и навео да "случај Беливук више не може да буде под велом тајне".

Државни секретар у МУП Раде Милошевић открио је и да је тим поводом контактирао с директором српске полиције Владимиром Ребићем и од њега затражио одговор на питање да ли је и ко из наше полиције, како тврди тужилац Миливоје Катнић, тражио да се укине поменута забрана.

- Обавештавамо вас да је Управа криминалистичке полиције упутила допис Управи за међународну оперативну полицијску сарадњу Интерпол - Европол - Селек, у којем је затражила да се од Интерпола у Подгорици прибави податак о полицијском службенику МУП на чији захтев је Вељко Беливук скинут са списка безбедносно интересантних лица којима је забрањен улазак у земљу - наводи се у одговору Владимира Ребића.