Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВЕЉА НЕВОЉА И МАРЕ МЕСАР НАПРАВИЛИ ХАОС У ЗАТВОРУ: Псовали и беснели када су чули да су им жене УХАПШЕНЕ - испливали нови детаљи истраге

10.12.2021. 08:05
Velja Nevolja i Mare Mesar
Веља Невоља и Маре Месар / Извор: Фото: Printscreen

Бојани Беливук, Тањи Миљковић, као и Невољиној ташти Снежани Ђорђевић и невенчаној супрузи члана групе Филипа Ивановског заплењена имовина

Супруге вођа најсуровијег клана у региону Вељка Беливука и Марка Миљковића, као и Беливукова ташта, ухапшене су јуче због сумње да су прале новац који је криминална група зарадила од шверца дроге, отмица и убистава!
ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА ЖЕНА БЕЛИВУКА И МИЉКОВИЋА: Полиција пронашла блиндирани аутомобил, одмах послат на вештачење

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА ЖЕНА БЕЛИВУКА И МИЉКОВИЋА: Полиција пронашла блиндирани аутомобил, одмах послат на вештачење

ПОЛИЦИЈА СКИНУЛА И НАДЗОРНЕ КАМЕРЕ СА БЕЛИВУКОВЕ ВИЛЕ: Претрес на Звездари траје сатима, из Миљковићевог дела дворишта заплењена блинда

ПОЛИЦИЈА СКИНУЛА И НАДЗОРНЕ КАМЕРЕ СА БЕЛИВУКОВЕ ВИЛЕ: Претрес на Звездари траје сатима, из Миљковићевог дела дворишта заплењена блинда

БЕЛИВУКОВИМ ВОЈНИЦИМА ОДУЗЕТА ИМОВИНА ОД МИЛИОН ЕВРА: Ево шта су све запленили - полиција претреса сваки ћошак

БЕЛИВУКОВИМ ВОЈНИЦИМА ОДУЗЕТА ИМОВИНА ОД МИЛИОН ЕВРА: Ево шта су све запленили - полиција претреса сваки ћошак

Осим Бојани Беливук, Тањи Миљковић и ташти Веље Невоље Снежани Ђорђевић, лисице су стављене и Марији Милутинов, невенчаној супрузи оптуженог припадника те криминалне групе Филипа Ивановског.

- По налогу Тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са СБПОК ухапшене су због постојања сумње да су извршиле кривично дело прања новца у продуженом трајању. На своје име, како се сумња, куповале су непокретности и вредније покретне ствари од новца за који се сумња да потиче из делатности криминалне групе коју су организовали Вељко Беливук и Марко Миљковић - саопштено је јуче из тужилаштва.

Затечене на својим адресама

Како се сазнаје, имовина која је јуче заплењена од четири ухапшене жене процењена је на више од милион евра. Наводно, у кућама је пронађено и нешто новчаница у еврима, које су такође пописане и заплењене. Лисице су женама стављене у кућама и становима у којима живе.

- У питању су три стана и једна кућа. Тања Миљковић на своје име има кућу, док преостале три имају по један стан, за које оперативне информације указују да су купљени прљавим новцем - открива извор и додаје да ово није крај и да се чешљање имовине породица клана наставља.

Полицајци с фантомкама и наоружани дугим цевима јуче су блокирали део Звездаре у ком су виле Миљковића и Беливука. Према незваничним информацијама, полиција је с Миљковићеве куће скинула и камере за видео-надзор.

Недавно се породиле - и Бојана и Марија имају бебу

Супруга Вељка Беливука била је трудна кад је он ухапшен, а породила се у септембру, док је Марија Милутинов, невенчана супруга Филипа Ивановског, дете родила крајем јуна.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- И Миљковићи имају децу. Још се не зна ко ће, после хапшења оба родитеља, преузети бригу о њима - открива извор.

- У дворишту куће из које је с лисицама, обучена у бунду и маскирана наочарима за сунце и маском за лице, изведена Тања Миљковић пронађен је и блиндирани BMW, који је био регистрован до јуна.

Полиција је дизалицом покушала да га одвуче, али то није било могуће јер је ауто тежак преко пет тона, па је он привремено враћен у двориште - објашњава саговорник.

Извор из истраге подсећа да су вође клана изјавиле да немају имовину на своје име. Како се раније писало, Беливук је на саслушању изјавио да ради у подруму пића за 60.000 динара, а његова жена у рентакар агенцији, али да не зна колико она зарађује. Према незваничним информацијама, његова супруга је сувласник те рентакар агенције, а сумња се да су већину аутомобила који су се водили на агенцију користили припадници криминалне групе.

Побеснели кад су чули за хапшење

Марко Миљковић и Вељко Беливук, како се сазнаје, из средстава јавног информисања сазнали су да су им супруге ухапшене.

- Псовали су, нису могли да сакрију бес - каже извор. Бојана Беливук и Тања Миљковић приведене су у зграду тужилаштва у Устаничкој улици. У истој згради иначе је и посебна притворска јединица у којој су им мужеви.

"Шта си нам урадио"

- Приликом хапшења код Беливука у стану је заплењено преко 30.000 евра, а вештачење је показало да су на новчаницама пронађени трагови кокаина - каже извор.

Сумња се да је Беливукова супруга била упозната с његовим пословима, то јест да је знала да је новац стечен криминалом. Он подсећа да је била видно узнемирена и бесна и када је полиција 4. фебруара упала у њихов стан и ухапсила јој мужа.

- Управо је реч о стану у луксузном комплексу у Улици Живка Давидовића. Када је полиција тада упала, викала је на мужа: "Види шта си нам урадио" - подсећа саговорник.

Папићу суде због Месарових кола

У дворишту Миљковићеве виле, поред које је кућу почео да гради и брачни пар Беливук - због чега су ово здање многи назвали "мала Шилерова", јер их је подсетило на кућу у којој су у Земуну живеле убијене вође земунског клана - полиција је пронашла и блиндирани BMW, који је Миљковић возио док је био на слободи. Реч је о аутомобилу због ког је био ухапшен некадашњи заменик СБПОК.

- Управо због овог аутомобила води се поступак против бившег начелника СБПОК Горана Папића. Он се сумњичи да је извршио трговину утицајем, пошто је наложио да се Миљковићу врати аутомобил пре него што га је полиција детаљно прегледала и претресла - подсећа извор.

Папић је, подсетимо, током суђења негирао наводе оптужнице, тврдећи да никакве додирне тачке са аутомобилом није имао, већ да је Миљковић у СБПОК био позван на саслушање по пријави припадника Жандармерије за претње. Навео је да га је тадашњи министар полиције Небојша Стефановић бесан позвао због тога што нису извршили његов налог да "Миљковића не задржавају беспотребно дуго".