Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ОВАЈ ДАН ЋЕМО СЛАВИТИ КАО НОВИ РОЂЕНДАН" Поруке Беливука са екипом о СВИРЕПИМ убиствима леде жиле - "ОВО ЈОШ НИСМО РАДИЛИ"

17.08.2021. 07:10
Пише:
Србија Данас/Блиц
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Профимедиа

Вукићевића, који је имао лични сукоб са Беливуком због послова око дроге, у Ритопек су намамили управо Невоља и Месар, и то одмах након што су сами извршили две ликвидације.

У једном дану, 14. октобра прошле године, клан Веље Невоље свирепо је убио најмање три особе. Судећи по порукама које су размењивали припадници клана, а у које је Блиц имао увид, две особе су лично ликвидирали Вељко Беливук и Марко МИљковић у Црној Гори, док су трећу - Лазара Вукићевића, по њиховом налогу мучили и убили припадници њиховог клана - Милош Будимир, Срђан Лалић, Бојан Хрватин, Марко Будимир. У организацији Вукићевићевог убиства учествовали су и Милош Будимир и Дејан Тешић.

УСМРТИО СТЕФАНА (9), А ОНА ГА ЈЕ ПУСТИЛА НА СЛОБОДУ: Шта ће бити са судијом која је ослободила возача са Карабурме?

УСМРТИО СТЕФАНА (9), А ОНА ГА ЈЕ ПУСТИЛА НА СЛОБОДУ: Шта ће бити са судијом која је ослободила возача са Карабурме?

ЕЛЕЗ И БЕЛИВУК БИЛИ ПРЕД УЈЕДИЊЕЊЕМ? Ово је МИСТЕРИОЗНИ човек који је био веза између њих двојице!

ЕЛЕЗ И БЕЛИВУК БИЛИ ПРЕД УЈЕДИЊЕЊЕМ? Ово је МИСТЕРИОЗНИ човек који је био веза између њих двојице!

ОТКРИВЕНО ЗАШТО ЈЕ БЕЛИВУК ЛИКВИДИРАО ГОКСИЈА! Убиство из ОСВЕТЕ? Веља је годинама чекао да му ПРЕСУДИ лично

ОТКРИВЕНО ЗАШТО ЈЕ БЕЛИВУК ЛИКВИДИРАО ГОКСИЈА! Убиство из ОСВЕТЕ? Веља је годинама чекао да му ПРЕСУДИ лично

Судећи по порукама које су припадници криминалног клана Веље Невоље и Марета Месара, размењивали тог дана види се да су 14. октобра организовали, како сами кажу, "две велике акције у исто време". Једну су, како се види по порукама, лично "одрадили" шефови овог свирепог клана - Вељко Беливук и Марко Миљковић, док су паралелно, преко "Скаја", били на вези са припадницима свог клана који су имали задатак да покупе Лазара Вукићевића, одведу га у "кланицу" у Ритопеку и тамо га муче и убију.

Вукићевића, који је имао лични сукоб са Беливуком због послова око дроге, у Ритопек су намамили управо Невоља и Месар, и то одмах након што су сами извршили две ликвидације.

Како је наведено у оптужници против овог клана, Беливук и МИљковић су отпутовали у Црну Гору како би, највероватније по налогу њиховог шефа - вође кавачког клана Радоја Звицера, отели Мила Радуловића, високопозиционираног припадника супарничког шкаљарског клана. У криминалним круговима Радуловић је био познат под надимком Миле Капетан, а Вукићевић је сарађивао са њим на пословима око дроге. Управо користећи његов криптовани телефон, Беливук и Миљковић су намамили Лазара Вукићевића до викендице у Ритопеку. Они су, како се наводи у оптужници, Вукићевићу послали фотографију везаног Беливука уз поруку да дође да "испита Вепра" (надимак за Беливука).

"Брате је л’ би ишао да испиташ Вепра? Ал све брате, све!!!" - гласила је порука коју је Вукићевић добио са телефона Милета Капетана не слутећи да ју је послао управо Беливук.

"Шта год треба брате моје. Ако хоћеш и у акцију да идемо", одговорио је Вукићевић Капетану, који је на "Скају" користио надимак "Друг 2Л".

Мамљење се наставило поруком: "Брате само да га шчепају, купи те мој човек и води те тамо!!! Никоме ни речи брате!"

Вукићевић је на ове поруке насео, а "Капетанов човек" који га је потом контактирао и покупио на договореној локацији Радничкој улици у 20 часова био је заправо Немања Ђурић, високопозиционирани припадник Беливуковог клана.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: МН Press

Истог дана, на исти начин, Беливукова група покушала је да намами и Александра Шарца, такође блиског шкаљарском клану, међутим он на ове поруке није насео, те су од његовог убиства одустали тог дана. У порукама које су размењивали рекли су кратко "Брате немојте да дирате Шарца онда ништа, ко га је*е, Шарца батали, припремите се само за 20.30, а Шарца ћемо да одеремо на лицу места на улици сутра." Александар Шарац убијен је сутрадан с неколико хитаца, на паркингу тржног центра на Новом Београду.

У порукама види се цео разговор између припадника клана током транспорта Вукићевића до Ритопека. Миљковић и Беливук су преко везе пратили да ово "спровођење" прође без проблема и пратње, а онда су тражили од клана да за његово убиство дају "102 одсто од себе" уз изражавање жаљења што они неће бити ту, да га лично "заврше" јер су морали да одраде "акцију у Црној Гори". Да ситуација буде још морбиднија, Беливук се својој екипи бескрајно захваљивао што ће убити Вукићевића иако он није ту...

"И немојте много по глави, највише по телу, али овога пута дајте 102 одсто од себе. Значи хвала вам, хвала вам до неба. Криво нам је што нисмо могли да радимо две акције у исто време, ево ми овде брате урадисмо данас тројицу. Значи ето ви тог ту..."

Бизарне поруке настављују се молбом да га малтретирају "из петних жила" и да га обавезно дају Миљковићу и Беливуку на телефон када га вежу и одведу у собу за мучење.

"Кад будете ишли дај да му пошаљемо једну поруку брате..."

Како се сумња, Беливук и Миљковић су крвавог 14. октобра у Црној Гори убили Дамира Хоџића и његовог шурака Адиса Спахића. Њихова тела до данас нису пронађена, а оно што су њихове породице, када су пријавиле нестанак, рекле полицији је да се Спаић пошао да Хоџића одвезе негде. Спахић је тог дана напустио реновирање свог фризерског салона и мајци рекао да се враћа брзо, да само иде да "одвезе Дада (Дамира Хоџића)". Након тога изгубио им се сваки траг.

У порукама Беливук и МИљковић својим сарадницима откривају детаље ове "тешке ликвидације" у којој су, како кажу, умало изгубили главе јер су Хоџић и Спахић пружили отпор.

- И ми смо имали исту ситуацију, само није стига да опали јер смо били брзи. Значии ухватили смо га за руку и опалили у главу, тако да, ето ми смо имали среће да није ни стигао - рекао је Беливук 14. октобра током разговора са Милошем Будимиром, који је тада још био у кући у Ритопеку и где је тада мучен Вукићевић.

У размени искустава о овом крвавом дану, Беливук и његов клан прича као о дану који ће "славити као нови рођендан" и као о "великом дану за све". Између осталог, Беливук је рекао да им је план да "одраде" и трећу особу тог дана у Црној Гори - управо отетог Милета Капетана. Сумња се да је и он тог дана брутално убијен, али ни његово тело није пронађено, али ни други докази, те је његов нестанак до данас мистерија.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Профимедиа

"Е овде Вепар друже, слушај, сад ћеш да молиш да те убију..."

У оптужници се наводи да је Беливук тражио да чује Вукићевића на телефон док је био заробљен и жив у Ритопеку како би му оставио поруку. Припадници његовог клана дали су му Лазара на телефон, а Невоља му је рекао:

- Е овде Вепар друже, где си Лаки, је ли бре коме ће "гробари" да п*ше? Слушај, знаш да ће да те бију толико, значи да молиш да те убију. А имаш среће што ми овде деремо ове глупе Црногорце, па не можемо ми... Цркни смраде цигански, све ћемо да вас побијемо, све. Значи тату и брата ти шаљемо експресно!" - рекао је Беливук тада већ брутално претученом Вукићевићу. Сличну поруку Лазару је дао и Миљковић.

Фотографије мученог и убијеног Вукићевића које су застрашујуће и показују сву свирепост Беливуковог клана.

Судећи по порукама, клан је имао намеру да Вукићевића испитује и мучи најмање два дана пре него што би га убили, међутим нису очекивали да ће, чим су стигли у Ритопек Лазар покушати да се брани и извадити пиштољ "глок". У рвању с њим Милош Будимир поломио је прст, успели су да га савладају тако што су га брутално претукли. То им је, судећи по разговору, покварило планове да га дуже муче, међутим ни то није зауставило њихову свирепост. Над Вукићевићем су се иживљавали сатима, а како су препричали Беливуку, који је инсистирао да добије све детаље јер се "тиме храни", током већег дела мучења Вукићевић није био свестан.

"Давио се брате у плићаку", био је један од језивих описа убиства Вукићевића, на шта је Беливук одушевљено одговорио:

"Ха ха ха, то још нисмо радили, ко се сетио те гадости леба ти".

У току овог дописивања и разговора припадници клана слали су Невољи и Месару фотографије мучења, а потом и слике тела Лазара Вукићевића.

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.