Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВЕЉИН КЛАН И ДАЉЕ СЕЈЕ СТРАХ! Језиве претње Беливукових војника преко Инстаграма: "Јеси свестан колико ћеш бити је*ан, има да цвилиш мами у камеру" (ФОТО)

17.12.2021. 08:52
Пише:
Србија Данас/Курир
Velja Nevolja, Principi
Веља Невоља, Принципи / Извор: Фото: Србија Данас/Профимедиа/Естоцк-Милос Рафаиловиц/Принтсцреен

Беливукови војници прате коментаре на мрежама и прете

Више грађана обратило се Тужилаштву за високотехнолошки криминал, јер им са Инстаграм профила који подржавају Вељу Невољу и навијачку групу Принципи стижу забрињавајуће поруке.

ДАНАС ЈЕ ДАН Д: Беливук, Миљковић и Ивановски ДАНАС НА САСЛУШАЊУ! Ево о чему ће бити речи у Тужилаштву

ДАНАС ЈЕ ДАН Д: Беливук, Миљковић и Ивановски ДАНАС НА САСЛУШАЊУ! Ево о чему ће бити речи у Тужилаштву

ОД ТРИБИНА ДО ПРИТВОРА! Лепа Марина привлачила пажњу медија па стигла и до хронике (ФОТО)

ОД ТРИБИНА ДО ПРИТВОРА! Лепа Марина привлачила пажњу медија па стигла и до хронике (ФОТО)

ОНИ СУ УСПЕЛИ ДА ПРЕЖИВЕ БЕЛИВУКА! Тројица су била трн у оку Вељи Невољи, а овако су се спасили машине за млевење (ФОТО)

ОНИ СУ УСПЕЛИ ДА ПРЕЖИВЕ БЕЛИВУКА! Тројица су била трн у оку Вељи Невољи, а овако су се спасили машине за млевење (ФОТО)

Остаци клана Вељка Беливука, који се налазе на слободи, не престају да сеју страх међу грађанима, а насиље и демонстрирање силе су са улице и трибине преселили на интернет, о чему је обавештено и Тужилаштво за високотехнолошки криминал.

Грађани који осуђују злодела Беливуковог клана готово свакодневно у своје инбоксе на Инстаграму добијају претње. Забрињавајуће поруке, у којима им се чак прети и силовањем, корисницима Инстаграма стижу с профила који величају вођу једне од најмонструознијих криминалних група.

Крећу у напад

- Изгледа да војници клана на друштвеним мрежама читају буквално сваки коментар који се односи на Вељу Невољу, Марка Миљковића и екипу. Чим неко напише било шта што се њима не свиди, они крећу у напад. Људима шаљу огавне поруке, које многи озбиљно схватају, имајући у виду за која се све кривична дела клан терети - објашњава извор упознат са случајем.

Prepiska
Преписка / Извор: Фото: Printscreen

Он додаје да су поједини преплашени грађани одлучили да се обрате надлежним институцијама, јер се не осећају безбедно након порука које су добили с профила на којима су фотографије навијачке групе Принципи, коју је предводио Беливук, а под чијим плаштом је са својим сарадницима, како се сумња, чинио убиства, отмице, силовање, трговину дрогом...

- Јеси ли свестан колико ћеш бити је*ан за све оне коментаре? Кад све заборавиш шта си урадио, хватамо те. Има да цвилиш мами у камеру данима. Поздрав - само је једна у низу претњи онима који су негативно коментарисали ухапшеног мафијашког вођу.

Саговорник медија, који из страха за безбедност није желео да му се открива идентитет, каже да се запрепастио када је добио поруку од Принципа.

- Једном сам на Инстаграму прокоментарисао објаву везано за хапшење Веље Невоље, написао сам: "Да ли је могуће да овакви људи постоје?" Недуго потом, у инбокс ми је стигла порука с профила који обилује симболима навијачке групе Принципи. Писало је да ће ми се десити нешто лоше због коментара. Посебно ми је непријатно због тога што се прича да су они снимали и сликали своје жртве док су их мучили и касапили, а у поруци пише "да ћу да цвилим у камеру" - наводи се.

Није први пут

Терорисали и старлете и вође навијача

Ово није први пут да Беливукови војници на овај начин тероришу оне за које сматрају да су им се из било ког разлога замерили. На мети су им, одмах након хапшења Беливука, биле и стартеле Тамара Ђурић и Јелена Крунић, као и навијачи Раде Петровић и Милош Радисављевић Кими.

- Хоћу да је*ем и тебе и твог вереника, слино једна, јеси ли чула? Кад ћеш две главе да вратиш за Вељу, сисо једна, је ли? - претећим тоном говори мушкарац који је телефоном позвао Ђурићеву који је потом снимак разговора окачио на Инстаграм.

Јелени Крунић су претили због тога што је Вељу Невољу називала "пичкицом" и захтевали су од ње да му се извини - подсећа извор упућен у дешавања.

- Обратићу се полицији и тужилаштву. Када су могли све оне грозоте да раде и да касапе људе, зашто не би могли и мене да пребију. Згрожен сам што и даље има оних који подржавају ухапшене.

Захтеви полицији

У Тужилаштву за високотехнолошки криминал, њима је достављено неколико обавештења грађана о оваквим претњама.

Срамни графити

Поруке подршке

Поред тога што прете људима на друштвеним мрежама, репови клана пишу и графите подршке ухапшенима. Тако се, рецимо, на Звездари, крају у ком су живели Беливук, Миљковић, али и други припадници клана, готово на сваком ћошку могу видети срамни графити: "Веља и Маре најјаче су главе", "Браћо, издржите", "Правда за Невољу" и слично.

- Упућени су захтеви полицији за прикупљање потребних обавештења. У некима се чека достављање извештаја, док у другим није утврђено постојање кривичног дела за које се гони по службеној дужности.

Подсетимо, клан Вељка Беливука пао је 4. фебруара, када је ухапшено тридесетак припадника групе. На терет им се засад ставља пет убистава, а у току је истрага за још најмање четири.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.