Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"РЕШИО ГА ЈЕДНИМ УДАРЦЕМ" Сведок сарадник открио чиме је Марко Миљковић убио Гоксија

31.07.2021. 22:34
Пише:
Србија Данас/Блиц
Veljko Belivuk i Goksi
Вељко Беливук и Гокси / Извор: Фото: Facebook/Prinstcreen/Profimedia

Марко Миљковић ми је рекао да се Гокси добро држао, да је био најхрабрији, да га је он лично "решио" једним ударцем секире.

Овим речима је, према наводима из оптужнице, сведок-сарадник, иначе припадник клана Вељка Беливука званог Веља Невоља и Марка Миљковића, описао тренутак када је клан убио навијача Горана Величковића Гоксија, вођу Партизанове навијачке групе "Јанг бојс".

Travelland за вас ради и у недељу! Грчки хотели: 7 ноћи већ од 525€

Travelland за вас ради и у недељу! Грчки хотели: 7 ноћи већ од 525€

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) БРУТАЛНО ИЖИВЉАВАЊЕ У СРБОБРАНУ: Са каблова за струју висе обешене мачке

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) БРУТАЛНО ИЖИВЉАВАЊЕ У СРБОБРАНУ: Са каблова за струју висе обешене мачке

МАЈКА СА ДЕЦОМ СЛЕТЕЛА У ТРАФО ПОЉЕ ПОД СТРУЈНИМ НАПОНОМ: Ужасна несрећа у Нишу!

МАЈКА СА ДЕЦОМ СЛЕТЕЛА У ТРАФО ПОЉЕ ПОД СТРУЈНИМ НАПОНОМ: Ужасна несрећа у Нишу!

Величковић је наводно убијен 3. августа прошле године јер је био близак шкаљарском клану и "на вези" са Филипом Кораћем, десном руком вође земунског клана Луком Бојовићем. Кораћ је, подсетимо, пре неколико година организовао покушај преузимања трибине од навијачке групе "Принципи" коју предводи Беливук, а под чијим окриљем је деловала његова свирепа организована криминална група.

Сведок-сарадник је рекао да је Гоксија убио Миљковић једним ударцем секиром.

Goran Veličković Goksi
Горан Величковић Гокси / Извор: Фото: Facebook Printscreen

- И то је рекао да га је "добро погодио", па није морао два пута да удара - рекао је он.

Након свирепог убиства, клан је на Гоксијевом телу написао поруку: "Кораћ пи*ка". Фотографија на којој се то види пронађена је у телефонима припадника клана. Ова фотографија је преко Скаја, шифроване апликације коју користе криминалци широм света, а у коју је ФБИ провалио, слата мењу припадницима групе, али и директно ФИлипу Кораћу. Наводи се да је ту фотографију добио и бивши вођа навијача Партизана, Милош Радисављевић Кими.

Вук га намамио у Ритопек

Подсетимо, Горан Величковић Гокси, у кућу страве у Ритопеку намамљен је преко пријатеља Вука Вучинића, ухапшеног припадника Беливуковог клана који је пре неколико дана пуштен да се брани са слободе!

Опробан метод којим су се, како се сумња, чланови Беливукове групе служили да жртву намаме преко њој блиских људи, искористили су и у овом случају. Тако су у контакт са Величковићем ступили преко Вучинића са којим је он дуго био јако близак.

- Њих двојица су били баш блиски пријатељи, породице су им се дружиле, па није било разлога да посумња шта се спрема - објашњава извор "Блица".

Вучинић је 3. августа 2020. године, како се сумња, позвао Величковића по наређењу Беливука и Миљковића, да се нађу у близини једне приватне клинике у Вишеградској улици. Гокси је на састанак дошао таксијем, а потом је на овој локацији, како се наводи у наредби за спровођење истраге, прешао у "смарт" београдских ознака којим је управљао Вучинић. Он га је одатле одвезао до куће страве у Ритопеку. Да ли је Гокси знао да га у Ритопеку чекају припадници Беливукове групе за сада није познато.

Управо у том "смарту", којим је Вучинић "покупио" Величковића, он је последњи пут снимљен жив. Тај аутомобил полиција је запленила у ноћи хапшења Беливука и припадника његове криминалне групе и то у тренутку када су ишли да спале аутомобиле како у њима не би били пронађени трагови који би их увезали са бројним кривичним делима, па и са нестанком Горана Величковића.

По доласку у кућу опасану бетонским бедемима и са видео-надзором, како се сумња, Беливук, Миљковић и више за сада неидентификованих лица бесумучно су се иживљавали над Величковићем и на крају га убили "из безобризне освете", а потом су покушали да сакрију трагове извршеног дела.

Ко је Вук Вучинић?

Вук Вучинић, који је ухапшен исте ноћи кад и Беливук као део његове криминалне групе, био је припадник Партизанове навијачке групе "Вандал бојс" и са Величковићем се спријатељио управо на трибини. "Јанг бојс" и "Вандали", којима су припадали жртва и осумњичени, отишле су са Партизановог југа када је њиме загосподарио Беливук, па се поставља питање када је и зашто осумњичени Вучинић прешао на супротну страну, с обзиорм на то да је све време од поделе међу навијачима на стадион долазио са групама које су у завади са Беливуком и југом.

Он је сматран припадником Беливуку супротстављене стране, са њима је долазио на утакмице, са њима се дружио. Дешавало се да не долази на утакмице и да не учествује у раду групе по неколико месеци и то је једини што је било сумњиво у његовом понашању, ни из чега није могло да се претпостави да је припадник Беливукове организације, незваничне су информације до којих је "Блиц" дошао.

Мотив због ког је пријатеља одвео у смрт за сада је непознат.

Пре овог случаја, јавност је за осумњиченог чула када је са још тројицом младића ухапшен 2019. године јер су Новом Београду отели возило и возачу нанели тешке телесне повреде. И пре тога био је хапшен због дроге и насилничког понашања.

31 име у оптужници

У оптужници је, у овом тренутку, 31 име. Окривљени су Вељко Беливук (35), Марко Миљковић (30), Милош Будимир (36), Марко Будимир (32), Владимир Грек (36), Милован Тадић (33), Филип Ивановски (29), Срђан Лалић (35), Борис Карапанџић (33), Немања Ђурић (35), Владо Драганић (46), Александар Вучељић (39), Дејан Тешић (38), Никола Стефановић (33), Немања Лакићевић (41), Никола Спасојевић (29), Жељко Коџић (41), Небојша Јанковић (50), Владо Георгијев (38), Слађана Секулић (39), Вук Вучинић (29), Марко Андрић, Бојан Хрватин и Александар Ш. Сви су у притвору осим Вучинића, који се брани са слободе.

Поред њих, на оптужници су и касније ухапшени Војислав Ђорђевић (19), Слободан Митић (40), Алекса Дуњић (24), Милош Селак Лукић (21), Алекса Стошић (22), Филип Ивановски и Мијат С. (22). Они се сумњиче за отмицу и силовање, које су починили по Беливуковом налогу. Реч је о непослушном "војнику" - И. С., који је сада под заштитом полиције и има статус оштећеног.