Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Вежбао да постане ПЛАЋЕНИ УБИЦА, па упуцао Дарка на правди Бога? Сада је добио 15 година робије

11.07.2018. 13:00
srbija_danas
србија_данас / Извор: Србија Данас

Дарко је са супругом одлазио из очеве куће кад се злочин догодио

Виши суд у Пожаревцу у уторак донео је првостепену пресуду којом је Топлица Живковић (53) из Пругова осуђен на 15 година затвора због убиства  Дарка Петровића (35), такође из Пругова.

Судско веће којим је преседавао судија Зоран Јанковић потврдило је све наводе оптужнице коју је заступао заменик Вишег јавног тужиоца Драган Петровић, а које је донело пресуду где је Топлица Живковић осуђен на максималних 15 година затвора због почињеног кривичног дела убиства. 

Пема наводима оптужнице убиство, које се догодило 30. јануара 2016. је расветљено након 40 дана истраге, јер је узорак ДНК, нађен на месту одакле је пуцано, открио да је Топлица Живковић починилац убиства.

И даље се не зна одакле му паре!

Мештанима Пругова било је сумњиво и што се Топлици имовинско стање након изласка из затвора нагло поравило.

- Он је за кратко време сазидао кућу, купио ауто "ауди А8" и трактор, па се сви чудимо откуд му све то, кад нигде није био запослен - пита се овај мештанин.

Пруговчани кажу и да су у овом селу и околини у последњих 50 година била само два убиства.

- А за оба је одговоран Топлица. Надамо се да ће се овом пресудом вратити мир у село - наводи овај мештанин.

- Пуцано је из суседног дворишта, где је осумњичени могао добро да осмотри покојног Дарка. Убиство се десило када је Дарко са супругом Драганом, изашао после вечере из очеве куће и кренуо ка својој, која се налази у истом дворишту, поред пута. Док је обувао патике, Топлица је у њега, са удаљености од 20 до 30 метара, испалио два хица из ловачке пушке, патронама за крупну дивљач. Драмлије су погодиле Дарка у раме и груди, а прошле су и поред главе његове супруге Драгане и завршиле у зиду трпзераје Дарковог оца - наводи се у оптужници.

Како се сазнаје, Више тужилаштво у Пожаревцу неће се жалити на пресуду пошто је суд досудио максималну казну, коју су и тражили, а адвокати сада, осуђеног Топлице Живковића, ангажовани из канцеларије Томе Филе, који нису присуствовали изрицању пресуде, највероватније, након добијеног писаног отправка пресуде, ће уложити жалбу Апелационом суду у Крагујевцу.

Отац убијеног Дарка, Рајко Петровић, који је као и на  свим досадашњим суђењима, присуствовао изрицању пресуде каже да, иако је убица његовог сина осуђен на максималну казну затвора, није задовољан због тога што је убица његовог сина оптужен само за обично убиство, а не за свирепо зашта су постојали разлози, где је запрећена казна знатно већа од досуђене и иде од 10 до 40 година затвора. 

После смрти добио сина

Даркова супруга, која је у време његовог убиства била у поодмаклој трудноћи, два месеца након његове смрти се породила и на свет донела мушко дете.

- Моја снаја због свих догађања и стреса услед Дарковог убиства, у осмом месецу трудноће доживела мождани удар, због чега је оперисана. Ипак, на свет ми је донела здравог унука, који сада има две године, И који ми је успомена на мог покојног сина. Ја га сада чувам и пазим и сву љубав коју сам имао према Дарку пренео сам на њега - каже у разговору отац убијеног Дарка, Рајко Петровић.

Београдски научник после СВАЂЕ око паркинга остао БЕЗ УВЕТА! Сада је у СТРАХУ јер је ХАНИБАЛ на СЛОБОДИ!

- По срамној квалификацији тужилаштва, обично убиство, суд је пресудио највећу казну: 15 година. Иако је утврђено да је убиство учињено без разлога и намерно на подмукао начин. Посавтоваћу се са мојим адвокатима да ли можемо да се жалимо Апелацији и да тражимо да се оптужница промени и да се убица оптужи за тешко убиство, за шта имамо аргументе, и да се на поновљеном суђењу њему суди за то дело и да се осуди на највећу казну, од 40 година. Само тако правда ће бити задовољена, јер ми је син убијен на правди Бога. Убица није имао никакве разлоге за то сем, како је причао по селу, да жели да постане плаћени убица и на тај начин заради паре. Према свему судећи он је мог сина убио вежбајући за тај посао - резегнирано каже отац убијеног Дарка додајући да, ако ова пресуда остане, да ће убица изаћи на слободу и поново неког убити, јер му је такав склоп личности, а и болује од маније гоњења.

Иначе, Топлица је 1996. године убио Новицу Спасића, званог Плован, испред бифеа спортског клуба у Пругову. У току свађе, из спортских гаћица извадио је пиштољ и у Спасића испалио пет хитаца, а онда отишао, па се вратио и испалио му још један у главу. За ово убиство добио је 11 година затвора, девет за убиство плус две због тога што је хицем у главу "оверио" Спасића, а робијао је у пожаревачког Забели.

Пема сазнањима, Топлица је у затвору добијао повластице, јер му је један васпитач био рођак, па је остварио право излазак викендом. Приликом једног изласка извршио је разбојништво, па је осуђен на седам година због тог кривичног дела. Збир укупне затворске казне износила је 18 година, али, пошто је у то време максимална затворска казна била 15 година, у затвору је био укупно толико. На слободу је изашао пре четри године, али се ни тада није смирио. Мештани кажу да је био преке нарави, да је био повезан са неким сумњивим паљевинама и да је увек носио оружје са собом, којим је гађао и разбијао јавну расвету у селу и сијалице мештанима испред кућа. Такође, говорио је и да њему није проблем, кад је то већ једном урадио, да поново неког убије.