Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ВИДЕО САМ ВЕСТ О МАСАКРУ НА ВРАЧАРУ" Урош открио зашто је кренуо у крвави пир, а ово је рекао о дечаку-убици

09.05.2023. 09:10
Пише:
Србија Данас/Курир
Uroš Blažić, Kosta Kecmanović
Урош Блажић, Коста Кецмановић / Извор: Фото: Друштвене мреже/МУП

Урош Блажић (21) на дан када је убио осморо младих и ранио још 14 људи прскао воће, куповао печење за славу, а онда из куће родитеља отишао по оружје и направио масакр.

Урош Блажић (21) који се сумњичи да је у ноћи између четвртка и петка из "калашњикова" у околини Младеновца убио осморо младих људи и раднио још њих 14, како Курир сазнаје, на масакр није инспирисао тринаестогодишни дечак који је дан раније у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду убио деветоро људи, већ гласине да њега и породицу оговарају у селу Мало Орашје!

- После хапшења, наводно је рекао: "Видео сам вест о масакру на Врачару, ма какав клинац, нема то никакве везе. Омаловажавање је у питању" - открива извор.

"ДОК СУ ЧЕКАЛИ НА НАПЛАТНОЈ СТАНИЦИ УПАО ЈЕ ТАЈ УБИЦА" Детаљи отмице крваве ноћи - таксиста успео да сачува живот себи и трудници

"ДОК СУ ЧЕКАЛИ НА НАПЛАТНОЈ СТАНИЦИ УПАО ЈЕ ТАЈ УБИЦА" Детаљи отмице крваве ноћи - таксиста успео да сачува живот себи и трудници

ХЛАДНОКРВНОСТ ДЕЧАКА-УБИЦЕ ШОКИРА СВЕ: Коста уверен да није урадио ништа лоше - тражио само ОВО

ХЛАДНОКРВНОСТ ДЕЧАКА-УБИЦЕ ШОКИРА СВЕ: Коста уверен да није урадио ништа лоше - тражио само ОВО

"КАКО ДА СЕ ВРАТИМО У ШКОЛУ КАД НАМ ЈЕ ПОЛА РАЗРЕДА УБИЈЕНО?" Речи дечака који су избегли смрт разарају душу: Морамо, а све је горе...

"КАКО ДА СЕ ВРАТИМО У ШКОЛУ КАД НАМ ЈЕ ПОЛА РАЗРЕДА УБИЈЕНО?" Речи дечака који су избегли смрт разарају душу: Морамо, а све је горе...

Немају мира

Мештани села Дубона и Мало Орашје ни пет дана после крвавог пира, како кажу, немају мира. Они тврде да је Урош узео оружје и унесрећио породице само због тога што је тог 4. маја, када је дошао у кућу родитеља у Дубони, чуо да у околним местима омаловажавају њега и његову породицу.

- Тога дана, понашао са сасвим нормално. Прво је прскао воће у викендици у Шепшину, где и живи сам последње две године, а онда је, пошто је требало два дана касније, 6. маја, да у кући родитеља у Дубони прославе салву Ђурђевдан, отишао да купи печење. Био је расположен, чак се у печењари шалио: "Скупо је, ал кад сам наручио, ајде дај да узмем". Узео је месо и сасвим нормално отишао код родитеља. Шта се тада тачно догодило, нико не зна, али је одатле сео у ауто, отишао у Шепшин, узео оружје и кренуо назад - испричао је један мештанин.

Лоше приче о породици

Спекулише се да је мотив језивог злочина то што је чуо да људи у Малом Орашју и околним местима говоре лоше о њему и члановима његове породице.

- Трагедију какву ни најстарији не памте изазвало је изгледа то што је убица чуо да се по селима оговарају он и чланови породице. Наводно, због тога није бирао жртве, већ је ишао и пуцао где год је наишао на живог човека, а што потврђује и чињеница да је на саслушању рекао да није познавао ни једну жртву и да је пуцао да би застрашио мештане - додаје извор.

Он наводи да је осумњичени за злочин, очито плански, крвави пир почео у Малом Орашју.

- Људи су га видели, дошао је у центар села, где иначе буде увече окупљен велики број младих. Застао је колима, као да је некога тражио, али ту није било никога, стицајем околности, центар је био празан. Продужио је даље и налетео на групу која је правила роштиљ код споменика, изашао је из кола и када су га видели чак су га позвали да им се придружи и попије пиво са њима, али је он извадио оружје и изрешетао их. Онда се вратио у ауто и наставио даље ка Дубони. На путу је пуцао на људе који су поправљали ограду, а онда отишао до центра села - прича мештанин.

Како каже, комшије верују да је претходно, када је кроз Дубону прошао до Малог Орашја у центру вероватно видео велики број окупљених младића и девојака.

- Било их је далеко више када је прошао први пут, али је судбина хтела да неки од њих у међувремену оду кући. Због тога, када се вратио, било их је мање, али га то није спречило да запуца и на њих - додаје саговорник.

Добро знао шта ради

Урош Блажић потом је својим колима кренуо ка кући у Шепшину.

- Није то био тренутак помрачене свести, добро је знао шта ради јер је кренуо земљаним уместо регуларним путем. Међутим, аутомобил му се заглавио у блату и морао је један део пута да пређе пешке. Ушао је у гаражу једне куће, кључ је био у аутомобилу и он је само сео у њега и одвезао се. Околним путем је возио до Малог Пожаревца, а онда је зауставио такси и уз претњу бомбом натерао таксисту да га вози до имања на ком је и ухапшен - објаснио је цео пут помахниталог убице саговорник.

Све вести о масакру код Младеновца можете прочитати ОВДЕ.