Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗБОГ ЈЕДНЕ ФОТОГРАФИЈЕ НАСТАО МУК! "Брале" их издао - Марко Месар сумњичав, захтева од суда да ово уради ХИТНО

19.03.2023. 07:36
Пише:
Србија Danas/Nova.rs
Marko Miljković
Марко Миљковић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/ Гоце Трајковски

Појавиле су се спекулације да је управо Владе Драганић желео да склопи договор са Тужилаштвом за организовани криминал у замену за блажу казну, али тај статус није добио.

Име Владе Драганића (49), власника куће у Ритопеку, нашло се на списима приказаним у судници када је Марко Миљковић, током суђења озлоглашеном клану, затражио увид у фото-документацију. Уз сет фотографија јасно се видела и информација да је са полицијом тог 18. јула 2021. године био присутан управо и оптужени Драганић што је изазвало мук у судници. Судија Винка Бераха Никићевић збуњено је прекинула непријатну тишину прочитавши да је Драганић водио полицију на место где су просипани остаци убијених мушкараца, за шта се терети клан Беливук.

За реч се одмах јавио и Марко Миљковић коме је ова информација била сумњива, те је од суда затражио да се испита где је тог 18. јула, када су настале поменуте фотографије, био Драганић. Ништа од овога не би било чудно да се у септембру 2022. године нису појавиле спекулације да, осим Николе Спасојевића, Бојана Хрватина и Срђана Лалића, управо Владе Драганић жели да склопи договор са Тужилаштвом за организовани криминал у замену за блажу казну, али тај статус није добио.

ОКО ЊЕГА ПЕТ СТРАЖАРА, А ОВОМ РЕЧЕНИЦОМ ЗАЛЕДИО ЈЕ СВЕ! Веља Невоља не мирује - очи у очи са Хрватином изазвало буру

ОКО ЊЕГА ПЕТ СТРАЖАРА, А ОВОМ РЕЧЕНИЦОМ ЗАЛЕДИО ЈЕ СВЕ! Веља Невоља не мирује - очи у очи са Хрватином изазвало буру

"БИЛА ЈЕ РУПА, УБАЦУЈУ СЕ ПРИПРЕМЉЕНИ ДЕЛОВИ, НАПРЕД ИЗЛАЗИ МЕСО" Комадање тела трајало и до два сата - језиви детаљи из Ритопека

"БИЛА ЈЕ РУПА, УБАЦУЈУ СЕ ПРИПРЕМЉЕНИ ДЕЛОВИ, НАПРЕД ИЗЛАЗИ МЕСО" Комадање тела трајало и до два сата - језиви детаљи из Ритопека

ПАКЛЕНИ ПЛАН НЕВОЉЕ И МЕСАРА Ово је детаљ који је свима промакао: На томе заснивају тактику одбране

ПАКЛЕНИ ПЛАН НЕВОЉЕ И МЕСАРА Ово је детаљ који је свима промакао: На томе заснивају тактику одбране

Уочи ових нагађања, на једном од суђења, Драганић се није појавио јер је наводно имао корона вирус. Заправо, претпостављало се да су прави разлози његовог непојављивања преговори са Тужилаштвом за организовани криминал.

Dejan Lazarević
Дејан Лазаревић / Извор: Фото: Printscreen

- Драганић је након хапшења био у озбиљној депресији. У притвору није хтео да излази из ћелије, одбијао је оброке и смршао је тридесетак килограма. Од момента кад је у априлу 2022. године ухапшен адвокат Дејан Лазаревић, који је раније прозиван да је унео и дао мобилни телефон свом клијенту Миљковићу, Драганић се потпуно променио. Почео је да једе, да излази у шетње. Да ли је то повезано или је само случајност, није истраживано, али је чињеница да се човек "оживео" - навео је својевремено извор.

Ко је заправо Владица?

Владе Драганић, звани Владица, родом је из Хрватске, где је до 1995. живео у Лици, код Госпића, а у Србију је избегао у акцији "Олуја".

- Од 1991. до 1995. је био на ратишту у Крајини. Када је дошао у Београд, уз помоћ рођака отворио је печењару прекопута мртвачнице у Делиградској улици, код Клиничког центра, али је после затворио. Потом је једно време држао мањи кафић у Рузвелтовој улици - наводи извор.

Између осталог, овај нискорангирани припадник криминалне групе кућу у којој су млевени људи, купио је 2003. године.

- Живео је у тој кући са супругом, а у њој су добили и две ћерке. Када се уортачио са Беливуком није познато, али зна се да од пре неколико година има велики стан у Учитељском насељу. У истој згради станове имају и Беливук, Миљковић, Милош Будимир и Никола Стефановић, иначе кум Марка Миљковића, али и Борис Карапанџа и Милован Тадић - додаје саговорник.

Ritopek
Ритопек / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/KTV Телевизија - Званични канал

Како даље наводи извор Nove.rs Драганиће, у Ритопеку, у Улици Ливадице мештани памте као добре комшије.

- Имао је први брак из кога има сина. Друга жена му је странкиња, ваљда Рускиња. У кући, у којој су најмонструозније мучени, а потом и убијани људи, ова жена имала је своју фирму. Бавила се сакупљањем шумских плодова, али ју је затворила 2015. године, када се и верује да су се преселили у други део Београда. Такође, сумња се да се управо тада догодило прво убиство овог клана - додаје извор.

Када је пао клан, Драганић је на првом саслушању изјавио да је угоститељ и да држи кафић у центру Београда од ког месечно зарађује око 1.000 евра.

- Није објаснио како је успео да са 1.000 евра и незапосленом супругом у луксузном комплексу купи стан који су, како је сам изјавио, он и супруга купили за 136.000 евра. У међусобној комуникацији припадници групе су га звали Брале. У клану је важио за особу која није комуникативна, а "посао у клану" му је најчешће био да рукује са машином за млевење меса у којој су уништавали трагове злочина - навео је саговорник.

Све вести са суђења Вељи Невољи прочитајте ОВДЕ.