Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗА ТРИ ДАНА У СРБИЈИ ПЕТ ЛЕШЕВА: Сва МОНСТРУОЗНА убиства десила су се убрзо после укидања ВАНРЕДНОГ СТАЊА

12.05.2020. 20:45
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Užas
Ужас

Четвороструко убиство секиром у породици у Лесковцу, убиство жене у Сокобањи и напад у кафићу на Врачару, десили су се само неколико дана по укидању ванредног стања.

Ванредно стање у Србији уведено због пандемије корона вируса укинуто је на Ђурђевдан, 6. маја, а већ два дана касније десило се прво стравично убиство. В. С. (69) из сокобањског села Раденковац убијена је у својој кући. Сумња је пала на мушкарца који је често долазио код убијене жене. Два дана касније, десио се масакр у Лесковцу. Младић убио оца, маћеху, сестру и полусестру, секиром.

Ова убиства починили су људи блиски жртвама, људи који су живели са њима. А на Врачару се у понедељак предвече десио инцидент који је могао да се заврши трагично. Младић наоружан аутоматом, улетео је у кафић на београдском Врачару. Неколико секунди је госте кафића држао на нишану, потом се окренуо и отрчао. Да је решио да запуца, питање је колико би лешева оставио за собом. За разлику од претходних злочина, овде је реч о борби кланова, преносе медији.

Било је и током ванредног стања потребе за интервенцијама полиције, али се то углавном сводило на кршење полицијског часа. Ништа оволико крваво и трагично.

ЈЕДНОМ СЕКИРОМ УБИО ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ! ОТАЦ ПРУЖАО ОТПОР, АЛИ УЗАЛУД: Откривени ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ вишеструког убиства у Лесковцу

ЈЕДНОМ СЕКИРОМ УБИО ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ! ОТАЦ ПРУЖАО ОТПОР, АЛИ УЗАЛУД: Откривени ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ вишеструког убиства у Лесковцу

ШКАЉАРАЦ СА КУМОМ ПОНОВО НА МЕТИ: Ко је Милош Ниловић звани Руњо, који је држан на нишану у кафићу на Врачару

ШКАЉАРАЦ СА КУМОМ ПОНОВО НА МЕТИ: Ко је Милош Ниловић звани Руњо, који је држан на нишану у кафићу на Врачару

ГОДИНЕ ПРОЛАЗЕ, ЗЛОЧИН СЕ НЕ РЕШАВА: Пуцано је Димитрију у срце, а његово беживотно тело пронађено је на њиви

ГОДИНЕ ПРОЛАЗЕ, ЗЛОЧИН СЕ НЕ РЕШАВА: Пуцано је Димитрију у срце, а његово беживотно тело пронађено је на њиви

Тешко је сада разлучити како је и колико ванредно стање у земљи утицало на потезе појединаца, као и да ли је његово укидање донело и рушење свих баријера и граница?

Лесковац

Четвороструком убиству у Лесковцу, које се догодило 10. маја у 14.45 сати у Улици Ратка Павловића, наводно је претходила свађа око новца између Милоша Илића (22), који је приведен због сумње да је починио овај злочин и његовог оца Предрага (45).

Милош му је наводно тражио паре, али отац није хтео да му да и тада је он секиром насрнуо на маћеху Данијелу (43), затим је усмртио полусестру Сару (13), па сестру Ану (19), која је била у поодмаклој трудноћи, а на крају и оца.

Милош био психијатријски пацијент?

Сви чланови породице били су штићеници Центра за социјални рад. Милош Илић је наводно лечени психијатријски пацијент. Наиме, како су рекли рођаци ове породице, Милошева мајка такође има психичке проблеме, а његов рођени брат (15) је збринут у установи социјалног старања због истих невоља. Како су испричали рођаци, Предрага је жена грдила јер није зарађивао довољно. Са децом се потуцао, није имао стално запослење, а мењао је и станове јер није могао да их плаћа.

Leskovac
Лесковац / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Темпирана бомба

Требало је да постане деда за око месец и по дана. Све те околности су подизале тензије у њиховој кући, а Милош је био темпирана бомба. Било је питање тренутка када ће пући јер је несређена породична ситуација погоршавала његову болест, сматра рођак породице.

Полицијска управа у Лесковцу је саопштила да се осумњиченом младићу на терет ставља тешко убиство за које је запрећена казна од 40 година затвора. Међутим, уколико психијатријско вештачење потврди да је злочин извршио у неурачунљивом стању, Милошу се неће судити, већ ће му се изрећи мера обавезног чувања и лечења у психијатријској установи, која може трајати доживотно.

Центар за социјални рад доставио је извештај у коме се наводи да њима никада није било пријављено насиље у овој породици. Како се наводи, насиље није било пријављено ни од стране чланова породице, школе, полиције, нити од установе у којој је лечен починилац злочина.

Министарство додаје да се породица Илић - Радојковић, чијих је четворо чланова у недељу убијено хладним оружјем, налази на евиденцији Центра за социјални рад Лесковац од краја 2016. године као корисник новчане социјалне помоћи.

Leskovac
Лесковац / Извор: Фото: Facebook

Сокобања

С. В. (59), мештанин села Раденковац код Сокобање ухапшен је због сумње да је у петак убио Винку С. (69). Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Рођени брат несрећне жене одмах је после злочина испричао да је убеђен да је његову сестру убио мештанин који јој је често као пријатељ долазио у кућу.

Не сећа се убиства

Леш жене су, без одеће и са смрсканом лобањом, пронашле комшије. Осумњичени за убиство се, како се наводи, држи приче да се не сећа шта се десило. Реч је о човеку, навели су упућени, који пије више од три деценије. И кобног дана, кад се десио узлочин, он је наводно попио балон вина. Отпор приликом хапшења није пружао, као да је чекао да буде ухапшен. Неке комшије су га виделе како бежи кроз башту, после злочина.

Ћерка мушкарца осумњиченог за убиство помаже породици жртве у организацији сахране. Према њеним речима, имала је врло мало контакта са оцем, али никада не би могла да очекује да ће он некога да убије, јер иако је пио, није био агресиван. Тим пре што га је  жртва гледала као на сина, помагала му, хранила га.

Врачар

Мета напада у кафићу на Врачару наводно је био М. Н. (31) из Никшића, за кога полиција верује да је повезан са шкаљарским кланом. Са њим у друштву су били Н. К. (39) и В. К. (39).

Полиција у Београду ухапсила је црногорског држављанина М.М. (33) из Херцег Новог због сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Он је, припадник супраничког, кавачког клана. Рат ових двеју криминалних организација однео је већ више од 40 живота за пет година.

Он се сумњичи да је јуче око 17 часова наоружан ушао у башту једног кафића на Врачару, да би врло брзо из истог побегао у непознатом правцу. Осумњичени ипак није употребио ватрено оружје, нити је ико повређен у инциденту, а гости кафића су панично полегали на под или побегли из локала.

Ubistva
Убиства / Извор: Фото: Танјуг/Принтсцреен

Наоружани нападач с маском на лицу, прошао је кроз локал, а потом изашао и побегао. Још увек је непознато да ли је била реч о упозорењу младићу који је наводно повезан са шкаљарским кланом или се можда нападач у последњем тренутку предомислио када је у питању повлачење ороза. Сведоци причају да је тада у локалу дошло до опште пометње , да су се гости разбежали, али и потенцијалне жртве.

Миљановић их је јурио по башти, али је убрзо побегао у непознатом правцу.

Утврђено је и да је Миљановић илегално ушао из Црне Горе у Србију, а сада се чекају информације из ЦГ о његовом криминалном досијеу.

Да је он запуцао у локалу у ком су гости кренули да беже или се скривају испод столова, сва је вероватноћа да би црни биланс од укидања ванредног стања био још црњи.

Да ли је у сва три случаја окидач била свађа и борба око новца, који су пратили алкохолизам, психичко обољење и борба за преузимање моћи на тржишту, утврдиће истрага.

СТРАВИЧНА ИСПОВЕСТ ДЕДЕ МИЛОША (22) КОЈИ ЈЕ УБИО ПОРОДИЦУ: Одузели му пушку, па рекли да је унук починио крвави пир

СТРАВИЧНА ИСПОВЕСТ ДЕДЕ МИЛОША (22) КОЈИ ЈЕ УБИО ПОРОДИЦУ: Одузели му пушку, па рекли да је унук починио крвави пир

ОД РАНИЈЕ ПОЗНАТ ПОЛИЦИЈИ: Ево ко је младић који је данас избоден шрафцигером у Новом Саду

ОД РАНИЈЕ ПОЗНАТ ПОЛИЦИЈИ: Ево ко је младић који је данас избоден шрафцигером у Новом Саду

НАПАО ДЕВОЈКУ У ГАРАЖИ НА ОБИЛИЋЕВОМ ВЕНЦУ: Пратио је и цепао јој одећу, ево како је успела да се СПАСИ

НАПАО ДЕВОЈКУ У ГАРАЖИ НА ОБИЛИЋЕВОМ ВЕНЦУ: Пратио је и цепао јој одећу, ево како је успела да се СПАСИ

СТИЛИСТА ПРЕД СУДОМ: Почело суђење модном дизајнеру, осумњиченом за ПЕДОФИЛИЈУ - прети му казна од 15 година

СТИЛИСТА ПРЕД СУДОМ: Почело суђење модном дизајнеру, осумњиченом за ПЕДОФИЛИЈУ - прети му казна од 15 година

УБИЦА ЋЕ СЕ ИЗВУЋИ? Милош би могао да ИЗБЕГНЕ СУЂЕЊЕ за језиви злочин који је починио!

УБИЦА ЋЕ СЕ ИЗВУЋИ? Милош би могао да ИЗБЕГНЕ СУЂЕЊЕ за језиви злочин који је починио!