Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЗАУВЕК ИЗА РЕШЕТАКА! Они су осуђени на доживотну робију - њихови злочини подигли Србију на ноге (ФОТО/ВИДЕО)

15.04.2022. 16:08
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
kriminal
криминал / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Dejan Дабовиц/Нинослав Јовановић

Данас је у Србији изречена трећа доживотна робија и то Радомиру Благојевићу који је запалио живу жену, Зорицу Калинић, због чега је преминула, а судило му се и за силовање.

Прва најтежа затворска казна изречена је прошле године, а добио ју је Нинослав Јовановић, познатији као Малчански берберин, који је силовао девојчицу од 12 година.

Друга особа којој је пресуђено на доживотну робију је Дејан Дабовић који је у децембру 2019. године брутално убио девојку Душанку Јоцовић у Новом Саду.

Радомир из Сурчина је полио бензином живу Зорицу, а месец данас пре тога претукао и силовао другу жену.

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! "Консиљере" живео близу нарко-боса, али детаљ из канцеларије чувеног адвоката ШОКИРАО све

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! "Консиљере" живео близу нарко-боса, али детаљ из канцеларије чувеног адвоката ШОКИРАО све

СИЛОВАЊЕ СЕСТРЕ ПОЗНАТОГ РЕПЕРА ИЗАЗВАЛО БУРУ! Огласио се адвокат: Није ту само реч на реч, ово је ВАЖНО

СИЛОВАЊЕ СЕСТРЕ ПОЗНАТОГ РЕПЕРА ИЗАЗВАЛО БУРУ! Огласио се адвокат: Није ту само реч на реч, ово је ВАЖНО

ИСПЛИВАЛИ ДЕТАЉИ ИЗ "СКАЈ" ПРЕПИСКЕ! Овако је убијен најближи Шарићев сарадник Цигла - истражитељи открили МОТИВ

ИСПЛИВАЛИ ДЕТАЉИ ИЗ "СКАЈ" ПРЕПИСКЕ! Овако је убијен најближи Шарићев сарадник Цигла - истражитељи открили МОТИВ

Благојевић (55) је пре две године у јулу своју пратнерку Зорицу Калинић (66) живу полио бензином, а потом запалио. Месец дана пре тога, претукао је и силовао Р. Н. Прошле године на суђењу у Вишем суду у Београду признао је да је Зорицу брутално убио. Њему се судило и да је месец дана раније силовао Р. Н., али је на сведочењу оптужио жртву силовања да лаже и да би више волео да је она на "Зоричином месту".

После сведочења Р. Н., која је изјавила да је кобне вечери дошла код њега како би му за новац средила кућу, а он је брутално претукао и силовао, он је тада скочио са оптуженичке клупе и обратио се жртви.

- Она пуно лаже. Одговарам за убиство Зорице и спреман сам за казну, али пред свима да кажем - више бих волео да је Зорица жива, а да је ова под земљом - рекао је Благојевић.

Р. Н. посведочила је да се због делимичне амнезије не сећа свих детаља, али да је после онога што јој је оптужени урадио 36 сати лежала у болници без свести. Ипак, навела је да зна да ју је ударао по глави док није пала у несвест.

- Он ми је испричао своју тужну животну причу. Било ми га је жао и наставила сам да се дружим с њим. Почео је да ми се удвара и да ми шаље поруке, али није ми се свиђао као мушкарац. Позвао ме је да му за новац очистим кућу и ја сам дошла. Скувао ми је кафу, и чим сам попила други гутљај, приметила сам да је чудна - испричала је Р. Н. пред судом.

Наводно, после трећег или четвртог гутљаја кафе, како је рекла, осећала се лоше и почела је да "губи контакт са стварношћу".

Radomir Blagojević
Радомир Благојевић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

- Претукао ме је. Очи су ми биле пуне крви, изгубила сам привремено вид - рекла је жена.

Такође је и син осумњиченог Стефан Благојевић пред судом посведочио да је он пронашао Р. Н. у очевој кући.

- Рекла ми је да ју је мој отац целе ноћи тукао и силовао. Позвао сам полицију - казао је.

Иначе, током суђења није изразио ни осећај кривице ни кајања. Ово је вештачењем структуре његове личности утврдила психолог Нада Јанковић.

Дејан Дабовић секао и гребао Душанку Јоцовић у Новом Саду

Дејан Дабовић (30), некадашњи ватерполиста, послат је у октобру прошле године на издржавање доживотне казне затвора, и тако је постао други осуђеник у Србији који ће до смрти остати иза решетака.

Dejan Dabović
Дејан Дабовић / Извор: Фото: Facebook

Он је правноснажно осуђен за тешко убиство из безобзирне освете бивше девојке у Новом Саду након што је са њим раскинула дугогодишњу емотивну везу и за разбојништво у кладионици које је било дан пре убиства.

Дабовић је у Новом Саду, на Грбавици, убио своју бившу девојку Душанку Јоцовић. Избо је ножем пред зградом у којој је живела у Алексе Шантића. Девојка је преминула на путу до Ургентног центра, док је окривљени за убиство ухапшен неколико сати касније.

- Откако сам у притвору, стално размишљам о томе шта сам урадио и кајем се. Сећам се да сам Душанку ударао песницама по глави и ничега више. Не знам када сам извадио нож. Следеће чега се сећам је долазак у собу у хостелу - рекао је Дабодић на једном од суђења.

Говорећи о њиховој вези, Дабовић је тврдио да су и он и Душанка међусобно били љубоморни и да је због тога долазило до препирки. Имао је, како је рекао, потребу да се види са њом, и 25. децембра је отишао до њене зграде, али је није пронашао. Сутрадан су се, по његовим речима срели код Лиманске пијаце, прошетали су се и причали о својим животима.

- Ушли смо у радњу, купила је воду и некога је покушала да позове преко телефона и чуо сам када је рекла да је Дејан Дабовић са њом и да јој прети ножем - испричао је оптужени:

- То ме је ужасно погодило, кренуо сам да је загрлим, а она је викала да се склоним од ње. Одгурнула ме је и пљунула и то ме је разбеснело.

Иначе, Душанкина мајка Мирјана и рођена сестра Данијела, која живи у Новом Саду, придружиле су се кривичном гоњењу Дабовића. Навеле су да им је тешко због свега што се догодило, као и да је Душанкин отац у међувремену од туге за њом преминуо. Оне су испричале и да се по Херцег Новом после убиства причало како је оптужени од куће понео нож којим је извршио убиство, јер нигде није могао да нађе да купи пиштољ.

У Вишем суду у Новом Саду дана 24. марта ове године, петочлано судско веће којим је председавала судија Ивана Јосифовић изрекло окривљеном Дејану Дабовићу казну доживотног затвора за извршено кривично дело тешко убиство и за кривично дело разбојништво.

Нинослав Јовановић данима силовао девојчицу и секао јој косу

Апелациони суд у Нишу правоснажно је осудио у јулу прошле године на доживотну робију Нинослава Јовановића (48) из села Малча за отмицу и продужено кривично дело силовања чија је жртва била дванаестогодишња девојчица.

Оптужени Нинослав Јовановић из села Малча, крив је зато што је 20. децембра 2019. године способан да схвати значај својих дела и управља својим поступцима, око 7.25 сати у насељу Брзи Брод у Нишу, обманом и претњом одвео малолетну девојчицу из Сувог Дола, у намери да са њом има сексулане односе, на тај начин што је путничким возилом "фиат пунто" сустигао оштећену, зауставио возило и позвао је да уђе у кола. Када му је она рекла да не сме, представио се као Бојан из Ниша и рекао да ради као електричар у њеној школи. Затражио је да му покаже где је школа, на који је начин обмануо и навео је да уђе у возило. Када је оштећена почела да му објашњава где је школа, казао јој је да ће јој показати краћи пут. Када су кренули даље, казао јој је да је отета, да је њен отац украо дијамант од неке бабе из Нишке Бање и да она мора да буде са њим док њен отац не врати дијамант. Затим јој је упутио речи претње и тако је одвео до места званог Малчанска петља, где је сишао са главног пута и зауставио возило.

У једном тренутку ју је извео из возила и тада је девојчица покушала да му побегне тако што је потрчала према колима, али је окривљени сустигао, ударио је по глави и одсекао јој прамен косе, затим је одвукао до колибе. До 29.12. када је нађена, док је девојчица осећала глад, умор, била исцрпљена и плакала, говорио јој је да мора да настави, да не сме да стане, да мора да хода. Она је плакала и молила је да је пусти кући, јер се плашила, а он је ударао у главу и стомак и претио јој даће јој убити родитеље, што је оштећену плашило јер је веровала да то може да се догоди. Када би наилазили на људе, да не би тражила помоћ, говорио јој је да су они зли, да могу да их убију, да мора да трчи. Она се плашила мрака, звукова које је чула, а окривљени јој је додатно плашио секући јој косу, скидао јој је маље, говорио јој је да ће јој убити родитеље.

Она је почела да се брани, покушала да га удари циглом, маказама јој је секао косу да би је казнио што је пружала отпор. То је чинио све до 29.12. када је побегао, а оштећена пронађена. На тај начин је извршио отмицу у стицају са продуженим кривичним делом силовања, па му суд за отмицу изриче казну затвора од 11 година, а за продужено дело силовања доживотну робију, па му се изриче јединствена казна доживотне робије.

Јовановић се налази у нишком КПЗ од 5. јануара 2019. године откако је ухапшен.