Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗБОГ ПОРОДИЦЕ НЕ СМЕ НИШТА ДА ПРИЧА! Саша Цветановић у страху од Луке Бојовића: Изрешетаће их као керове!

14.04.2021. 07:42
Пише:
Србија Данас/Српски телеграф
Luka Bojović
Лука Бојовић / Извор: Профимедиа

Ратко Кољеншић је на претходном суђењу приликом давања одбране рекао да је 10 минута пре ликвидације Николе Бојовића у Улици царице Милице у Београду срео његовог убицу Сашу Цветановића

Саша Цветановић звани Питбул из Врања, који је изрешетао Николу Бојовића, због страха за безбедност своје породице одбио је да сведочи против свог саучесника Ратка Кољеншића, који му је помогао у овој ликвидацији 29. априла 2013. у Београду.

ЈЕЗИВО УБИСТВО У ЛОЗНИЦИ: Ухапшен Пакистанац осумњичен да је након свађе оштрим предметом избоо младића (22)

ЈЕЗИВО УБИСТВО У ЛОЗНИЦИ: Ухапшен Пакистанац осумњичен да је након свађе оштрим предметом избоо младића (22)

СРПСКОГ ФУДБАЛЕРА ЗАУСТАВИЛА ПОЛИЦИЈА: Када су видели колико је "надувао" - хитно одведен на трежњење!

СРПСКОГ ФУДБАЛЕРА ЗАУСТАВИЛА ПОЛИЦИЈА: Када су видели колико је "надувао" - хитно одведен на трежњење!

ДОЛИЈАО МУШКАРАЦ ИЗ АУТОБУСА 26: Сумњичи се да је током вожње полно узнемиравао осамнаестогодишњу девојку

ДОЛИЈАО МУШКАРАЦ ИЗ АУТОБУСА 26: Сумњичи се да је током вожње полно узнемиравао осамнаестогодишњу девојку

Питбул је због бруталног злочина ухапшен у августу 2013. у Подгорици, па је изручен Србији, где је 2018. осуђен на 35 година затвора јер је у Бојовића испалио најмање 20 метака. Кољеншић се терети да је Цветановићу помагао у праћењу Бојовића, као и да му је кобног дана показао на које место да се сакрије и око седам сати ујутру ликвидира брата Луке Бојовића.

Страх и срамота

Саша је доведен у Виши суд у Београду да би путем видео-линка присуствовао суђењу у Подгорици, али је судији Весни Ковачевић одмах рекао да не жели да сведочи.

- Због породице више не смем ништа да причам. Хоћу да буду живи, а не мртви. Страдала су ми два брата. Један од њих Југослав је убијен јер је био повезан с овим кривичним догађајем - рекао је Цветановић.

Kamere snimile ubistvo 2013. u Beogradu
Камере снимиле убиство 2013. у Београду / Извор: Фото: Printscreen

Судија је питањима покушавала да добије од њега прецизнија објашњења, а онда је он додао да мора да мисли и на углед породице.

- Још један од разлога због којих не могу да сведочим јер бих себе и чланове породице изложио тешкој срамоти - нагласио је Питбул.

Ратко Кољеншић је на претходном суђењу приликом давања одбране рекао да је 10 минута пре ликвидације Николе Бојовића у Улици царице Милице у Београду срео његовог убицу Сашу Цветановића. Он је том изјавом оповргао своје раније тврдње из истраге да је Саша Цветановић у време ликвидације Бојовића био у Будви. Почетком фебруара Кољеншић је рекао да није члан криминалне групе сада покојног Слободана Шарановића и Милоша Делибашића, већ да је све монтирано.

Освета Шарановићу

У оптужници Вишег државног тужилаштва против Кољеншића наводи се да му је припадник клана Америка Слободан Шарановић обећао новчану накнаду у износу од 30.000 евра да заједно са Сашом Цветановићем ликвидирају Бојовића. Шарановић је тако хтео да освети убијеног брата Бранислава, који је ликвидиран 8. октобра 2009. у Београду, а иза којег стоји вођа "земунског клана" Лука Бојовић.

- Кољеншић је у периоду од краја априла 2013. до 16. јула 2013. на територији Црне Горе и Србије с умишљајем постао члан организоване криминалне групе коју су организовали Милош Делибашић и сада покојни Слободан Шарановић и чији су припадници постали Милош Војновић, Славиша Новаковић и Горан Малетић (рођено Бојанић). Планирали су да лише живота Владимира Јовановића из Београда, Луку Ђуровића из Бара, припаднике његовог обезбеђења и Филипа Кораћа из Београда, за које су сматрали да су припадници супарничке организоване криминалне групе Луке Бојовића, коју су сматрали одговорном за убиство сада покојног Бранислава Шарановића - наводи се у оптужници.

Сашин саучесник Кољеншић осуђен је у одсуству пред Специјалним судом у Београду на 30 година затвора због учествовања у убиству Николе Бојовића у Београду и Милоша Видаковића у Будви 2013.

Почео као лопов у Врању

MUP Srbije
МУП Србије / Извор: Фото: МУП Србије

За Сашу Цветановића његови познаници из Врања говоре да је пословао у Црној Гори и да му се тамо придружио и средњи брат. Један од Сашиних школских другова каже да није успео ни основну школу да заврши, да је крао, обијао продавнице и тукао се на фудбалским утакмицама, као и да су га се у Врању сви бојали.

Брата ликвидирали са 30 метака

Југослав Цветановић (31), млађи брат Саше Цветановића, убијен је у септембру 2017. у центру Врања са тридесетак хитаца испаљених из ватреног оружја са пригушивачима. Питбул је на суду за убиство Бојовића у марту исте године говорио да ће му убити брата Југослава, што се касније испоставило као истина.

- Молим вас да позовете мог брата да сведочи док је још жив. Како се ствари дешавају, убијају се адвокати и остали, позовите га што пре да све објасни. Њему је исказ на основу ког је написано пола оптужнице узет на превару - рекао је тада Саша, а следеће године тврдио да ће Лука Бојовић платити људе у затвору да убију и њега.