Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОЗНАТО КАКВО ЈЕ СТАЊЕ ЖЕНЕ КОЈУ ЈЕ ГОРАН КРВНИЧКИ ИСПРЕБИЈАО: Насилнику прети и до 15 година робије

03.09.2021. 19:14
Пише:
Србија Данас/Блиц
nasilje
насиље / Извор: Фото: Друштвене мреже

Док је насилник у притвору, лекари у болници у Чачку боре се свим силама да што пре стабилузују здравствено стање тешко повређене жене

Горану Вучковићу, који је пијан скоро до смрти пребио своју супругу Н. В, на терет се ставља неколико кривичних дела и прети му казна и до 15 година затвора. Несрећна жена се још налази у критичном стању у болници, али је срећом ван животне опасности.

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ПРАЊА НОВЦА: У Нишу приведено двоје осумњичених

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ПРАЊА НОВЦА: У Нишу приведено двоје осумњичених

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЈЕЗИВЕ СЦЕНЕ У СТЕПОЈЕВЦУ! Раскомадао их секиром, крвавих руку чекао полицију, па признао злочин

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЈЕЗИВЕ СЦЕНЕ У СТЕПОЈЕВЦУ! Раскомадао их секиром, крвавих руку чекао полицију, па признао злочин

САМОЗАДОВОЉАВАО СЕ У ПАРКУ У РАКОВИЦИ: Храбре девојчице које је гледао га пријавиле полицији, експресно ухапшен!

САМОЗАДОВОЉАВАО СЕ У ПАРКУ У РАКОВИЦИ: Храбре девојчице које је гледао га пријавиле полицији, експресно ухапшен!

Подсетимо, он је своју супругу, иначе мајку четворо деце, брутално тукао мотком са ексером по целом телу. Толико се свирепо иживљавао над несрећном женом да јој је откинуо уво, а она је пронађена на улици крвава и у тешком стању...

Судија Вишег суда у Новом Саду, Ивана Јосифовић, рекла је да је овом свирепом насилнику, уколико се докаже његова кривица, могуће да буде изречена максимална јединствена казна и до 15 година робије!

- Немам предмет и о њему могу говорити само на основу онога што сам прочитала у медијима. Из свега тога могу закључити јесте да се ухапшеном могу ставити на терет три кривична дела. Могу додати да ће се тачна квалификација кривичног дела знати након медицинског вештачења повреда на жртви. За кривично дело насиља у породици са нанетим тешким повредама запрећена је максимална казна до 10 година. За кршење забране приласка примењује се казна до шест месеци. Треће кривично дело може се односити на насиље у породици у односу на мајку, па ако су њој евентуално нанете повреде средством подобним да тело тешко повреди онда је запрећена казна до пет година - прича за Ивана Јосифовић, судија Вишег суда у Новом Саду и председник УО УСТ.

Док је насилник у притвору, лекари у болници у Чачку боре се свим силама да што пре стабилузују здравствено стање тешко повређене жене.

Подсећања ради, Горан Вучковић је преко ноћи претукао своју супругу тако што је узео мотку на којој је био ексер и ударао је до изнемоглости. Несрећна жена је била тотално дезорјентисана и голу су је довезли на Ургентно одељење чачанске болнице, одакле је пребачена на интензивну негу.

Критично стање

- Жена се и даље налази у критичном стању. Отоци на лицу полако спадају. Нема места на телу где нема неку рану - објашњава наш саговорник из болнице.

Према речима Горанове мајке Стоје напад се догодило у понедељак три сата иза поноћи, након што су се супружници стигли кући са свадбе.

- Били су на весељу, а када су дошли почела је свађа и туча. Брутално ју је тукао, био је у видно пијаном стању. Било је страшно, у покушају да заштитим снају и ја сам задобила више удараца по лицу и телу. Тренутно бринем о четворо унучића и само се надам да ће снаха да преживи - прича Стоја.

"Увек је обећавао да је неће више тући..."

Не пориче несрећна жена да је њен син снаху тукао и рање, али јој је увек обећавао да неће више. Увек се вадио на пијанство или да га је Н. В. испровоцирала.

- Тукао је и раније на моје очи. Када сам год пришла да је браним, он је и мене тукао. И поред тога што је био насилан, наставили су да живе заједно јер имају четворо деце. Из тог разлога сам гледала да се не мешам у њихов брак. Сасвим је сигурно да је Горан психички нестабилна личност без обзира на алкохол. Ја имам још једног сина инвалида, не знам како ћу да се изборим с њима - каже очајна жена.

Имају четворо деце, најмлађе има годину дана

Насилник са жртвом из брака има четворо малолетне деце, две ћерке које су старије и два сина: најстарија девојчица има шест година, а најмлађи син око годину дана. Упућени тврде да су управо деца била кочница мајци да напусти злостављача.

- Она једноставно није имала где да оде. У Сигурној куци је била неколико пута, заједно са њом су ишла и деца. Она нема добра искуства одатле, јер сваки пут када се враћала, тортура је била све већа. Није могла да се врати ни у родитељски дом. Уверена сам да није смела да пријави кршење мере забране приласка, јер је била сама, беспомоћна и без подршке институција. Насилник је после сваког притвора и свих мера и даље најопуштеније живео са њима. Страховала је да муж не науди деци - испричала је рођака породице.

Мотка са ексерима

Несрећну жену, коју је супруг нагу претукао мотком у коју су били забодени ексери, гризао је по телу и откинуо јој уво, пронашли су мештани који су у први мах мислили да је реч о ђубрету.

- Била је потпуно изубијана, оно што су ескери направили по њеном телу је изгледало као да су је звери гризле. Од ударац модро и језиво тело, ма онако нешто у животу нисам видео. То човек не може да уради људском бићу, само монструм. Шта је звер урадила жени - кажу комшије.