Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВО СУ ПРВЕ СРПКИЊЕ КОЈИМА ПРЕТИ ДОЖИВОТНА РОБИЈА: Једна кувала делове мужа пред децом, а друга починила подједнако зверско дело! Мучни детаљи свирепих злочина

12.01.2024. 21:14
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Tereza Perić
Тереза Перић

Језиви детаљи свирепих убистава

Две жене, једна (42) из Зрењанина и друга из Влашког Дола (56) убиле су своје мужеве на готово идентичан начин. Оне су због свирепости убистава која су починиле прве жене у Србији којима прети казна доживотног затвора.

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД СРЕМЧИЦЕ: Директан судар аутомобила и аутобуса, предњи део возила ПОТПУНО смрскан!užas

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД СРЕМЧИЦЕ: Директан судар аутомобила и аутобуса, предњи део возила ПОТПУНО смрскан!

ДРАМА КОД ОБРЕНОВЦА: Аутобус слетео с пута! Испливао језив снимак са лица места (ВИДЕО)Policija

ДРАМА КОД ОБРЕНОВЦА: Аутобус слетео с пута! Испливао језив снимак са лица места (ВИДЕО)

ПОТРЕСАН ПРИЗОР У ШУМИЦАМА: Мук и тишина завладали у комшилуку, човек упао у ШАХТ па страдао, ЈЕДНА СЦЕНА тера сузе на очи!hitna pomoć

ПОТРЕСАН ПРИЗОР У ШУМИЦАМА: Мук и тишина завладали у комшилуку, човек упао у ШАХТ па страдао, ЈЕДНА СЦЕНА тера сузе на очи!

Наиме, обе жене су убиле своје партнере на спавању, а потом њихова тела исекле на комаде. После злочина обе су вештачене, односно вештачено је њихово психичко стање, како би било утврђено да ли су у тренутку злочина биле урачунљиве. С обзиром на то да су оптужнице подигнуте, произилази да је утврђено да су и једна и друга у тренутку гнусних злочина биле урачунљиве. Да је ситуација била другачија, уместо што би постојала шанса да остатак живота проведу иза решетака, оне би биле смештене у психијатријску установу затвореног типа.

Мужа кувала у лонцу

Оптужница против жене из Зрењанина је предата на потврђивање у Виши суд у Зрењанину 3. октобра. Њој прети најмање 10 година затвора, док је максимална казна доживотног затвора.

Она је мужа, наводно, убила тако што га је најпре избола ножем, а потом његово тело исекла моторном тестером и одређене делове, тачније тестисе и ногу, чак кувала у лонцу. Све то је урадила пред малолетном ћерком, а напослетку су је њена деца пријавила полицији.

Она је мужу у воду ставила лекове за смирење како би га омамила, па га потом убила у кући у којој су била и њена деца. Живота га је лишила тако што га је, док је спавао, избола ножем. Све то, урадила је пред својом децом.

Осумњичена је мужа убола у спаваћој соби, а он је успео да некако дође у дневну собу. Тада га је видела њена ћерка. Њена мајка је изашла по моторну тестеру, а потом је истерала на улицу, а последње речи које је чула од мужа биле су: "Зови Хитну помоћ". Уплакана девојчица је позвала старијег брата, а потом су заједно лупали на врата породичног дома, молећи мајку да се заустави. Напослетку су позвали полицију.

- Све је урадила пред очима наше ћерке, а онда јој је дала и бенседин. Девојчица је гледала како га она убада ножем, сече моторном тестером, а онда је видела и татину ногу. Потом је звала мог сина, њеног брата и рекла, "Мама је заклала тату". Ја сам прво мислио да се шали, али онда смо звали полицију. Иначе, он ми се хвалио том моторном тестером, баш ми је рекао да је оштра. Он и ја смо се дружили. Нема везе што је она била са њим. Обојицу је знала да нас стрпа у затвор, па сам га ја вадио напоље - рекао је за Telegraf.rs након злочина бивши супруг осумњичене.

Она је врата куће отворила тек када јој је син запретио да ће да позове полицију. Како је испричао, у дневној соби је угледао ноге на поду.

- Следећи призор је био као из филма "Тексашки масакр". Раскомадано тело у локви крви. Упитао сам је шта намерава да уради, правећи се да сам на њеној страни. Рекла је да има у плану да раскомада цело тело и баци на различите локације. Још је рекла да хоће да делове тела прокува како би кости одвојила од меса - рекао је њен син.

Полиција је, током истраге, пронашла делове тела у лонцу. Она је мужу до доласка полиције одсекла ногу и гениталије, извадила му срце и бубреге, па све заједно ставила у две шерпе на шпорету.

Деца јој помогла у убиству

Жена из Влашког Дола је супруга убила у септрембру прошле године тако што је пуцала из ватреног оружја, а потом његово тело раскомадала и оставила у шуми на подручју Кучајне. Злочин је откривен када је ровокопач ископао делове тела. Клупко је тада почело да се одмотава.

У пластичном џаку су били труп, руке и ноге.

Ухапшене су његова супруга и ћерка, док је за сином, који је побегао у Аустрију, расписана потерница.

Она је у мужа пуцала док је спавао. Како се сумња, пиштољ је узела из сефа бившег супруга.

Сумња се да је уз помоћ деце тело на кревету исекла електричним циркуларом. Делове тела потом су спаковали у кесе и бацили 60 километара даље, на више места у шуми.

Мотив убиства је, наводно, био то што је он желео да избаци бившу жену и децу из куће која је припадала његовом оцу. Комшије тврде да је породица била чудна и да су из куће излазили само ноћу. Комшијама су рекли да он није код куће јер је отишао у Аустрију, где је радио.

Жена је пред тужиоцем признала злочин, док се њена ћерка бранила ћутањем. Њима је одмах одређен притвор. Првобитно су биле смештене у Специјалну затворску болницу због обављања психијатријског вештачења.

Оптужница против жене и њене деце предата је Вишем суду у Пожаревцу на потврђивање. Она се терети за тешко убиство, а њен син и ћерка за помагање у злочину.

Вештачење је показало да су сво троје били урачунљиви у тренутку злочина. И једној и другој жени прети доживотна казна затвора због свирепих убистава које су починиле.

Србија Данас/Телеграф