Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НЕЗАПАМЋЕН ХОРОР У ИВАЊИЦИ! Жену (60) силовао деверов син (13)

27.11.2023. 07:23
Пише:
Србија Данас/Информер
užas
ужас / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Старија госпођа (60) тужила је девера тврдећи да је његов син (13) везао и силовао пре три године. Дечак има сметње у развоју, и његов отац је био дужан да се брине о њему. Она на име повреде угледа и части и претрпљених душевних болова тражи одштету.

Једна шездесетогодишња мештанка села из околине Ивањице тужила је свог девера тврдећи да ју је његов син 2020., када је имао само 13 година, претукао, везао и силовао у шуми!

УЖАС НА НОВОМ БЕОГРАДУ! Нови случај породичног насиља, приведен ПИЈАНИ мушкарац, учинио застрашујућу ствар! Osumničeni za porodično nasilje

УЖАС НА НОВОМ БЕОГРАДУ! Нови случај породичног насиља, приведен ПИЈАНИ мушкарац, учинио застрашујућу ствар!

БЕЖИВОТНО ТЕЛО МУШКАРЦА ПРОНАЂЕНО НА ГОЛИЈИ: Београђанин дошао да одмори душу на планини, па се жив смрзаоPlanina Golija

БЕЖИВОТНО ТЕЛО МУШКАРЦА ПРОНАЂЕНО НА ГОЛИЈИ: Београђанин дошао да одмори душу на планини, па се жив смрзао

ПРВИ СНИМАК СА МЕСТА НЕСРЕЋЕ У КРАГУЈЕВЦУ: Смрскани аутомобили и расуто стакло, једна особа погинула (ВИДЕО)saobraćjna nesreća u Kragujevcu

ПРВИ СНИМАК СА МЕСТА НЕСРЕЋЕ У КРАГУЈЕВЦУ: Смрскани аутомобили и расуто стакло, једна особа погинула (ВИДЕО)

Несрећна жена је, поред оца дечака, тужила и Центар за социјални рад у Ивањици јер нису адекватно реаговали и збринули малолетника - насилника, који има психичке проблеме и сметње у развоју.

За претрпљене душевне болове и повреду угледа и части, жена од девера и Центра за социјални рад тражи одштету у износу од 4,75 милиона динара.

Прогањао је од малена

Како смо сазнали, жена у тужби истиче да је раније пријављивала Центру за социјални рад да се дечак, који живи у комшилуку, чудно понаша према њој и да је прогања, али да у тој установи ништа нису учинили да помогну и њој и малолетнику.

Такође је навела да је отац дечака био дужан да се брине о здравственом стању сина и да га пошаље на лечење, пошто је склон девијантном понашању.

У Вишем суду у Чачку недавно је одржано рочиште у којем је стрина дечака, који сада има 16 година, до детаља описала како ју је он напаствовао 20. јуна 2020.

- Тог дана дечак ме је питао да заједно идемо у шуму да беремо печурке, али ја сам га отерала. Међутим, када сам кренула ка шуми, приметила сам да он иде замном. Питала сам га зашто ме прати, а он ми је одговорио: "Шта те брига!" Приметила сам да у џеповима има неке канапе и неки оштар предмет, па сам телефоном позвала мужа да му кажем да ме је страх од његовог братанца - рекла је очајна жртва и додала:

- Муж ми је рекао да отерам дечака, али он ме је и даље пратио. Отприлике на сат времена хода од куће, одједном је скочио на мене. Пошто је и тад био јачи од мене, везао ми је канапима руке и ноге, па ме силовао... Све време ме је једном руком држао за врат. У једном тренутку сам успела да се отргнем и да се ухватим за неку шљиву, али он ме је повукао за косу и тело, ударао ме је по глави и шутирао по бутини. Онда ме је опет силовао. Ја сам му све време говорила да престане, чак сам му и нудила бомбоне да ме остави на миру и дозивала сам мештане, чија је кућа удаљена око 150 метара одатле, али ме нико није чуо.

Како је даље испричала злостављана жена, она је током тортуре покушала да дохвати мобилни телефон, који јој је био у кецељи, али није успела.

- Кад је завршио са силовањем, рекао ми је да ни случајно не кажем ништа мом мужу и његовој мајци. Ја сам потом отишла код комшија који живе у близини шуме, нисам могла да причам од шока... Дечак ме је све време пратио... Онда сам отишла кући, а пре него што сам ушла у двориште, гађао ме је камењем... Онда сам скупила храброст да се поверим само једној комшиници... Убрзо потом, дечак је улетео код нас у кућу и рекао ми да идемо на спрат, пошто још није завршио! Тад сам све испричала и свом мужу, који је у шоку питао братанца: "Јеси ли ти нормалан, шта си урадио?!", а дечак је отишао - казала је злостављана жена.

Адвокат оца малолетног насилника оспорио је све наводе тужбе, додајући да је случај веома компликован и да није јасно како је дечак са 13 година могао да силује 43 године старију жену. Отац и његов заступник оспоравају и тврдњу несрећне жене да је она пружила отпор насилнику.

И заступник Центра за социјални рад је одбацио наводе тужиље, наглашавајући да им се она само једном обратила, када је пријавила да је дечак кришом гледа кроз прозор купатила. Како су навели, малолетник тада није био под њиховим надзором.

Она напомиње да је тада о свему обавештена полиција, након чега је упућена на лекарске прегледе.

- ДНК налаз из Београда је показао да су његови биолошки трагови нађени на мом телу, али су ми објаснили да он не може кривично да одговара јер је млађи од 14 година. Од када се све ово догодило, осећам се ужасно. Раније сам била шаљивџија, ведра, а сада пијем више лекова за смирење него када сам 2004. изгубила ћерку. Идем код неуропсихијатра, а ноћу се закључавам јер дечак и његов отац ми се и даље приближавају на улици и добацују ми. У селу се све прочуло, па ми се смеју или ме гледају чудно, говоре: "То је та", "Она је силована..." Имам осећај кривице и срамоте, па избегавам да изађем у јавност. Раније сам радила око стоке и ишла у надницу, али то сада могу да радим веома кратко. Некад сам умела да уберем 80 килограма малина за дан, а сада не могу. На мене је бачена љага до краја живота - пожалила се стрина малолетног насилника.

Није јој мотив новац

Адвокат из Ивањице, који заступа жртву, изјавио је на суђењу да циљ његове клијенткиње није материјална сафисфакција, већ да се овакве ствари више не понављају.

Он је образложио у тужби да жена на име претрпљених болова тражи 200.000 динара, а на име доживљеног страха још милион динара.

Такође, жена је на име душевних болова због кривичног дела против достојанства личности и морала тражила још два милиона динара, као и још два милиона због душевних болова на име части и угледа, а додатних 550.000 за умањење животне способности.