Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЖИВЕО У МАЛОМ СТАНУ И ВОЗИО МАМИН АУТО! За Беливука сакатио и млео жртве, али их пре тога мучио - до детаља описано све

13.08.2022. 20:24
Пише:
Србија Данас/Блиц
Srđan Lalić
Срђан Лалић / Извор: Фото: МУП/Принтсцреен/ТВ Пинк

Лазару Вукићевићу је врелом пеглом прелазио преко тела, Пукијево тело је он раскомадао, учестовао у набавци и одржавању криптованих телефона са Скај апликацијом преко које је најозлоглашенији криминални клан у Србији комуницирао и планирао стравичне злочине. Откривамо коју је улогу Срђан Лалић имао у злочинима клана Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Срђан Лалић представљао се као ИТ стручњак који зарађује од биткоина, а испоставиће се, био је десна рука клана Вељка Беливука и учестовао је, како је сам признао, у убиствима чак шест од седам жртава овог клана.

ЗАСТРАШУЈУЋИ ДЕТАЉ ИЗ ЖИВОТА ВЕЉИНОГ КОЉАЧА: Приликом претреса стана полиција пронашла шокантне доказе

ЗАСТРАШУЈУЋИ ДЕТАЉ ИЗ ЖИВОТА ВЕЉИНОГ КОЉАЧА: Приликом претреса стана полиција пронашла шокантне доказе

СТРАВИЧАН ПРИЗОР НА ПУТУ ПАНЧЕВО-КОВИН: Једна особа погинула у удесу - ватрогасци извлачили повређене (ФОТО)

СТРАВИЧАН ПРИЗОР НА ПУТУ ПАНЧЕВО-КОВИН: Једна особа погинула у удесу - ватрогасци извлачили повређене (ФОТО)

"ЗАШТО САМ БАШ ЈА МОРАО ДА ТЕ НАЂЕМ ОВАКВОГ?" Рођак младића који се убио у Александровцу ван себе: Сви су у шоку

"ЗАШТО САМ БАШ ЈА МОРАО ДА ТЕ НАЂЕМ ОВАКВОГ?" Рођак младића који се убио у Александровцу ван себе: Сви су у шоку

"Сведоци окривљени"

Његово име јавности је постало познато након што је одмах после хапшења криминалне групе Вељка Беливука објављена фотографија на којој позира са осмехом на лицу док у рукама придржава крваво тело, тачније главу, једне од жртава клана.

Мушкарац који се крио иза паравана факултетски образованог трговца биткоинима на берзи, испоставиће се као десна рука језивог клана, а годину ипо дана након хапшења и као "покајник" сведок-окривљени и најважнији сведок Тужилаштва у поступку против клана. Лалић је са Тужилаштвом склопио споразум након што су Бојан Хрватин и Никола Спасојевић, припадници овог клана већ договорили сличне услове (санкције које су испреговарали нису познате). Па ипак, упркос њиховим признањима, оно шта је испричао Лалић Тужилаштву је много важније, пре свега што је овај мушкарац био међу најважнијим особама које су учествовале у свим убиствима. Хрватин и Спасојевић махом су, како се наводи у оптужници, набављали опрему за убиства, чистили место злочина, чували жртве, превозили убице и решавали се доказа. Они, како се сумња, нису учествовали у свим злочинима за које се клан терети.

С друге стране, Лалић је био тај који је мучио, али и убијао чак шест од седам жртава којима је пресудио клан Веље Невоље. О томе сведоче и детаљи из оптужница, а које нећемо у потпуности преносити због пијетета према жртвама и њиховим породицама.

Лалићева улога у злочинима

Истрагом је утврђено, а посебно на основу фотографија које су преузете са апликације "Скај", да је Лалић учествовао у убиствима Милана Љепоје, Александра Глигоријевића Пукија, Здравка Радојевића, Лазара Вукићевића и Горана Величковића Гоксија. На неким од фотографија убистава које је признао Лалић је са Беливуком.

Nikola Mitić
Никола Митић / Извор: Фото: Нестали Србија /Рас Србија

Срђан Лалић се нашао и на кривичној пријави за отмицу и убиство Николе Митића (33). То је шеста жртва за чију смрт су прикупљени докази. Он је отет на Дедињу, испред Амбасаде САД, а потом пребачен у просторије ове криминалне групе на стадиону у Хумској, где су га мучили.

Овај високопозиционирани војник Беливукове и Миљковићеве криминалне групе био је задужен и за набавку и одржавање криптованих телефона са поменутом апликацијом.

Како се сумња, Лалић је био саучесник у убиству Александра Глигоријевића Пукија. Он је заједно са вођама његово тело исекао на комаде, а потом самлео у машини за млевење меса. Такође, Тужилаштво Лалића сумњичи да је заједно са другим окривљенима савладао Горана Величковића Гоксија на једној њиви у близини смедеревског пута уз речи “полиција”. Потом је, сумња се жртву стрпао у аутомобил којим је одвезен у кућу у Ритопеку. Лалић је између осталог тамо мучио Величковића, а након што му је Миљковић одсекао главу, заједно су му исекли тело и самлели у машини.

Бруталност Лалића, сумња тужилаштво, видела се и у убиству Лазара Вукићевића, где је, како се сумња окривљени мучио жртву, а потом му врелом пеглом прелазио по телу. Како се сумња, заједно са другим окривљеним за овај злочин угушио је Вукићевића, а његово тело је самлевено у машини.

У случају убиства Здравка Радојевића, Лалић, сумња тужилаштво, није имао улогу у самом убиству, али га је, наводи, тукао и мучио пре смрти. Исто то, сумња се, радио је и са Миланом Љепојом, кога је везао лисицама, а потом испитивао, тукао и мучио. Љепоја је удављен, а Лалић је, како се сумња, са Марком Миљковићем бацио Љепојине ствари у Дунав.

Возио мамину "шкоду"

Како се наводи у оптужници, Лалић је живео скромно у стану од 40 квадрата у Раковици, возио “шкоду” своје мајке, није био упадљив, а након разбијања „Скај“ апликације и увидом у поруке и фотографије које су припадници клана слали међусобно, откривено је да је био човек од поверења вођа клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, те и да је с њима извршавао све монструозне злочине. Надимак “насмејани кољач” добио је након што је откривена фотографија на којој позира са осмехом на лицу поред обезглављеног тела једне од жртава клана.