Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗЛОЧИН КОЈИ ЈЕ ИСПЛАНИРАН ДО ДЕТАЉА, ВЕЉА УБИЈА, ДИЈАНА САКРИВА: Како је протекла истрага и суђење за убиство на шинама!

17.10.2021. 18:06
Пише:
Србија Данас/Блиц
Dijana Hrkalović
Дијана Хркаловић / Извор: Фото: Профимедиа/Инстаграм/Принтсцреен/дијанахркаловиц/ТВ Пинк

Каратиста и шеф обезбеђења у више београдских ноћних клубова и кафана убијен је на сред улице 27. марта, 30. јануара 2017. године у 10 до 7 ујутру

Бивша државна секретарка Дијана Хркаловић ухапшена је у петак због сумње да није на време доставила извештаје о отварању мобилних телефона пронађених након убиства каратисте Властимира Милошевића (33) који је сурово ликвидиран на трамвајским шинама 2017. године. Због овог убиства судило се Вељку Беливуку и Марку Миљковићу који су због катастрофалне истраге прошли некажњено.

ОВО ЈЕ ЉУБА КОЈИ ЈЕ СЛУПАО СКУПОЦЕНИ ФЕРАРИ НА АУТО-ПУТУ МИЛОШ ВЕЛИКИ: Цена права ситница, купиће нови! (ВИДЕО)

ОВО ЈЕ ЉУБА КОЈИ ЈЕ СЛУПАО СКУПОЦЕНИ ФЕРАРИ НА АУТО-ПУТУ МИЛОШ ВЕЛИКИ: Цена права ситница, купиће нови! (ВИДЕО)

"ВИДЕО САМ, ПРЕТРАЖИВАЛИ СУ ЈАМЕ, УЛАЗИЛИ У СВАКУ КУЋУ" Полиција детаљно чешљала село, од убице Ђокића ни трага

"ВИДЕО САМ, ПРЕТРАЖИВАЛИ СУ ЈАМЕ, УЛАЗИЛИ У СВАКУ КУЋУ" Полиција детаљно чешљала село, од убице Ђокића ни трага

УБИЦА ЂОКИЋА СЕ ПРЕРУШИО У ПОЛИЦАЈЦА? Мештани открили нове детаље убиства породице Ђокић - наставља се истрага

УБИЦА ЂОКИЋА СЕ ПРЕРУШИО У ПОЛИЦАЈЦА? Мештани открили нове детаље убиства породице Ђокић - наставља се истрага

Каратиста и шеф обезбеђења у више београдских ноћних клубова и кафана убијен је на сред улице 27. марта, 30. јануара 2017. године у 10 до 7 ујутру, када је као и сваког претходног јутра требало да вози дете у школу. На сву срећу, кобног дана Милошевић је сишао сам испред своје зграде како би загрејао аутомобил.

Када је приметио маскираног мушкарца Милошевић се дао у бег, међутим убица га је једним хицем упуцао у ногу, а када је рањени Милошевић пао на трамвајске шине, пуцач га је оверио са невероватних шест хитаца, од чега је последњи жртви испалио испод браде.

Након неколико дана од убиства, објављено је да је због овог убиства ухапшен "хулиган у криминалном успону" Вељко Беливук познатији као Веља Невоља. На месту убиства и прикупљеним доказима пронађени су његови ДНК трагови што је полицији и тужилаштву указивало да је он директни извршилац. Три месеца касније због овог убиства бива ухапшен и Властимиров кум, Марко Миљковић, за којег је истрага указивала да је Беливуку помогао у злочину.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Пинк ТВ/Принтсцреен

Међутим, преокрет у овом случају догађа се већ два месеца касније, када обојица уместо за убиство за које су се првобитно теретили, бивају оптужени за помагање у убиству. Тада се дешава нови преокрет, открића скандалозних пропуста полиције који никоме нису били јасни, а Беливук и Миљковић завршавају са ослобађајућом пресудом.

Но, кренимо редом.

МОТИВ

Беливук и Миљковић изашли су на слободу захваљујући лошој истрази. Постоји сумња да је Дијана Хркаловић утицала на доказе, а о томе је говорио и председник Србије Александар Вучић. Он је рекао да је "ухапшена због уклањања доказа везаних за убиство Властимира Милошевића".

- Реч је о доказима које поседују надлежни државни органи, а везано за убиство господина Милошевића. После тога претпостављам да је мењан ДНК, а да су неки људи ослобађани уместо да буду осуђени. Претпостављам да је то један од разлога - рекао је Александар Вучић.

Он је крајем јула појаснио да је Милошевић убијен само зато што је стајао на пут Вељи Невољи да запоседне сплавове.

- Сметао им је да уносе дрогу на сплавове. Неке од њих је претукао јер је био физички јачи. Иначе је био кум Марка Миљковића који се чак и хвалио да је краљ јер је убио два своја кума - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Драган Кујунџић

Суђење у овом случају указало је да је Милошевић био у сукобу са "Јањичарима" три године пре убиства када је овом навијачком групом управљао Александар Станковић, познатији као Сале Мутави.

Како су сведоци на суђењу Беливуку и Миљковоћу за убиство Милошевића испричали, Властимир је претукло обезбеђење "Фристајлера" који је он некада обезбеђивао. Супруга убијеног, на суђењу је рекла да у батинању великог удела имао Сале Мутави - најбољи пријатељ Веље Невоље који је убијен 2016. године. Такође, као могући мотив убиства Властимира помињао се и сукоб са Марком Миљковићем, са којим је прекинуо контакт иако су били кумови, јер је Милошевић открио да га Миљковић поткрада и сарађује са Салетом Мутавим и његовом екипом.

ДНК

Оптужница за убиство Властимира Милошевића открила је да је овај злочин испланиран до детаља. Како се у њој наводило, Миљковић је купио зелену "мазду" са трећеокривљеним у овом случају Мирком Којићем, коју је одвезао до непознате локације. Потом су, како се сумњало, са једне "шкоде" украли регистарске таблице и ставили их на "мазду" којом су се одвезли до места убиства. Управо на овим возилима откривени су ДНК профили Веље Невоље. Његов биолошки траг откривен је и на улазу у зграду у којој је живео убијени Милошевић. Управо овај доказ, био је од пресудног значаја за ослобађање Веље Невоље. Наиме, како је утврђено на суђењу, а шта је касније потврдио и сам полицајац који је радио увиђај, као и судски вештак, овај доказ је био контаминиран и заправо је припадао Н.Н. особи?!

Милица Кецкаревић, судски вештак биолог, која је вештачила биолошке ДНК трагове са места убиства и аутомобила који су коришћени приликом ливкидације и која је у кривичној пријави и вештачењу које је достављено тужилаштву указала да ДНК трагови припадају Беливуку. Међутим, на рочишту она је променила исказ и оповргнула своје првобитно вештачење.

- Погрешно смо протумачили трагове у усменој комуникацији са криминалистичким техничаром. После смо схватили да то није тај траг - казала је она пред судијом.

Кецкаревићева је рекла да на месту убиства Милошевића постоје два трага која је контаминирао полицајац који је обавио увиђај. Она је рекла Беливуков ДНК пронађен на аутомобилима "мазда" и "шкода" који су коришћени у атентату.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: ФОТО: Youtube/Printscreen/Insajder Видео

Да је ДНК траг контаминиран говорио је и полицајац Александар Здравковић који је обављао увиђај, а који је навео да се за прикупљање трагова користи иста четкица.

ВИДЕО НАДЗОР

На суђењу за помагање у убиству Властимира Милошевића саслушавана су и тројица вештака која су радила просторно и временско вештачење са снимака сигурносних камера на којиима се виде аутомобил "мазда" и убица.

Што се тиче убице, они нису могли да се определе ког је пола, које је висине и тежине, колико година и да ли има браду, бркове...

Кључни докази против Беливука и Миљковића прешли су у њихову корист, а они су убрзо ослобођени, а у образложењу пресуде се наводи да против њих "нема доказа".

Једини сведок убиства: "Пуцач је био мршав и нижи"

На суђењу за убиство Властимира Милошевића једина особа која је дала исказ, а видела је убицу био је радник Градске чистоће. Он је испричао да је убица имао капуљачу и да је пуцао из пиштоља са пригушивачем. Његов лик није видео.

Како се наводи у ослобађајућој пресуди против Веље Невоље и Марка Миљковића, он је кобног јутра видео младића који је трчао из правца горњег дела Таковске, Улицом 27. марта. Како је рекао видео је мушкарца како трчи јако брзо, а одмах затим је видео и другу особу која је трчала за њим. Тај што је трчао у једном тренутку је извукао пиштољ који је имао бели пригушивач, тачније сиве металик боје, а онда је два пута запуцао у правцу особе која је бежала.

- Ово лице које је пуцало на глави је имало капуљачу од јакне, која му је са горње стране прекривала очи. Јакна је била дуга до испод колена. Приметио сам да је јакна била већег броја и да је овој особи била велика. Приметио сам да је на овој јакни десни рукав био празан и слободан, те да је ово лице својом левом руком придржавало десну страну јакне уз тело. Доласком до места са кога је пуцао, видео сам да је десну страну јанке отпустио, левом руком је затим мало задигао капуљачу, док је испод јакне, десном руком уперио пиштољ у правцу особе која је бежала - рекао је сведок и навео да није могао да види лице јер је поред капуљаче преко главе на лицу испод очију имао некакву црну тканину, као што носе навијачи.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Особа која је пуцала висине је отрпилике 175 -176 цм, нормалне грађе, не дебео, више спортски тип. По мени тежине око 70 килограма. Имао је панталоне плаве боје, а јакна му је била мало велика - испричао је сведок, који је видео да је убица након злочина побегла пешке и скренула у прву улицу лево. Мазду којом је како се сумњало, побегао убица, сведок није видео.

Живи ту, није привлачила пажњу

Комшије у Улици војводе Степе, где бивша државна секретарка Дијана Хркаловић станује, јутро након хапшења кажу да је у крају нису често виђали, као и да својим понашањем није привлачила пажњу.

Стан у ком живи бивша државна секретарка налази се на шестом спрату. На стану нема плочице са њеним презименом, а није означено ни поштанско сандуче. Зграда је нова, има два дела и лифт се налази у средини. Такође, има лифт за аутомобиле којим се долази до подземне гараже.

Испред њеног стана, као ни испред објекта нема видео надзора.

Станари зграде не желе да коментаришу јучерашња дешавања.

- Живи ту, али нисмо је често сретали - рекао је један од комшија у пролазу.

Момак из оближњег кафића каже да је упамтио као изузетно пријатну особу.

- Није често долазила у кафић, али кад дође била је баш пријатна и фина. Није привлачила пажњу, понашала се нормално - каже момак.

Подсетимо, Бивша државна секретарка приведена је због сумње да је уклањала доказе после убиства Властимира Милошевића у улици 27. марта. Управо то уклањање доказа било је пресудно за ослобађајућу пресуду Вељку беливуку званом Веља Невоља, који је за убиство био оптужен.

Према ономе што је извор из полиције навео, након што јој је јуче уручено решење о хапшењу, извршен је претрес стана у ком "није било могуће не приметити луксуз у сваком делу стана".

Dijana Hrkalović
Дијана Хркаловић / Извор: СД/илустрација

У стану се налази искључиво скупоцени најмодернији италијански намештај, а направељена је и сауна и фонтана на тераси, тврди исти извор.

У стану је пронађен и сеф у коме је утврђено да се налазило 50.000 евра. За тај новац се сматра да је само део богатства које поседује и да јој је служио за свакодневно трошење.

Она је, према речима извора, изгледала изненађено због привођења.

- Уопште није комуницирала, а по њеном понашању видело се да није очекивала привођење. Деловала је потпонуло као да је у депресији, тресле сујој се руке. Није плакала, али је деловало као да је на граници суза - каже извор.

Након саслушања одређен јој је притвор у трајању од 30 дана и смештена је у притворску јединицу Централног затвора.