Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗЛОЧИНИ КОЈИ СУ ЗГРОЗИЛИ СРБИЈУ: Сви имају само ЈЕДНУ заједничку ствар, стручњаци тврде - тада су НАЈАКТИВНИЈИ

06.07.2022. 17:23
Пише:
Србија Данас/Курир
Policija
Полиција / Извор: Фото: Shutterstock

Најкрвавији злочини који су се догодили у Србији у последњих неколико година догодили су се баш у јулу месецу.

Тијана Јурић, мала Каја, Анђела, Марија Јовановић, али и жртве масакра у Јабуковцу и Лесковцу имају један заједнички именитељ, сви су убијени у јулу месецу, када како психолози тврде монструми преиспитују своје животе и одлучују се на то да почине гнусна дела.

НЕМА ВРАТА НИ ПРОЗОРА: Ево какав смештај Грци издају српским туристима, БЕЗОБРАЗЛУК!

НЕМА ВРАТА НИ ПРОЗОРА: Ево какав смештај Грци издају српским туристима, БЕЗОБРАЗЛУК!

ОД ИТ СТРУЧЊАКА ДО НЕМИЛОСРДНОГ КОЉАЧА: Ово је Срђан Лалић који је починио језива зверства у кући страве у Ритопеку

ОД ИТ СТРУЧЊАКА ДО НЕМИЛОСРДНОГ КОЉАЧА: Ово је Срђан Лалић који је починио језива зверства у кући страве у Ритопеку

"ЧУО САМ ГАЛАМУ И ДА СЕ НЕШТО ЛОМИ" Комшије још увек живе у страху због убиства у Новом Саду - открили нове детаље

"ЧУО САМ ГАЛАМУ И ДА СЕ НЕШТО ЛОМИ" Комшије још увек живе у страху због убиства у Новом Саду - открили нове детаље

Убиство трогодишње Анђелине 2016. године није једини злочин који се догодио у јулу, а који је узнемирио и шокирао Србију. Малиша Јевтовић, Драган Ђурић, Драган Чедић, Никола Радосављевић, Дарко Костић, Синиша Златић, Милан Ловрић, Марко Николић и Анђелинин убица Владица Рајковић - имена су монструма који су у овом месецу почев од 27. јула 2002. године отимали, силовали, масакрирали и зверски убијали децу, супруге, рођаке, комшије, колеге, суграђане...

У овим нападима убили су 28 особа, а 31 ранили. Пуцали су на недужне људе из аутоматских пушака и пиштоља, убадали их ножевима, ударали камењем, металним шанглама, мотиком...

Црна серија

Случај мале Каје у јулу 2005. изазвао је неверицу, када је Малиша Јевтовић (47) починио стравичан злочин у Звездарској шуми над трогодишњом пасторком Катарином Јанковић. Бездушно ју је малтретирао, тукао и мучки силовао, а несрећна девојчица је од задобијених повреда преминула истог дана. Све ово радио јој је у присуству њене мајке Ане Филиповић (41), која је покушала да прикрије злочин и оправда злодела свог тадашњег емотивног партнера.

Кад се помене име Тијана Јурић (15), прва асоцијација је "Тијанин закон", који је донесен као последица ужаса који је починио месар из Сурчина Драган Ђурић (34), који ју је прво отео, силовао, а потом убио у јулу 2014. Овај злочин подигао је Србију на ноге, а након десетак дана њено беживотно тело нађено је у насељу Чонопља у општини Сомбор.

Према речима психолога Александре Јанковић, велика топлота доприноси томе да људи буду нервознији него иначе.

- Људи су тада склонији свађама, фрустриранији су него иначе. Почиње сезона годишњих одмора, а они не иду нигде, ништа им се добро не догађа у животу и онда преиспитују сопствене животе. Још ако томе додамо конзумирање алкохола или других психоактивних супстанци, долазимо до тога да такви људи постају темпиране бомбе - објашњава Јанковићева.

С друге стране Марко Ницовић, бивши шеф београдске полиције, рекао је за Информер да су се злочини из области крвних и сексуалних деликата одувек чешће догађали лети.

- Док сам био инспектор у том одељењу, направили смо једно истраживање, које је показало да се од маја до септембра догоди више убистава и силовања него у другом делу године. Психопате се некако јаче активирају лети. Томе умногоме доприносе високе температуре, па људи "пуцају" и спремни су да науде - сматра Ницовић.

Црна листа убистава

- 27. 07.2002. - Догодила се трагедија која је у црно завила четири породице, а починио ју је Драган Чедић (32) мештанин због ког и данас житеље овог града на југу Србија пролази језа. Чедићев крвави пир одиграо се невероватно брзо, за само 25 минута, а усмртио је седам особа и то наводно због љубавних проблема.

- 17.07.2005. - Малиша Јевтовић (46) пре тачно 16 година силовао је до смрти трогодишњу Катарину Кају Јанковић у Звездарској шуми у Београду, док је њена мајка Ана Филиповић (39) чувала стражу. Малиша је у међувремену осуђен на максималну казну од 40 година затвора, а Ана на 37.

- 27. 07. 2007. -Вишеструко убиство десило се у селу Јабуковац код Неготина. Наоружан ловачком пушком, 39-годишњи Никола Радосављевић убио је девет мештана, а троје теже ранио. Никола се лечи на психијатрији болнице Централног затвора у Београду.

- 22.07.2010. - Трагична судбина тринаестогодишњег дечака Ђорђа Андрејића, који је мистериозно нестао у селу Мајиловац 22. јула 2010. ни једанаест година касније није добила свој коначни епилог.

- 31. јул 2014. - Дарко Костић силовао и убио Ивану Подрашчић (14) у напуштеној кући на Петловом Брду у Београду. Осуђен је на 40 година.

- 26.07.2014. - Тијана Јурић била је петнаестогодишња девојчица из Суботице. Отета је и убијена у ноћи између 25. и 26. јула 2014. године у близини села Бајмока, док јој је тело пронађено дванаест дана касније, 7. августа, на запуштеном сметлишту у насељу Чонопља у општини Сомбор, а њен живот угасио је Марко Ђурић.

02. јул 2016. - Синиша Златић у Житишту у кафићу из "калашњикова" убио је бившу супругу, њеног новог дечка, као и три госта локала.

- 09. јул 2016. - Владица Рајковић, из зајечарског села Вратарница отео је са рођендана своје једногодишње братанице, трогодишњу Анђелину Стефановић. Одвео је до шуме, удаљене око 700 метара од првих кућа, и ту је, у јарку - силовао! Након тога, детету је пресудио ударцима камењем и рукама, тако да је тело девојчице било потпуно унакажено. Убрзо је ухапшен и осуђен на максималну казну затвора.

- 05. јул 2017. - Милан Ловрић насмрт претукао супругу Олгу у центру за социјлани рад на Новом Београду

- 12. јул 2017. - Марко Николић (43) испред Центра за социјални рад у Раковици убио је сина Михајла (4) и супругу Мају Ђорђевић (38), а казну никада није дочекао јер је пререзао себи врат у Окружном затвору.

- 1. јул 2022. - Т. Б, (57) убио је из пиштоља своју партнерку А. К. (49), а потом пресудио и себи у породичној кући у којој је живео с непокретном мајком у Телечки код Сомбора.Језиви злочин догодио се у петак у 21.30 часова, након што се пар вратио из кафане.