Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЗМАЈЕВО И ДАЉЕ У ШОКУ ПОСЛЕ КРВАВОГ ПИРА: Ужасним детаљима нема краја - деда био добро ситуиран, унук није био на добром гласу

08.07.2022. 21:18
zmajevo
змајево / Извор: Фото: Facebook printscreen

Мештани Змајева не памте да се у селу икада догодио овако крвав злочин и кажу да су чули за оптужбе да је Марко пре годину дана опљачкао свог деду, сада покојног Драгана Манојловића кога је наводно заједно са сестром Зором искасапио секиром. Детаљи целог злочина само се нижу и све су суровији.

- Колико знам, то још ништа није званично разјашњено. Марко је радио ту у селу код неког приватника и од старта нам је било сумњиво да би баш свог деду опљачкао. Поврх свега, покојни Драган јесте био добро ситуиран, има доста земље, бави се пољопривредом, помагао је многим људима али ми је мало невероватно да је баш толико новца колико се сумња да му је Марко украо, држао у кући - прича комшија покојног Драгана.

ЛОКАЛЦИ НАПЛАЋУЈУ: Ако планирате да летујете у Грчкој аутом, будите спремни да тражите паркинг САТИМА, а онда још да га ПЛАТИТЕ!

ЛОКАЛЦИ НАПЛАЋУЈУ: Ако планирате да летујете у Грчкој аутом, будите спремни да тражите паркинг САТИМА, а онда још да га ПЛАТИТЕ!

ТУГА! Преминуо тинејџер који је скочио са 4. спрата зграде у Београду

ТУГА! Преминуо тинејџер који је скочио са 4. спрата зграде у Београду

ПРВО ОГЛАШАВАЊЕ ЗОРАНА МАРЈАНОВИЋА ПОСЛЕ СУЂЕЊА: Тужилаштво тражило да робија 40 година, он поручио само ОВО

ПРВО ОГЛАШАВАЊЕ ЗОРАНА МАРЈАНОВИЋА ПОСЛЕ СУЂЕЊА: Тужилаштво тражило да робија 40 година, он поручио само ОВО

"Није баш био нека цвећка, али..."

Додаје да је цела Драганова породица фина, честита и поштена, да су му ћерка и остали унуци добра деца.

Каже да унук Марко и није био баш нека „цвећка“ али да просто не може да поверује да би починио тако страшан злочин.

Подсетимо, Драгану је у уторак умрла рођена сестра и он се није појавио на сахрани у среду. Ћерка Ружица га је звала цело поподне и увече је отишла до куће јер је посумњала да нешто није у реду.

Пошто нико није отварао врата, Ружица је позвала полицију која је развалила врата и затекла брата и сестру у локви крви. Одмах је урађен увиђај и покренута истрага због овог злочина која је полицију довела на траг да је злочин вероватно починио Драганов унук који се породици не јавља од уторка.

Полиција интензивно трага за Марком који је са места злочина побегао дедином „Дачијом“ и има предност од минимум 24 сата у односу на органе гоњења. Прво се мислило је да убица вероватно у земљи, али је онда из истраге дошла нова информација која отвара могућност да је убица могао да побегне преко границе Србије.

Отац не може да верује: "Није он такав..."

Миодраг Половина, отац Марка, осумњиченог да је секиром убио свога деду Драгана Манојловића (74) и његову сестру од ујака Зору Дакић (83) у породичној кући у Змајеву потврдио је да је његов син осумњичен за убиство. У сузама је казао да полиција тражи његовог сина и да не зна шта се десило.

- Не могу да поверујем у то, Марко није такав. Марко живи са девојком у другој кући. Нисам га видео од уторка. Не јавља се на телефон. Не могу да ступим у контакт са њим - каже отац слежући раменима због несреће која је задесила његову породицу.

zmajevo
змајево / Извор: Фото: Инстаграм printscreen

Миодраг је потврдио да се његова породица „удаљила“ од Драгана али да је ћерка Ружица одржавала какав такав контакт са њим док њихова деца и нису.

- Зато ми и није јасно откуд Марко тамо ако је уопште и био тамо. Не могу да се помирим са тим чак ни да је осумњичен да је убио деду. Марко ради ту у Змајеву у једној приватној фирми и распитајте се по селу и чућете да он никада не би могао такво нешто да уради – тврди Марков отац.

Каже и да је Зора, Драганова сестра од ујака, пре годину дана се преселила у Змајево како би у миру са братом провела старачке дане пошто су обоје били сами.

Плачући додаје и да је ипак све мало сумњиво јер се Марко не јавља и губи му се сваки траг од датума када је и његов деда престао да се јавља на телефон, односно од када је убијен.

Цео злочин снимиле камере у кући

Како Курир сазнаје од извора блиског истрази, цео догађај су забележиле сигурносне камере.

- Он је знао за камеру испред куће, коју је пре него што је ушао унутра разбио секиром коју је понео како би починио незапамћени злочин. Међутим, није знао или је заборавио да камера постоји и у кући, а управо је она све забележила. Бака Зору је једним ударцем секиром усмртио, док се на деди иживљавао. Буквално га је измасакрирао до непрознатљивости - преноси саговорник нове језиве детаље бруталног убиства.

Од тог момента, њему се губи траг. Наводно, како је рекла његова девојка са којом живи у засебној кући, она га је последњи пут видела у уторак ујутру, када је отишао на посао. Како је рекла у полицији, од тада јој се није јављао.

Девојка изјавила да јој је био чудан вече пре

- Каже да јој је и претходно вече био чудан. Чак се некоме и пожалила да не зна шта му је, као да је мало психички попустио, да га много воли и да би волела да му помогне, али не може када не зна зашто је тако нервозан. Она не верује да је он тако нешто могао да уради и да је он јако добар - закључио је саговорник.

БОНУС ВИДЕО: Убиство у Лесковцу - Биљана забетонирала мужа