Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"ЗОКО, ОН БИ МЕ УБИО" Речи Јелене Марјановић од којих подилази језа - ово су пет мистерија убиства које ни данас нису разрешене

19.07.2022. 21:10
Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Србија Данас

Оружје, мотив злочина, 43 секунди тишине, крв на задњем седишту мерцедеса, огреботина на Зорановој руци...пет су највећих мистерија случаја убиства певачице, које ни дан данас, шест година од злочина и три дана пред пресуду за ово убиство, нису разрешене.

Пред Вишим судом у Београду у петак ће бити изречена пресуда у случају убиства певачице Јелене Крсмановић, која је 2. априла 2016. године убијена на насипу у насељу Црвенка у Борчи. Злочин се догодио, како је утврђено, око 17 сати, када је на насип дошла са супругом Зораном Марјановићем и тада петогодишњом ћеркицом како би трчала. Више од годину ипо дана за убицом се интензиивно трагало, да би 16. септембра 2017. године испред куће у Борчи приведен њен супруг. Од тада он је једини сумњичени за тешко убиство, а бројни докази који су прикупљени против њега, указивали су на основ сумње да је он извршилац овог убиства. Међутим, да ли су докази оправдали сумњу Тужилаштва, те да ли ће он бити осуђен збг убиства супруге, биће познато у петак, за када је заказано изрицање првостепене пресуде у овом процесу деценије.

МУЧИ ВАС ЗАПУШЕН НОС? Др Вујовић, ОРЛ специјалиста открива како то да спречите!

МУЧИ ВАС ЗАПУШЕН НОС? Др Вујовић, ОРЛ специјалиста открива како то да спречите!

ДРАМА У БЕОГРАДУ: Пиштољем нападнут радник "Градске чистоће", хитно певезен у Ургентни

ДРАМА У БЕОГРАДУ: Пиштољем нападнут радник "Градске чистоће", хитно певезен у Ургентни

УДАРАО ЖЕНУ ПО ГЛАВИ И ВИКАО "УБИЋУ ВАС ВЕЧЕРАС": Мушкарац из Врања и раније злостављао мајку и ћерку - девојчици гасио цигарете по леђима

УДАРАО ЖЕНУ ПО ГЛАВИ И ВИКАО "УБИЋУ ВАС ВЕЧЕРАС": Мушкарац из Врања и раније злостављао мајку и ћерку - девојчици гасио цигарете по леђима

Ово су пет мистерија овог злочина и истраге, које ни упркос протоку времена од више од пола деценије, испитивањима, анализама полиције и Тужилаштва нису разрешене.

Крв у колима

Након злочина полиција је запленила велики број ствари из породичног дома Зорана Марјановића у којем је живео са убијеном супругом. Поред тога одузет је и аутомобил марке “мерцедес” којим су Зоран и Јелена отишли кобног дана на насип. Узимањем узорака из овог возила уочени су трагови крви на задњем седишту. Вештачењем Биолошког факултета утврђено је да су припадали убијеној певачици и да је у питању већа количина, те и да је крв уклањана неким хемијским средством. Међутим, до сада није утврђено како је и када та крв завршила ту. У налазима вештака наводило се да није могуће прецизно утврдити тако нешто због протока времена. Док је Тужилаштво става да је крв ту завршила кобног дана, одбрана Марјановића покушава да доказ обори тврдњом да се певачица посекла док је мењала гуму, неколико недеља, месеци пре смрти.

Оружје

Чиме је певачица убијена остаће довека мистерија, јер оружје којим јој је убица задао смртоносне ударце никада није пронађено. Секира, чекић, метална шипка...све је то у неком тренутку истраге помињано као могуће оружје, међутим истрагом није утврђено шта је у питању.

Током истраге помињало се и да је убица отишао на Нови Београд и чекић бацио у Дунав након злочина, те и да је чекић пронађен у реци. Међутим, оптужница, али и суђења никада тако нешто нису открили. Оно што је једино познато јесте чињеница да је певачица убијена са осам удараца у главу непознатим предметом.

- Трагови које је оружје оставило на Јеленином телу нису исти. Неки трагови су у облику слова Л, а неки у облику слова Б. Не искључујем могућност да су била два оружја и два нападача, али ни да је једно оружје имало две разлићите стране - рекао је покојни судски вештак Зоран Станковић.

Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Србија Данас

Мотив

Сличан случај као и са оружјем. Мотив убиства певачице вероватно никада потпуно неће бити разјашњен. Приче певачициних другарица, познаника, указују да је Јелена имала проблема у браку, али нико са сигурношћу није могао да утврди да ли је она желела да остави супруга, те и да ју је он због тога убио.

Једини конкретни доказ који сматра Тужилштво, указује на мотив јесте сведочење певачицине дугогодишње фризерке која је у својим исказима указала на поремећени однос између супружника. Казала је у да је приуствовала ситуацији када је Зоран Марјановић омаловажавао своју супругу.

Она је казала и "да јој је свега доста, да је у кући катастрофа и да јој дође да узме дете и оде".

На питање Јелени Марјановић зашто се од њега (Зорана) не разведе, убијена певачица одговорила: "Зоко, он би ме убио".

Zoran Marjanović na pomenu supruzi Jeleni
Зоран Марјановић на помену супрузи Јелени / Извор: Србија Данас

Мистерија 43 секунде

Покојна мајка убијене певачице Јелене Крсмановић, Зорица, до своје смрти често је истицала да се 2. априла 2016. године последња чула са својом ћерком. Како је причала, са Јеленом се тог дана чула око 15.35 сати, када јој је ћерка рекла да ће доћи код ње само да заврши с трчањем. Сат и по касније, око 16.50, како је причала Зорица, поново је позвала Јелену, међутим позив јој је био одбијен.

Већ успаничена, Зорица је наставила са позивима, међутим Јелена јој се није јављала. Тек око 17.20 сати неко јој се јавља на позив, али пуне 43 секунде ћути. Након тога на Јеленин број упућено је много позива, али више нико се није јављао. Дванаест сати касније телефон је нађен на пет метара од канала где је касније пронађено Јеленино тело. Због тога, али и због мистериозних околности под којима је њена ћерка нестала, а затим убијена, али и због чињенице да јој се неко јавио на позив, несрећна Зорица до смрти се питала да ли је тада са друге стране жице био убица њене покојне ћерке.

Оно што је откривено на суђењу јесте да се кума Јеленине свекрве Вера Вукмановић последња чула са певачицом и то у 16.42 баш у време када је, према речима Зорана Марјановића, трајала потрага за њом.

Огреботина на Зорану

Током трајања истраге, Биолошком факултету у Београду достављен је брис ДНК узет са десне руке са огреботине Зорана Марјановића одмах по проналаску певачициног тела. Наведени материјал није отваран и вештачен све до наредбе суда да се то обави.

Како је утврђено, Јелена Марјановић није огребала супруга Зорана пред смрт, односно није му нанела повреду бранећи се од напада. Како је Марјановић “зарадио” ову огреботину није разјашњено до данашњег дана.

БОНУС ВИДЕО: Убиство у Лесковцу - Биљана забетонирала мужа