Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЈЕЛЕНУ ЈЕ УБИО НЕКО БЛИЗАК ЗОРАНУ, НЕКО ИЗ КУЋЕ?! Марјановићеве комшије имају своју теорију: ЋУТИ ЈЕР ШТИТИ НАЈБЛИЖЕ (ФОТО/ВИДЕО)

23.07.2022. 20:34
Пише:
Србија Данас/Блиц
Zoran Marjanović
Зоран Марјановић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

После изрицања пресуде Зорану Марјановићу од 40 година затвора због убиства супруге Јелене Марјановић, мишљења комшија су подељена , мада шта се тачно догодило, нико од комшија не зна.

За Марјановиће је тема убиства, како су рекли, била болна и о њој нису говорили. Самим тим, све што се до сада по насељу причало било је на нивоу претпоставки, нагађања, препричавања или пак нечијих закључака, проистеклих из познавања чланова породице или прилика у кући Марјановића. Међу њима се, како наводе комшије, није веровало да ли дошла трећа особа са стране и брутално убила певачицу, већ су се приче у комшилуку увек вртеле око укућана контроверзне породице. Кажу да је требало тражити одговор на "лакше" питање - зашто би је неко убио. И да би то довело и до убице, јер је, кажу, у породици Марјановић било проблема.

УБИЈЕНА 20 МИНУТА ПО ДОЛАСКУ НА НАСИП: Зоран направио кобну грешку, судија пред пуном судницом изнела све детаље

УБИЈЕНА 20 МИНУТА ПО ДОЛАСКУ НА НАСИП: Зоран направио кобну грешку, судија пред пуном судницом изнела све детаље

СВИ ОВУ ПЕСМУ ЗНАТЕ И РАДО ЈЕ ПЕВАТЕ: Највећи ХИТ Тање Савић НАПИСАО је осуђени убица Зоран Марјановић

СВИ ОВУ ПЕСМУ ЗНАТЕ И РАДО ЈЕ ПЕВАТЕ: Највећи ХИТ Тање Савић НАПИСАО је осуђени убица Зоран Марјановић

ДА СЕ ЗАЛЕДИШ! Ово је последњи снимак Јелене и Зорана Марјановића (ВИДЕО)

ДА СЕ ЗАЛЕДИШ! Ово је последњи снимак Јелене и Зорана Марјановића (ВИДЕО)

- Не знам шта да кажем, чула сам за пресуду... Ипак више мислим да је крив, такав је став већине овде, али не знам довољно и не могу да судим - рекла је једна мештанка и додала да Марјановиће прати глас да су "проблематична породица". Није објаснила на шта мисли под тим, да ли да су њени чланови проблематични или односи међу њима.

Ни после шест година од убиства и пресуде, људи нису престали да сумњају да је злочин починио неко близак Зорану. Кривца свакако, кажу, треба тражити у њиховој кући.

- Он, мама, тата... Решење је ту - каже друга саговорница и објашњава: - Много је чудно то што је испричао. Трчала је, а онда је нестала. То би било као да сада неко овде испред мене трчи улицом и нестане. Како, где да нестане, кад је све равно, видиш испред себе, чистина је? Са друге стране, да ти се на таквом месту неко изгуби, да нестане испред тебе, одмах би ваљда кренуо да га тражиш. Не знам, ја бих тако урадила."

Због такве реакције, наводи комшиница, сматра да је кривац или осуђени Марјановић или неко близак њему.

- Ако је није убио, он зна ко је то урадио - закључује.

Зорана комшије описују као мирног и тихог човека. Уз њега, гледајући као личност, наводе да епитет убице не иде, међутим, на такав закључак их, додају, наводе чињенице. Један саговорник је подвукао да и сада, као и првог дана, верује да Зоран то није урадио.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Други укућани нису били осумњичени, није било доказа да је неко од њих, а ја сам и тада и сада мислио да је други мушкарац из њихове куће то урадио. Познајем их све, па зато тако и мислим. Зоран је увек био миран, тих, није никада ни због чега имао импулсивне реакције... - рекао је мештанин Борче и познаник браће Марјановић. Као одговор на питање о мотиву неког другог члана породице да убије снају Јелену навео је финансије.

- Они су сви једно време живели од тога што је Зорица, Зоранова мајка, зарађивала од "лечења" људи. Она је била биоенергетичар. Зоран је кренуо то са писањем текстова, али генерално, њих је било доста у кући, и око финансија је лако могло да дође до проблема - каже.

У улици у којој је живела Јеленина покојна мајка Зорица Крсмановић, која је преминула убрзо након овог свирепог злочина, комшије нису хтеле да коментаришу пресуди.

- Да ли је правда задовољена? Не знам... Овде већина мисли да јесте, више људи га осуђује - кратко је прокоментарисала једна жена.

У кући Марјановића данас мук

У породици Марјановић нису желели да се оглашавају за медије.- Нико од нас неће да говори за новинаре, разумите нас - рекао је кратко Зоранов син из првог брака Урош Марјановић.

Подсетимо, убиство певачице Јелене Марјановић догодило се 2. априла 2016. године на насипу у насељу Црвенка у Борчи, када је покојна кренула на трчање у пратњи супруга Зорана и, тада петогодишње, кћерке Јане.

Према пресуди, убрзо по доласку на насип Зоран је искључио телефон, како не би био регистрован на мрежи, односно како не би могло да се утврди где је био лоциран у време извршења убиства, а онда је искористио поверење супруге, намамио је у канал, где је свирепо убио.

Zoran Marjanović
Зоран Марјановић / Извор: Фото: Србија Данас

Јелена је, како је прочитала судија Јелена Шкулић у образложењу пресуде, покушала да побегне, али је Зоран сустигао и убио са осам удараца металним предметом у главу. Оружје којим је извршен злочин никада није пронађено. Потом је укључио телефон, позвао полицију, пријавио нестанак и, како је навела судија, симулирао забринутост.

Јеленино тело је пронађено сутрадан у каналу, у близини места где је Зоран тврдио да је последњи пут видео када се одвојила од њега и кћерке. Недалеко од тог места је први пут након укључивања телефона лоциран и сигнал његовог мобилног телефона.

У прилог том доказу ишло је, како је речено у суду, и то што је Зоран рекао да је ишао споро, да је застајкивао са кћерком, а до места на ком је сигнал лоциран би, од места са ког је рекао да је кренуо да тражи супугу, морао да лети, речи су из пресуде, како би дистанцу прешао за време које је протекло.

Исказ ћерке се не поклапа са Зорановим

Судија је рекла и да се исказ ћерке, не поклапа с оним што је Марјановић годинама причао где су он и ћерка стајали када је "Јелена нестала". Он је описивао чистину, а девојчица да ништа није могла да види од шуме и дрвећа.

На његовим панталонама је пронађено блато из канала, које је истог хемијско-минералног састава као узорац са места на ком је пронађено тело. Са друге стране, Зоран је у одбрани рекао да у канал тог дана није силазио, већ тек сутрадан док су трагали за њом. Судско веће је оценило да је, према начину на који је кривично дело почињено, убица имао према жртви јаке емоције.

На задњем седишту наслона Зорановог аутомобил је пронађен већи траг Јеленине крви. Судија је рекла да образложење које је одбрана дала током суђења, да је траг крви остао кад се Јелена расекла док је мењала гуму, танко и да се не поклапа с мишљењем вештака који су навели да је таква количина крви могла ту да доспе само из ране која је прскала или са баченог оружја којим је почињено убиство.

Због свих ових доказа Зоран Марјановић осуђен је на затворску казну у трајању од 40 година и по изрицање пресуде је одмах смештен у привот, где ће бити до њене правоснажности. Одбрана има право да на овакву одлуку веће поднесе жалбу, што су његови адвокати најавили да ће урадити.

БОНУС ВИДЕО: Интервентна одводи Зорана Марјановића