Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТУЖИЛАШТВО ИЗНЕЛО НОВЕ ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: "За ТРИ сата Зоран извео готово савршен злочин..."

29.07.2022. 08:15
Пише:
Србија Данас
Zoran Marjanović
Зоран Марјановић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Тужилац је у завршној речи рекао да је "окривљени Зоран Марјановић искористио поверење, сада покојне супруге, њену безазлезност и намамио је да се спусте у подножје насипа, ка каналу"

Зоран Марјановић пре тачно седам дана осуђен је 40 година због убиства супруге Јелене Марјановић 2. априла 2016.године. Након недељу дана од пресуде Вишег суда воде се жестоки окршаји о томе да ли је суд пресуду донео на основу доказа или притиска јавности.

ЈЕДНА ЖЕНА У КУЋИ СЕ ПИТАЛА ЗА СВЕ: Јелена преживљавала пакао у кући Марјановића, свекрва је терала да ради ГНУСНЕ СТВАРИ

ЈЕДНА ЖЕНА У КУЋИ СЕ ПИТАЛА ЗА СВЕ: Јелена преживљавала пакао у кући Марјановића, свекрва је терала да ради ГНУСНЕ СТВАРИ

ПРВА ПОРУКА МАРЈАНОВИЋА ИЗ ЗАТВОРА! "Све ми личи..." Открива - ово је његов следећи корак

ПРВА ПОРУКА МАРЈАНОВИЋА ИЗ ЗАТВОРА! "Све ми личи..." Открива - ово је његов следећи корак

"КО СА ЂАВОЛОМ ТИКВЕ САДИ О ГЛАВУ МУ СЕ ЛУПАЈУ" ШОК У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ! Наш познати сектолог проговорио о Марјановићима

"КО СА ЂАВОЛОМ ТИКВЕ САДИ О ГЛАВУ МУ СЕ ЛУПАЈУ" ШОК У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ! Наш познати сектолог проговорио о Марјановићима

Марјановић је прошлог петка ухапшен након пресуде и налази се у затвору.

Браниоци Марјановића у јавност излазе са тврдњама да је "невин човек у затвору".

Став тужиоца који је изнео у завршној речи јесте да је Зоран убио супругу са 8 удараца металном шипком у главу. Да је то урадио 2.апрла 2016. године након што је у 16.38 сати исклучио мобилни, а да је до пријаве полицији прошло три сата што је било довољно да се он пресвуче и уништи доказе.

У образложењу пресуде готово исто објашњење дала је и судија Вишег суда у Београду која је рекла да је неспорно да је Зоран убио Јелену пре више од 6 година.

Иначе, тужилац је у завршној речи рекао да је "окривљени Зоран Марјановић је искористио поверење, сада покојне супруге, њену безазлезност и намамио је да се спусте у подножје насипа, ка каналу, док је њихово заједничко дете, шестогодишња Јана Марјановић остала на насипу".

Подсећамо да је пре него што је Јелену лишио живота у каналу, у 16:38 часова Зоран Марјановић је свесно искључио свој мобилни телефон и постао недоступан даљем регистровању базних станица мобилне телефоније. Након убиства, телефон је поново укључио у 17:04:28 часова и поново постао доступан односно регистрован од стране базних станица. У 19,35 часова је пријавио нестанак супруге у Полицијској управи за град Београд УКП Осмо одељење, покушавајући да прикрије своје радње извршења, па је и по доласку полицијских службеника учествовао у потрази за оштећеном симулирајући забринутост за њен нестанак. Окривљени је смишљено извршио кривично дело у ситуацији када се оштећена томе није надала и није могла да пружи никакав отпор у нападачу наоружаног оруђем подобним да је убије- стоји у саоштењу Вишег јавног тужилаштва.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Вештаци

- Злочин је према вештацима починио неко ко је имао јаке емоције према жртви. Рачунајући интензитет повреда, локализацију и ове повреде које су жртви нанесене може само неко ко је емотиван са њом и да је њихов однос био веома личан што и јесте оптуженог и жртве. Одбрана је тврдила да је неки мигрант вребао са металном шипком и тако убио зверски Јелену што је потпуно нереално и немогуће. Сам оптужени је навео да није видео никог сумњивог на том потезу где се догодио злочин. Зоран је једини блатњав који је био након злочина, иако је тврдио да су са њим у потрази учествовали и отац и брат. Такође, немогуће је да је блато доспело на тим деловима панталона на којима је он имао трагове а да није починио злочин. Сам Зоран је испричао да је он силазио до канала како би је тражио, али није дао објашњење одакле ми блато на тим деловима панталона као да се трљао од земљу- образложила је Јелена Шкулић, судија Вишег суда у Београду.

Борба

Према њеним речима, "Јелена се грчевито борила са убицом, па је тако оставила и своје крваве трагове и на грани, а што се тиче леве патике она је бачена на другу страну како би се заварао траг и како би касније могло да се каже да је убица побегао на ту страну што није тачно. Нелогична је и теза одбране да је непознати убица ишао иза себе и као чистач купио ствари за собом".

Подсетимо, Зоран Марјановић прошлог петка осуђен је на 40 затвора због тешког убиства. Адвокати осуђеног најавили су жалбу и од почетка процеса тврде да је њихов клијент "невин, а да је пресуда срамна".

БОНУС ВИДЕО: Интервентна одводи Зорана Марјановића