Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"ВИДЕО САМ ПАПУЧУ НА КОЛОВОЗУ, А ОНДА И КАКО ВИРЕ НЕЧИЈЕ НОГЕ ИЗ КУКУРУЗА" Сведок описао како је пронашао Зораново тело

10.11.2021. 21:12
Пише:
Србија Данас/Блиц
Ubistvo u kukuruzu
Убиство у кукурузу / Извор: Фото: Printscreen Youtube/BBC

Свирепо убиство у кукурузу.

Видео сам прво једну папучу на коловозу, а онда и како вире нечије ноге из кукуруза, петнаестак метара даље од пута. Део тела је био прекривен кукурузом. Неколико струкова кукуруза је било преко тела од колена до рамена. Глава није била прекривена, лицем је био окренут ка земљи.

ЈЕЗИВЕ СЦЕНЕ НА ЗВЕЗДАРИ! Мушкарац пао са шестог спрата зграде - хитно превезен Ургентни центар

ЈЕЗИВЕ СЦЕНЕ НА ЗВЕЗДАРИ! Мушкарац пао са шестог спрата зграде - хитно превезен Ургентни центар

УКРАЛИ ТОРБИЦУ СА 12.000 ЕВРА И НИСУ ЈЕ ВРАТИЛИ: Ево колика казна би могла да следи овом брачном пару - да ли им прети ЗАТВОР?

УКРАЛИ ТОРБИЦУ СА 12.000 ЕВРА И НИСУ ЈЕ ВРАТИЛИ: Ево колика казна би могла да следи овом брачном пару - да ли им прети ЗАТВОР?

ТРАГИЧНО НАСТРАДАЛОЈ ТИНИ ЋЕ СЕ ОПЕЛО СЛУЖИТИ У СРПСКОЈ ЦРКВИ У ВЕГАСУ: Откривено и где ће бити сахрањена

ТРАГИЧНО НАСТРАДАЛОЈ ТИНИ ЋЕ СЕ ОПЕЛО СЛУЖИТИ У СРПСКОЈ ЦРКВИ У ВЕГАСУ: Откривено и где ће бити сахрањена

Овим речима пред Вишим судом у НИшу грађевински радник Стефан Илић описао је драматични тренутак проналаска тела бициклисте Зорана Савића (65) из села Клисура који је настрадао 24. јула 2019. године када га је теретним возиом "чери его" усмртио Бојан Ранчић (37) из Медошевца код Ниша. Ранчић се терети да је возећи пијан прешао на супротну страну пута и налетео на бициклисту, а потом са Бобаном Стојановићем (50) тело сакрио тако што га је покрио стабљикама кукуруза.

На суђењу у јуну, Ранчић је признао да је изазвао тежак удес јер је на пар секунди изгубио свест, али је негирао наводе из оптужнице да је био пијан и да је након удеса са Стојановићем, који је брат његове жене, затрпавао тело стабљикама кукуруза.

Ранчић је и на последњем рочишту, приликом саслушања сведока, остао при својој причи да тело настрадалог није сакривао у кукурузу.

- Ничим није био прекривен. Он је пао са мог аута. Свуда около је био кукуруз - правдао се Ранчић.

Иако му се оптужницом ставља на терет да је возио под дејством алкохола, Ранчић се на суђењу бранио да тог дана уопште није пио он, већ само његов сувозач Бобан Стојановић, који тврди да је све време спавао и да о удесу не зна ништа.

Ранчић се правдао да је у његовом организму нађен алкохол јер је пио по доласку кући, а не пре несреће. Стојановићева сестра Бојана Митић код које су неколико сати пре удеса свратили обојица, данас је сведочила пред судом да их је понудила пићем али да је само њен брат Бобан попио два пива док Бојан није ниједно.

На питање заменика Вишег јавног тужиоца зашто је променила исказ јер је у истрази рекла да је И Ранчић пио, она је одговорила да је тачно то што данас наводи.

- Ја сам донела три лименке пива, нисам рекла да је Бојан своју попио. Рекла сам да сам их понудила и да нисам све време била у соби. Бие су попијене две од три лименке. Пио је само мој брат Бобан - рекла је она пред судом.

Суђење се наставља у децембру.

Vojvodina
Војводина / Извор: Профимедиа/илустрација

Оптужен да је изазвао удес са 2,5 промила у крви

Ова тешка несрећа десила се 24. јула 2019. године на путу Ниш – Лесковац у висини села Клисура тако што је Бојан теретним возилом “чери его” налетео на бициклисту који се кретао супротном коловозном траком, прешавши претходно на његову страну пута. Он се терети да се налазио за воланом возила иако је имао 2,5 промила алкохола у крви због чега није био способан за безбедно управљање возилом. Бојан се сумњичи да је после несреће, уместо да обавести полицију и Хитну помоћ, тело настрадалог померио и покрио стабљикама кукуруза, а да му је другооптужени Бобан у томе помогао. Тело настрадалог Савића пронашли су радници једног предузећа који су обављали радове у близини места несреће и након тога алармирали државне органе. Уследио је увиђај, па брза истрага којом је осумњичени возач идентификован и пронађен највише захваљујући чињеници да му је на лицу места оптпала регистарска таблица са возила

“Изгубио сам свест на пар секунди”
- До незгоде је дошло тако што сам изгубио свест на пар секунди. Јесам крив за удес тим што се не слажем с тим да сам после тога затрпавао тело покојника стабљикама кукуруза. Не знам зашто нисам одмах позвао полицију и Хитну помоћ. Кајем се, када бих могао, вратио бих време, не знам зашто сам то тако урадио… - испричао је раније Ранчић у својој одбрани пред судом, бранећи се да није пио алкохол пре, него тек након несреће.

Стојановић се бранио да је све време спавао тако да није ни видео удес, нити је учествовао у прикривању тела настрадалог бициклисте.