Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

НА ШПОРЕТУ БИЛЕ ГЕНИТАЛИЈЕ УБИЈЕНОГ: Испливали ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ незапамћеног злочина у Зрењанину

12.05.2022. 08:42
Zrenjanin
Зрењанин / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Злочину као из хорор филмова присуствовала је и Д. Љ., Терезина ћерка из првог брака, која је кобне вечери била код мајке и очуха.

Тереза Перић (46) из Зрењанина ухапшена је због сумње да је починила незапамћени масакр ножем и моторном тестером! Тереза се сумњичи да је у уторак око 21 сат у породичној кући најпре лековима успавала супруга Срђана (42), затим га избола насмрт, па му одсекла ноге и гениталије, које је онда ставила у лонац и на шпорет!

АУТО ЦЕНТАР У ПЛАМЕНУ! Ватра гута објекат у Новом Саду, интервенција ватрогасаца у току (ВИДЕО)

АУТО ЦЕНТАР У ПЛАМЕНУ! Ватра гута објекат у Новом Саду, интервенција ватрогасаца у току (ВИДЕО)

НАДЗОРНЕ КАМЕРЕ СНИМИЛЕ СВЕ? Перенчевићев убица имао помагача - најновији детаљи из истраге

НАДЗОРНЕ КАМЕРЕ СНИМИЛЕ СВЕ? Перенчевићев убица имао помагача - најновији детаљи из истраге

ЧАК ЈЕ И ФОРЕНЗИЧАРИМА ПОЗЛИЛО! Никад нису доживели овакав призор, ћерка пријавила да је мајка почела да кува очуха

ЧАК ЈЕ И ФОРЕНЗИЧАРИМА ПОЗЛИЛО! Никад нису доживели овакав призор, ћерка пријавила да је мајка почела да кува очуха

Злочину као из хорор филмова присуствовала је и Д. Љ., Терезина ћерка из првог брака, која је кобне вечери била код мајке и очуха. Шокирана тинејџерка је за Курир испричала шта се десило у њиховом дому.

- У уторак сам била у школи и дошла сам кући око два по подне. Срђан је био ту, цео тај дан је лежао и спавао, јер му је мама давала лекове. После је она дошла с посла и нормално смо с њим седеле, а онда сам отишла да спавам. Пробудила сам се у 21 сат и то се све издешавало - прича Д. Љ., која је сведок бруталног убиства.

Борио се за живот

Она каже да је њен очух спавао у соби када је Тереза узела нож.

- Избола га је у кревету. Он се пробудио и успео је да устане и сав крвав је дошао до дневне собе и она је почела да га још више боде ножем, а он је успео да јој отме сечиво из руке. Истрчала сам из куће и звала сам брата да хитно дође и напољу сам га сачекала. Сва сам се тресла, плакала сам. Када смо се вратили, она није хтела да нас пусти у кућу - препричава Д. Љ. и наставља:

- Унутра се чула моторна тестера. Ми смо јој запретили да ћемо звати полицију и онда нам је отворила врата. Видели смо Срђаново тело, мртав је био и без ноге, онако је лежао. Страшно!

Комшија

Полиција је све блокирала

Комшија Мирјан Попов испричао је да су се Срђан и Тереза раније сукобљавали, али да прексиноћ нису чули ништа.

- Пошто нас само зид дели, чули смо када је било несугласица код њих, али њу нисам познавао тако добро као њега. Чули смо буку када дође до кошкања, јер је наш прозор отворен ка њима увек. Сада нисмо чули ништа, то нас је све запањило. Нисмо ни успели да изађемо напоље прексиноћ, јер је све било блокирано од полиције, право опсадно стање - испричао је Попов и напоменуо да Срђан није имао посао и да је живео од социјалне помоћи. Како додаје, Срђан није имао децу, а пре извесног времена му је умро отац.

Све је испланирала

Д. Љ. каже да је њена мајка била свесна шта ради, да је то хтела и да је све детаљно испланирала.

Zrenjanin
Зрењанин / Извор: Фото: Printscreen

- Она је мени унапред већ причала шта хоће да уради, ја сам јој говорила да то не ради, али јесте... Свађали су се повремено, пре неколико дана су имали већу свађу око њене љубоморе. Он је био лењ човек, а она је радила и на послу и кад дође с посла по кући ради, њој је то сметало и желела је да га се отараси - прича Д. Љ. и додаје:

- Она је дуже време то планирала, све је то испланирала, тако да је то свесно урадила зато што су стално имали расправе, она њега није могла више да трпи. Мислила је да ће да се извуче. Рекла ми је да ће њега да успава лековима и да ће испод њега ставити неки најлон, кесу, које је донела с посла, и да ће ту да га закоље и тако да се отараси тела, да неће остати крви. Рекла је да ће га исећи на комадиће и да ће да га скува и баци. Не знам да ли га је сад кувала.

Први муж: Мислио сам да је шала

Миљајим Љутић, Терезин први муж с којим има децу, каже да су се они развели пре три године.

Срђанова сестра

Бато мој, ниси ово заслужио!

Од убијеног Срђана јуче се опростила његова сестра Јелена.

- Бато мој, зашто се ово морало десити, зашто? Живот није био фер према теби, био си душа од човека и ниси ово ничим заслужио! Почивај у миру божјем, нека ми те анђели чувају! Воли те воја сека највише! Како ово поднети да те више нема, како? - написала је несрећна сестра на Фејсбуку уз Срђанову фотографију, док јој је пријатељица оставила коментар: "Алкохоличарка му је одузела живот на монструозан начин, иструлиће у затвору".

- Ћерка је била код ње и она је позвала мог сина и рекла: "Мама заклала Срђана". Мислили смо да је шала. Син је отишао и видео Срђанову ногу и да он лежи на поду. Он је претходно пузио до дневне собе, онда га је она убадала по телу док га није убила. Она је деци дала по таблету бенседина, што значи да је била свесна. Мала је плакала јер је била под стресом када је видела све то. Одавде смо звали полицију. Срђан и ја смо се дружили, сарађивали смо. Хвалио ми се да има тестеру - прича Љутић и додаје да је Тереза имала "жуте минуте" и док су били у браку.

Zrenjanin
Зрењанин / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

- Хтела је чашом да ме гађа. Није била лечена тада, тек је после ишла код лекара. Долазила је код мене, па се врати код Срђана. Он се љутио када су наша деца долазила код њега.

Према речима нашег извора, полиција је у кући Перића затекла прави ужас.

- Човеку су моторном тестером биле одсечене ноге, а на шпорету у шерпи је био одсечени полни орган. Крви је било свуда, она је била унутра. Није се опирала хапшењу - каже извор.

Нада Пјевчевић, прва комшиница

Полицајац је викао: Предај се!

Нада Пјевчевић, прва комшиница брачног пара, видно узнемирена оним што се догодило у приземној кући до њене, каже да је јуче око 23 сата приметила да се нешто догађа, јер је њихов пас почео да лаје, што иначе ноћу није чинио.

- Угледала сам светлост батеријске лампе коју је држао полицајац. Он нас је питао да ли имамо мердевине. Нико у кући, у којој је Тереза убила Срђана, није хтео да отвори врата. Мој супруг је донео мердевине. Кад се полицајац попео и погледао кроз прозор, лампом је осветило унутрашњост куће наших првих комшија. Само је одмахнуо рукама - присетила се Нада:

- Очигледно је и он био шокиран оним што је видео, а можда се и прибојавао да ће Тереза однекуд излетети са ножем. Рекао нам је да не прилазимо. Претходно је Терези говорио да отвори врата и да се преда. Говорио је: "Излази, предај се!" Било је ужасно страшно. Њен син Марко Пјевчевић каже да се догодило велико лудило, по којем би могао да се сними филм.

- Тереза и Срђан нису имали складан брак. Две године су били заједно. Он је месец дана био у притвору, јер га је Тереза пријавила полицији. Срђан је имао и забрану приласка жени. Међутим, и поред тога, она је долазила у Срђанову кућу. Увек би је примио назад. Напуштала га је често, па се поново враћала - прича први комшија и каже да се пар увек свађао.

- И ево шта се на крају десило. Нису имали заједничку децу, а обоје су имали психичке проблеме. Били су на лековима. Тереза из претходних бракова има четворо деце - испричао је Пјевчевић, док је његова мајка Нада додала да је жена Срђана дрогирала лековима.

- Својевремено сам радила са Срђановим оцем. Срђан је пријављивао Тереза да га дрогира неким лековима - рекла је комшиница.