Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЗВЕР" ИЗ КОМШИЛУКА: Правосуђе трагало за НЕОНАЦИСТОМ И ПЕДОФИЛОМ, он се скривао у Шумадији и гајио пчеле

26.10.2020. 07:04
Пише:
Србија Данас/Блиц
Erik Lamer
Ерик Ламер / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Bende ван Нијвел

Ухапшен је и одређен му је екстрадициони притвор.

Белгијанац Ерик Ламер (60) до хапшења по потерници из домовине због напаствовања девојчице у Србији се није крио, већ је живео у селу Великом Крчмару код Раче, јер за њим белгијско правосуђе није ни трагало!

Да се "један од најтраженијих бегунаца", сумњичен за педофилију, али и повезиван са екстремним десничарским организацијама у овој краљевини, није скривао, потврђују и рачуни који су стизали на његово име након што је купио кућу у Великом Крчмару, а затим ту некретнину, као и струју превео на себе. Наиме, медији су имали увид у његов рачун за струју, пристигао на кућну адресу после његовог хапшења.

У СРБИЈИ УХАПШЕН НЕОНАЦИСТА И ПЕДОФИЛ "ЗВЕР": Белгијанцу ово није прво хапшење у нашој земљи

У СРБИЈИ УХАПШЕН НЕОНАЦИСТА И ПЕДОФИЛ "ЗВЕР": Белгијанцу ово није прво хапшење у нашој земљи

"БИО ЈЕ ЗДРАВ ДЕЧАК, МОЖДА МУ СЕ СЛОШИЛО ОД СТРАХА" Рођака преминулог тинејџера из Ниша у шоку

"БИО ЈЕ ЗДРАВ ДЕЧАК, МОЖДА МУ СЕ СЛОШИЛО ОД СТРАХА" Рођака преминулог тинејџера из Ниша у шоку

ЗАСТРАШУЈУЋИ ДЕТАЉИ ИЗ КОНТЕЈНЕРА СМРТИ! Пријатељи заједно боравили у Србији, трагична судбина их одвукла у смрт!

ЗАСТРАШУЈУЋИ ДЕТАЉИ ИЗ КОНТЕЈНЕРА СМРТИ! Пријатељи заједно боравили у Србији, трагична судбина их одвукла у смрт!

На рачуну ћирилицом пише његово име - Ериц Yves Emmanuel Lammers. А бројило није могао да преведе на себе без власничког папира куће, коју је наводно платио 10.000 евра, што значи да је куповину регулисао пред српским државним органима.

Био у систему

Редовно се, као странац, под правим именом и са оригиналним документима пријављивао надлежној полицијској станици. Тиме је његово име улазило у систем и да је којим случајем био на црвеној потерници, одмах би се знало. Ангажовао је књиговођу за вођење пословних књига јер је имао фирму за производњу кајли, које је пласирао у иностранство, наводно и на тржиште домовине. Постао је члан локалног удружења пчелара. Чак је са једним пчеларом планирао да мед извозе у Белгију, па су иза Ламерове куће у Великом Крчмару сазидали просторије у којима су намеравали да пакују овај пчелињи производ.

Колико је био озбиљан, говори и чињеница да је ветеринарска инспекција контролисала квалитет њихових производа и добили су сертификат за производ. У овом селу надомак Раче планирао је да започне заједнички живот са својом девојком, Мароканком, која га је неколико пута посећивала у Србији.

Ламер је у Србији искористио све могућности слободног човека јер белгијско правосуђе, које га сада терети за кривична дела против полних слобода, није ни трагало за њим. Потерница за Ламером расписана је тек пре месец дана, а зашто раније није активирана, засад није познато. Провером у систему одмах је утврђено да је ушао у Србију, као и на којој је адреси у селу Велико Крчмаре пријављен. Ухапшен је и одређен му је екстрадициони притвор.

Доживотна робија

Ламер се сада потражује јер су наводно он и његов отац Морис били присутни када је силована једна девојчица, а ништа нису предузели да спрече сексуални злочин. Оно што међутим јавности није познато јесте када је био тај злочин, јер је Ламер 2012. године у Белгији ослобођен оптужби да је сексуално напаствовао девојчицу, услед недостатка доказа. По тој пресуди, као слободан човек вратио се у Србију, где је иначе по потерници Белгије хапшен и 2008. године, када се за њим трагало због оптужби да је напаствовао ћерку своје некадашње девојке. После тог првог хапшења у Србији, у екстрадиционом притвору је био скоро годину дана и изручен је домовини, да би се ускоро поново обрео на слободи и вратио у Шумадију.

Ерик Ламер је, према писању белгијских медија, један од најопаснијих криминалаца и бивши припадник екстремне десничарске нацистичке организације "Вестланд њу пост" (WNP). У гангстерским круговима има надимак Звер, а 1991. осуђен је на доживотну робију због убиства два јувелира, оца и сина, који су трговали дијамантима у Антверпену. Међутим, у затвору је био само до 2002, када га је Врховни суд Белгије помиловао и пустио на слободу.

Медији у Белгији наводе и да је Ламер у раној младости био повезиван са мафијашком бандом званом "Брабантске убице", која је одговорна за серију крвавих пљачки у белгијској провинцији Брабант између 1982. и 1985. године. Тада је у неколико разбојништава, пре свега у робним кућама, убијено чак 28 људи, а 22 особе су рањене, али ниједан члан ове банде никад није ухваћен нити процесуиран.

У самици због безбедности

Ерик Ламер је у самици у екстрадиционом притвору у Петровцу. Поједини медији навели су да је вест да је у затвор стигао човек кога у Белгији оптужују за напаствовање девојчице изазвала бес становника регионалног затвора. Управа затвора је, уз безбедносну процену ПУ "Крагујевац", предузела све неопходне мере како би се Ламеру обезбедио сигуран смештај до окончања екстрадиционог притвора.

Ламер се, иначе, жалио на решење о одређивању екстрадиционог притвора, али је одбијен.