Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РАДОЈЕ ЗВИЦЕР ТУЖИ БЕОГРАДСКЕ МЕДИЈЕ ЗБОГ ЋЕВАПА! Вођи кавчана посебно засметала ЈЕДНА СТВАР у вези са људским месом

09.06.2021. 17:25
Пише:
Србија Данас/Блиц
Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: МУП Републике Србије

Вођа кавачког клана узвраћа ударац онима који говоре истину.

Радоје Звицер, вођа кавачког клана који се налази у бекству од дана када је ухапшен његов најближи сарадник Слободан Кашћелан и ортак из Србије Вељко Беливук звани Веља Невоља, тужио је неколико београдских медија и тражи од суда да им забрани писање о томе како је, наводно, јео ћевапе од људског меса.

ЗВИЦЕР ПРОПУТОВАО СВЕТ СА ЛАЖНИМ ДОКУМЕНТИМА! Као "Јосип Бабић" допутовао код свог јатака у Јужну Америку

ЗВИЦЕР ПРОПУТОВАО СВЕТ СА ЛАЖНИМ ДОКУМЕНТИМА! Као "Јосип Бабић" допутовао код свог јатака у Јужну Америку

УЖИВА ДОК СЕ ТЕРЕТИ ЗА НАЈТЕЖА КРИВИЧНА ДЕЛА: Дијана Хркаловић ухваћена у ноћном проводу са другарицама (ФОТО)

УЖИВА ДОК СЕ ТЕРЕТИ ЗА НАЈТЕЖА КРИВИЧНА ДЕЛА: Дијана Хркаловић ухваћена у ноћном проводу са другарицама (ФОТО)

ЈЕЗИВО ОТКРИЋЕ У КУЋИ СТРАВЕ! Пронађени НОВИ ДОКАЗИ у Ритопеку, Веља Невоља припремао терен за ЈОШ ЈЕДНУ ЖРТВУ?

ЈЕЗИВО ОТКРИЋЕ У КУЋИ СТРАВЕ! Пронађени НОВИ ДОКАЗИ у Ритопеку, Веља Невоља припремао терен за ЈОШ ЈЕДНУ ЖРТВУ?

Звицеров бранилац у тужби наводи да "није, нити је икада јео ћевапе од људског меса" и у посебном параграфу инсистира да се медијима забрани да пишу да је Звицер уз ћевапе од људског меса "као прилог обавезно стављао лук".

- Никада му из Београда авионом нису стизали ћевапи прављени од људског меса, нити је тужилац, како се то наводи (у медијима, прим. нов), тражио да му се доставе ћевапи из једног познатог београдског ресторана, заједно са људским ћевапима - пише у тужби.

А оно што посебно смета Звицеру, како се може закључити по тужби, је то што се наводи да је у ћевапе "као прилог обавезно стављао лук".

Звицер у тужби такође тражи и да се медијима специфично забрани да убудуће пишу о следећем:

- да је Звицеру клан Веље Невоље авионом у Црну Гору слао две врсте ћевапа, једне од жртава које су убили и самлели, а друге од свињског меса које су куповали у једном београдском ресторану;

- да је Звицер волео да има и једне и друге и да их једе истовремено да би могао да процењује који су му укуснији.

Подсетимо, Радоје Звицер је према оперативним подацима означен као први човек црногорског кавачког клана којем је главна делатност дистрибуција огромних количина кокаина у земљама региона. О њему се у медијима пише већ више од шест година, колико дуго траје свирепи рат који ова криминална група води са супарничким шкаљарским кланом, а у ком је до сада убијено више од 50 људи.

Подсетимо, након што је у тајној соби у Ритопеку, у кући страве, откривена индустријска машина за млевење меса у којој су пронађени бројни ДНК трагови мушкараца за које се сумња да их је отео, мучио, а потом свирепо убио клан Веље Невоље, председник Србије Александар Вучић изнео је у јавности да је Беливуков шеф управо Радоје Звицер и да је Звицер тражио да му се, након ликвидација, пошаљу ћевапи направљени од млевеног меса убијених.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Један од кољача, један од месара, слао је ћевапе Звицеру и његовом политичком налогодавцу, а ћевапи су млевено месо од људи, да народ у Србији разуме о чему се ради… Дакле, кад би тај зликовац тражио ћевапе, он би самлели те људе, пошто их закољу и прекољу, откину им ноге, руке, а онда би њему послали ћевапе - навео је Вучић.

Неколико недеља касније председник је поновио:

- Нисам ништа слагао, говорио сам прецизно. Ти људи су рекли "дајте ми ћевапе". Постоје људи који говоре о томе, нисам се уживљавао у улогу. Ја сам употребио именицу коју су они користили. Ти људи су стварно правили ћевапе од људског меса и слали свом налогодавцу, за кога кажу да је фин и породичан човек.

"Породичан и поштен човек"

Адвокати Радоја Звицера и раније су се истцали несвакидашњим дописима медијима. У једном писму су за свог клијента, Црногорца који је према оперативним полицијским подацима Србије и Црне Горе означен као вођа озлоглашеног кавачког клана, навели да је "породичан и поштен човек".

- Свако повезивање Радоје Звицера са било који кривичним делом и навођење "ћевапа", "Ханибала", "људождера" и слично представља најбезобзирније увреде и неистине изречене према њему. Радоје Звицер и ја, као његов бранилац, не тражимо ништа више од законитог и коректног вођења поступка пред надлежним државним органима, уз поштовање људских права, немешања у рад тужилаштва, као и да се престане са измишљотинама и хајком против мог клијента. Заштиту права Радоја Звицера тражићемо пред надлежним државним органима Републике Србије, а обратићемо се и надлежним међународним институцијама и страним амбасадама, а све у циљу поштовања основних људских права и законитог вођења поступка - поручио је адвокат Звицера.

Адвокат је тада истакао да ће Звицер бити доступан надлежним органима Републике Србије "када буде био уверен да ће поступак против њега бити у складу са законом и без притисака".

Према оперативним полицијским подацима Србије и Црне Горе, Звицер је вођа озлоглашеног кавачког клана који стоји иза више од 30 ликвидација. Он је означен и као директни шеф Веље Невоље који је предводио београдски огранак овог клана и по његовом налогу обављао неке од најпрљавијих послова за њих.

Основано се сумња да је Звицер директни налогодавац неких од свирепих ликвидација које је клан Веље Невоље извршио у кући страве у Ритопеку, после ког су тела жртава млели у индустријским машинама за млевење меса.

Беливук је, подсетимо, осумњичен за најмање четири убиства и више отмица и мучења у Београду. Колико су Звицер и Веља Невоља били блиски показује и састанак који су имали крајем прошле године у Црној Гори, када их је полиција зауставила у блиндираном аутомобилу и привела на информативни разговор.