Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

11 ГОДИНА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ: Вучић поручио младима: "Останите овде, створићемо СРПСКИ САН!"(ФОТО/ВИДЕО)

27.10.2019. 17:39
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Јарослав Пап

Српска напредна странка обележила је данас 11 година од оснивања.

Свечаност је одржана у хали "Спенс", а почела је у 18 часова.

18:35
Обраћа се председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић

Председник Вучић је поздрављен громогласним аплаузом док је прилазио говорници, а затим је честитао свима окупљенима страначку славу и велики јубилеј.

- Хвала вам на величанственом дочеку. Имам много тога да поделим са вама, зато што су пред нама важне године, чак и важније од оних кроз које смо заједнички прошли. И прошли смо са сјајним резултатима.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Јарослав Пап

Председник је пором нагласио да странка мора да се усмери на обичне људе и њихове проблеме, зато што су исти ти проблеми проблеми целе земље.

- У првим редовима седе обични људи, зато што сам тражио да функционери седе тек од трећег и четвртог реда. То сам тражио зато што не посвећујемо довољно пажње обичним члановима странке. Није наш посао да јуримо функције и фотеље, већ да помогнемо обичним грађанима, а не себи.

Вучић је скренуо пажњу на проблеме са којима се земља суочава, али је такође нагласио да неће престати да се бори за свој сан - бољу, лепшу и јачу Србију.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Сањао сам Србију каква може да буде, и тај сан се сада остварује - поручио је Вучић и поздрављен је громогласним аплаузом. 

- Победа је да радите више, да се борите више, да не одустајете од својих снова. Тако и ми напредњаци, морамо да прескачемо све препреке, и показаћемо свим грађанима да радимо. Баш се по томе разликујемо од осталих. А грађанима поручујем, никада не бирајте оне који вам нуде лака решења, то су преваранти који хоће да пљачкају и да дођу до позиција - нагласио је Вучић, па подсетио на тешке одлуке које су донете на почетку власти Српске напредне странке, када је Србија била на ивици:

- Доведени смо били до банкротства, и морали смо да уведемо тешке мере. Баш зато што људе и наш народ никада не смемо да лажемо. Борићемо се и за Косово, и увек ћемо Србији говорити истину. Народ презире оне који их лажу, а поштује оне који говоре истину.

ВУЧИЋ ОБИШАО С-400 НА БАТАЈНИЧКОМ АЕРОДРОМУ! Српски председник одушевљен: Овако нешто никад нисам видео!

ВУЧИЋ ОБИШАО С-400 НА БАТАЈНИЧКОМ АЕРОДРОМУ! Српски председник одушевљен: Овако нешто никад нисам видео!

"ИНСИСТИРАМ ДА МОЈА ИМОВИНА БУДЕ ПРВА ИСПИТАНА": Вучић верује да ће нови закон коначно донети правду у Србији!

"ИНСИСТИРАМ ДА МОЈА ИМОВИНА БУДЕ ПРВА ИСПИТАНА": Вучић верује да ће нови закон коначно донети правду у Србији!

ИЗНЕНАДНА ПОСЕТА: Председник Вучић обишао галерију "Сава Шумановић" у Шиду

ИЗНЕНАДНА ПОСЕТА: Председник Вучић обишао галерију "Сава Шумановић" у Шиду

- Када сам дошао на власт просечна плата је била 300 евра, а сада ће бити више од 500 евра. За то можемо да захвалимо нашим пензионерима и радницима, који су преузели највећи терет - рекао је Вучић, а затим се обратио члановима и симпатизерима странке:

Немојте да се плашите, увек причајте о резултатима. Причајте гласно о свему што не ваља, а још се гласније хвалите ониме што смо добро урадили. И зато желимо младе људе у странци. Нама за неколико месеци следи страначка скупштина, и ту ће се одлучити будућност Српске напредне странке.

Sns
Снс / Извор: Фото: Србија Данас

Вучић је потом нагласио да су млади будућност и Србије и Српске напредне странке, и рекао је да ће њима бити посвећена већа пажња него што је то било до сада.

Потом се осврнуо на позицију наше земље, и истакао да можемо да се ослонимо само на себе.

- Немамо чега да се стидимо, али једна ствар је важна. Не очекујте да неко други решава наше проблеме. Кроз историју смо се увек надали да ће нам помоћи Американци, Европљани или Руси. Ипак, најтеже је, али и најисправније да се ослонимо на своје снаге. Немамо заштитника, морамо да бринемо сами за себе, да градимо пријатељства, да имамо јаку војску... Нити могу Американци да нам забране да нам Руси буду пријатељи, нити ће нам неко са истока забранити да нам Американци буду пријатељи. Србија је увек број један, и српски интереси су број један. Србија више није онако мала и слаба да други одлучују за њу.

Вучић најавио велики инвестициони план, 500 милиона евра за помоћ младима

Председник се потом осврнуо на економске проблеме, али и будућност наше привреде која је светлија него икада, и том приликом је донео велику вест свима окупљенима, али и Србији.

- Само тежак рад доноси резултате, чуда се не дешавају. За неколико недеља усвајамо велики инвестициони план. Тим планом су предвиђена велика издвајања за инфраструктуру, привреду, отварање нових фабрика... Успели смо да дођемо до тог нивоа, да је Србија једна од најпожељнијих земаља за инвестиције. Имамо два пута више страних улагања него Хрватска која је у ЕУ. Наш раст је много виши од европског просека, али ми морамо да будемо још бржи, да бисмо сустигли развијеније европске земље.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Јарослав Пап

Председник је затим предочио шта је највећи проблем наше земље, и шта ће држава да уради по том питању.

- Постоји један проблем са којим се суочавамо већ 30 година. Млади, паметни и учени људи пуни енергије одлазе и напуштају нашу земљу. Наш посао у наредним месецима и годинама је да им понудимо српски сан, и зато ћемо у инвестиционом плану одвојити најмање 500.000.000 евра за станове младим људима. Хоћемо да наши млади напредују у Србији, баш као што напредују и у иностранству. Желимо да се људи враћају, и да улажу у своју земљу.

Вучић је нагласио да ће његов одговор на мржњу и нападе увек бити рад који ће донети још веће резултате.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Наш одговор свима онима који нас мрзе, који су недавно чак хтели да линчују једног нашег члана, неће бити мржња, већ још фабрика, још радних места, још напретка. Али никада више нећемо дозволити да се понови случај Ранка Панића, који је страдао од српске руке зато што се борио за своја права. Пред следеће изборе, који ће бити тешки, очекујем од вас велику победу. Мораћемо напорно да радимо за њу, али морамо да победимо!

Председник истакао главна начела која ће водити СНС

Вучић је потом изнео пет основних начела СНС, и рекао да их се никада неће одрећи

  • Пажљиво чување мира и стабилности
  • Чување политичке самосталности, суверености и независности - само грађани Србије се питају за Србију
  • Економски развој земље као кључ напретка
  • Брига о младима и демографији, као најважнији задатак за нашу земљу
  • Увек се осврћемо на оно што је било у прошлости, шта год да радимо

 

18:30
Ана Белојица се обратила окупљенима у препуној хали "Спенс"

Ана Белојица, полазница Академије будућих лидера се обраила окупљенима, и рекла је да је њен мотив увек био да помаже и ради за наш народ.

Ana Belojica
Ана Белојица / Извор: Фото: Printscreen/Srbija Данас

- Ако сви имамо шансе да успемо, онда ће земља бити успешна. Ја долазим из Рашке, малог града на обронцима Копаоника. То је био град пропале привреде са великим бројем незапослених. Деценијама је доживљавао тихо одумирање, а онда су се ствари преокренуле. На срећу мојих суграђана али и целе Србије, десиле су се промене које су покренуле ствари на боље.

18:25
Милан Ковачевић, наш сународник са Косова поздравио политику председника Вучића

Милан Ковачевић, Србин из села Бања са КиМ је рекао да се нико тако није борио за српско Косово као председник Александар Вучић и Српска напредна странка.

domaćin
домаћин / Извор: Танјуг/​Јарослав Пап

18:15
Грађанима се обраћа Рајко Капелан

Рајко Капелан, економиста и полазник Академије будућих лидера, честитао је свима славу и овај велики јубилеј.

Rajko Kapelan
Рајко Капелан / Извор: Танјуг/​Јарослав Пап

- Када сам напунио 18 година Србија је за мене била земља без перспективе. Мислио сам да одем одавде, али сам по природи борац и решио сам да останем овде и да се борим. Зато сам се и прикључио странци чији су циљеви исти као моји. То што вечерас говорим испред вас је доказ да сам донео најисправнију одлуку за себе, мој град и нашу земљу - рекао је Капелан, па додао:

- Србија је данас много лепша и јача земља. То виде сви који нас нападају и који су злонамерни. Данас имам велику част да се у име 300 младих паметних и образованих напредњака који се едукују у Академији будућих лидера да вам покажемо да је будућност Српске напредне странке перспективна, баш као што је перспективна и будућност Србије.

garavi sokak
гарави сокак

Бане Крстић и група "Гарави сокак" су потом изашли на бину, поздравили све грађане и извели неке од својих најбољих песама.

18:10
Химном Србије "Боже правде" почела свечаност

Громогласним аплаузом је поздрављен почетак свечаности и интонирање химне Србије. Окупљене грађане је поздравио водитељ свечаности, глумац Светислав Буле Гонцић, који је дао кратак преглед формирања Српске напредне странке, као реакције на катастрофалну политику претходне власти.

sns
снс / Извор: Фото: Србија Данас

Том приликом је емитован и филм који је приказана борба кроз коју је Српска напредна странка пролазила током година.

18:05
Председник Александар Вучић се обратио грађанима испред хале "Спенс"

Велики број грађана је остао испред "Спенса", а председник Александар Вучић их је позвао да прате пренос путем видео-бима, пошто неће моћи сви да уђу. 

17:30
Хала "Спенс" пуна људи, чека се почетак свечаности

sns
снс / Извор: Фото: Србија Данас

Процењује да је око 12.000 људи је у хали. Неки су остали и испред Спенса, па ће свечаност пратити путем видео бима, јер у Спенсу није имало места за све који су хтели да присуствују.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Вучевић, који је и својеврсни домаћин прославе, је рекао да то неће бити класичан митинг, већ ће бити и ретроспектива свега онога што је странка радила, за претходних 11 година борећи се за пристојну и бољу Србију и снажнију земљу, али и најава свих кључних тема за даљи развој Србије.

Председник Вучић ће вечерас изнети каква је визија даљег развоја, не само странке, већ и државе и са чиме ће странка изаћи на предстојеће изборе пред своје грађане.