Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ХВАЛА ВАМ МЛАДИ ЉУДИ" Вучић уручио уговоре о запослењу младим медицинарима, па најавио веће плате, ево када

25.04.2023. 12:04
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Председник Србије у друштву са најуспешнијима

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је церемонији уручења уговора о запослењу најуспешнијим дипломцима свих медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији. Церемонија уручења уговора почела је у Палати Србија у 12 часова. 

ЕКСКЛУЗИВНО: Председник Вучић ускоро креће са подкастом

ЕКСКЛУЗИВНО: Председник Вучић ускоро креће са подкастом

"ГРАНИТ 2023" НАЈБОЉА ОПОМЕНА ЗА ОНЕ КОЈИ СУ НЕПРИЈАТЕЉСКИ НАСТРОЈЕНИ ПРЕМА СРБИЈИ Вучевић: Не постоји окупација које се нисмо ослободили

"ГРАНИТ 2023" НАЈБОЉА ОПОМЕНА ЗА ОНЕ КОЈИ СУ НЕПРИЈАТЕЉСКИ НАСТРОЈЕНИ ПРЕМА СРБИЈИ Вучевић: Не постоји окупација које се нисмо ослободили

ВУЧИЋ ДАНАС У ВЛАДИ СРБИЈЕ НА ПОЗИВ АНЕ БРНАБИЋ: У 12 часова уручује уговоре о запослењу најуспешнијим дипломцима медицине

ВУЧИЋ ДАНАС У ВЛАДИ СРБИЈЕ НА ПОЗИВ АНЕ БРНАБИЋ: У 12 часова уручује уговоре о запослењу најуспешнијим дипломцима медицине

Министарство здравља је у циљу спречавања миграције здравствених радника покренуло Програм запошљавања најуспешнијих дипломаца мединцинских факултата и средњих медицинких школа и у оквиру овог програма од 2018. године до сада је било укупно запослено 811 доктора медицине и 1.650 медицинских сестара техничара.

На самом почетку интонирана је химна Србије "Боже правде".

Обраћање најбољих медицинара

- Испред медицинских техничара захваљујем се на добијању уговора о запослењу. Трудићемо се да оправдамо .

- Част ми је да вам се обратим и захвалим на запослењу. Обећавамо да ћемо бити најбољи у свом послу као што смо били најбољи и током школовања - рекли су наши најбољи млади медицинари.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Обраћање председника Србије

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је веома срећан јер присуствује овој манифестацији.

- Хвала вам, млади људи, што сте данас овде. Упркос тешкоћама са којима се свет суочава, даћемо све од себе да медицинским техничарима обезбедимо већа примања пре краја године, да идемо у корак са светом, да људи желе да се врате у нашу земљу, да дамо све од себе да имамо увек најбоље у нашим здравственим центрима - истакао је Вучић на почетку обраћања.

Како је додао, када радите за државу, немате много права да се померате испред и иза линија којима је ваше дело омеђено.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

- Морате да водите рачуна и о томе како се понашате у кафани, биоскопу... Бићете носиоци најважнијих функција у здравству и држави, да носите наше будуће друштво - рекао је председник.

Како је додао, и лекари ће крајем године имати повећање плата.

Председник Вучић уручио уговоре о запослењу

Председник Вучић уручио је уговоре о запослењу за 100 младих лекара, најбољих у својој генерацији, као и 100 медицинских сестара и техничара, свршених средњошколаца, најбољих у генерацији.

Mladi medicinari
Млади медицинари / Извор: Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Обраћање министарке здравља

- У часу када ступате у ову професију, ставићете свој живот у службу хуманости. Нисте мали и врло сте образовани. Данас смо у тешким временима, када се боиримо за опстанак и рађања више деце. Од вас зависи бољитак Србије и то показује улагање државе у Вас и лекарску опрему. И хвала председнику Вучићу и Влади Србије на томе. У времнима великих изазова требају нам најбољи, и од вас се највише очекује. Будите хумани, то је оно што ће Вас потврдити као лекаре. Добродошли! - рекла је министарка Грујичић.

Danica Grujičić
Даница Грујичић / Извор: Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Обраћање декана Медицинског факултета у Београду

- Учињена ми је част да вам се обратим. Сви ви млади људи због којих смо овде, имате разлог да будете срећни. Дозволите ми да се као декан осврнем на студије медицине, јер оне захтевају много одрицања и дисплине. Убрзано запошљавање најбољих дипломаца један је од доказа колико Србији значите. Осим што нисте много чекали на посао, имаћете олакшане околности у односу на претходне генерације јер имате нову опрему и више не заостајемо у свету. Имнаре довољно разлога да реализујете ваше амбициозне циљеве. Данас вам је дата велика шанса и обавеза и то ће бити значајно за наш медицински систем. Позивам вас да останете у Србији и учините је још бољом. Желим вам пуно успеха у будућем раду - рекао је у самом уводу професор др. Лазар Давидовић, декан Медицинског факултета у Београду.

Lazar Davidović
Лазар Давидовић / Извор: Фото: Танјуг/Милош Миливојевић