Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
 • Београд
 • Дечани
 • Јагодина
 • Крагујевац
 • Крушевац
 • Ниш
 • Нови Сад
 • Ораховац
 • Панчево
 • Пирот
 • Приштина
 • Призрен
 • Сомбор
 • Суботица
 • Штрпце
 • Ужице
 • Врање
 • Вршац
 • Зрењанин
 • Zvečan

"ПЛАШИМ СЕ ДА СВЕТ ИДЕ У НАЈТЕЖЕМ ПРАВЦУ" Вучић у "Ћирилици": Конаковић позвао на моје УБИСТВО! Све се одлучује до 5. новембра

27.05.2024. 21:04
Aleksandar Vučić i Milomir Marić
Александар Вучић и Миломир Марић / Извор: Printscreen/Happy ТВ

Председник Србије Александар Вучић гостовао је у емисији "Ћирилица" на телевизији Хепи. Осим њега у емисији су гостовали и Милан Кнежевић, главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић, министар полиције Ивица Дачић и певачица Јелена Карлеуша.

Вучић: Избори нису играчка

Председник Вучић је позвао људе да у недељу изађу на изборе.

-Избори нису играчка и нису нимало наивни. У неколико градова је ситуација напета. Моја молба је да гласају по својој савести, да гласају за листу "Србија сутра".

Осврнуо се и на то што УАЕ нису гласали против Србије у УН.

-Емирати нису гласали против Србије, заслужили су огромно поштовање српског народа. Погледајте како су гласали сви његови велики пријатељи - Бахреин и Оман и Сејшели и Малдиви".

О безбедности председника

На питање да ли се осећа угроженим због претњи, Вучић каже:

Не верујем да је ово са Робертом Фицом било случајно, а знате да нисам поборник теорија завере. Виктор и ја нећемо ићи 29. јер Роберт још није у стању. То је живот. Када живите за идеје и када живите за оно што ће да остане иза вас, глупо звучи, али то није важно.

Вучић: "Нечастиви је свако ко се супроставља њиховој политици"

Председник Вучић је прокоментарисао прилог пуштен у емијсиј у којем су га вређали, чак и назвали "нечастивим" зато што је отишао по благослов у Храм Светог Саве.

-Нисам ја велики верник, али сам верник али сам мислим заслужан за изградњу највећег броја црвки, никада их нико није изградио толико, можда краљ Милутин, али у савременој српској историји сигурно нико. Баш ме брига за ова њихова убиства. Шта ће нечастиви тамо?

-Тај нечастиви је тамо радио оно што нико до сад није урадио, а то је да се уради мозаик, и тај храм није урадио не знам ко већ владе које смо бирали у последњих 10 година, у том периоду смо дали више него у протеклих 100 година. Потрошили смо милионе да се то изгради. Нечастиви је свако ко се супротставља њиховој политици- рекао је Вучић.

Вучић о групама за притисак

Председник Вучић каже да су многи у претходним деценијама, а под плаштом западних интеграција, свој идентитет градили на мржњи према српском народу и према сваком из Србије са јавне сцене ко би се огласио.

"Погледајте новине у Подгорици, Сарајеву, Приштини и Загребу у последњих неколико дана. Мени их доносе сваки дан. Албански не говорим, иако бих волео да знам, али видим своју слику. Ако нисте очврсли до таквих граница, није нормално да то издржите. Свакога дана изађе по 10-20 текстова. Нападали су Јелену Карлеушу, Дејана Томашевића, Тијану Богдановић... Да свако мора да прође кроз 'toplog зеца' да би спречили да се то у будућности дешава. Сви су се претворили у групе за притисак. И данас можете да видите овде наводне невладине организације које су се претвориле у групе за притисак - за остварење својих недвосмислених политичких циљева. Такви су сам део медија и НГО сектора. И тако у целом региону. И шта год да кажете или урадите, никад неће бити позитивна вест. Никад неће бити вест да се поставља камен темељац за ПВО".

Вучић: Људи осетили да економија иде добро

-Хоће стадион више него било шта, и то је психолошки разумљиво. Дакле, цела Србија ће да уради болницу у Ваљеву, али не само за Ваљево. Суштина је у томе да су људи осетили да економија иде добро, да идемо у добром смеру и желе да имају још нешто, чиме ће да се поносе.

-Одвео сам Вукана на утакмицу (Звезда - Чукарички) и причам са људима из руководства, сви су ми причали о стадиону у Лозници. То људи осећају, то им је понос. Ми сад тражимо фирму која ће да управља на свим тим стадионима да бисмо имали по 100-120 догађаја годишње. Тражимо да са две највеће светске компаније то урадимо. Сад чак и у региону желе да нас стигну по томе, иако су се смејали до пре годину дана. Све су то радили, говорећи како сам луд и дебил, а на крају су све урадили, од смањења цена јогурта, паризера...

Вучић: Немој да идеш против државе кад је држави тешко

О причама да је Србија гласове у УН плаћала по 500.000 евра, председник је рекао:

-На европском путу нам је обавеза да повећавамо подршку страним земљама. Бедно је да мислите да са 500.000 можете да купите глас. Није, али пођимо од претпоставке да је то тачно, са тим у јавност су изашли су наши политички противници у Србији и дали муницију онима који су против Србије. На страну што није тачно, њихов приступ је денунцијантски. Е, то не могу да разумем.

-Људи, чувајте своју државу. Није држава отирач. Немој да идеш против државе кад је држави тешко.

Храна, лекови, вештачка интелигенција

Вучић је рекао да ће се Србија фокусирати на три кључна правца - храну, лекове и вештачку интелигенцију.

- Нама никаква нестабилност није потребна. Три теме ће нам бити кључне. Уз ово што морамо да радимо, а то је EXPO, а то је наставак развоја и напретка Србије. То је храна, лекови и здравство, рекао сам Златиботу да имамо све да можемо да правимо, и да развијамо све наше способности за развој вештачке интелигенције. Nvidia је данас претекла све немачке компаније. А у тим оквирима иде цела војна индустрија. Мислим, а нос ме није до сада преварио, биће много тешко.

Вучић: Плашим се да идемо ка великим проблемима

- Ја сада могу са значјном извесношћу да вам то кажем. Опрезан сам, и ми ћемо покушати да сачувамо мир. Плашим се да свет иде у најтежем правцу, и то узмите са великом озбиљношћу. Ја стојим на брду, и имам контакте са свима у свету. Суштина је у томе да се плашим да ћемо да се суочити са најтежом ситуацијом не само у 21. веку, ако не и тежом од Другог светског рата. Ми ћемо дати све од себе да не учествујемо у томе.

- И све ће се развити у наредних пет месеци. Блекстоун је данас подржао Трампа, јер су сити сукоба и ратова. А шта ћее да се деси да се то не би догодило, то... само гледајте како се убрзава машинерија. И када Шолц, који нити је глуп, нити неспособан. И када инсистирају да се уђе на територију Украјине, и само чекајте инциденте...

Карлеуша: У Босни не би било рата да је била боља економија

- Ја сам сигурна, да у Босни никада не би било рата да је економија била боља. Сиромаштво Балкана је клица проблема. Мени је нејасно да људи неће да се повежу са најјачом економијом на Балкану.

- Били су против Отвореном Балкану јер нису били за волано. Није сасвим тачно да када је добра економија нема сукоба - рекао је Вучић.

- Разумем хистерију из Сарајева. Однос директних инвестиција је 6-7 према један. Када то не можете да урадите, онда је набоље да вршите психолошки притисак на Вучића. Није сасвим тачно ово, иако ће сваки западни аналитичар то да каже, јер им тако одговара. Да би умирили оне које су на сваки начин покорили. А ни будућност нам то не показује.

Вучић о изборима у Будви

Каже да је звао Милана Кнежевића да га пита за резултате избора у Будви.

- Неки који су добили два мандата кажу да без њих нема власти, исто кажу и они са седам мандата... Та реченица 'без нас нема власти', па није смисао да будеш власт, већ шта ћеш да урадиш за Будву". То је као кад игра Ивицин Партизан са Јавором, да се не наљуте у Ивањици. Партизан добио 10 утакмица, па Јавор мора 11. Где то пише? Мораш да имаш идеју и програм. А не само што ми је лепа ташна - машна. Људи у Србији све боље разумеју - рекао је Вучић.

Камен темељац у Чачку

- Ивица се бори за гласове наше коалиције, прича шта народ воли да чује, мада мало претера са Немцима. На крају, морате да доносите резултате засноване на одговорнијем приступу. Немачки народ морамо да поштујемо. Када нас нападну као у УН, морамо да им одговоримо. Као што сам против личних увреда на рачун Анелене Бербок, иако ништа добро не мислим о њеном раду. Свесни смо да нису задовољни оваквом Србијом и да покушавају да сруше нашу листу. Али нема сумње да су Немци велики народ. Није питање само економије, већ и Гетеа, браће Грим... - рекао је он.

Присећајући се реформи, Вучић је рекао:

- Данима сам рачунао и мучили смо се. Била је језива ситуација. Помор су нам оставили -26 одсто стопа незапослености. Било смо четврти у региону по просечној плати. Знам да морамо то да урадимо, позвао сам их као левичаре, Дачића и Марковића. Њима се журило на неки скуп. Ивица устао и био фер: "Подржаћемо те, само кажи шта треба".

Вучић каже да се надао изненађењу из Бугарске.

- То вам сад први пут откривам - рекао је председник Србије.

Питао је Дачића зашто има мобилни телефон на столу.

- У студију је, да је код мене у канцеларији, ја бих га избацио напоље. Стварно мислим да је непримерено да држи телефон тако - казао је Вучић.

Дачић је одговорио да је министар полиције и да му на телефон јављају важне вести.

Кнежевић о црногорским амандманима

Кнежевић каже да би био много срећнији да је 191 држава била за Резолуцију, а да су Србија и Црна Гора били заједно против.

- Ми смо више пута подносили резолуције о Сребреници него Мајке Сребренице. Ја сам обичан представник Срба у Црној Гори. Нервира ме кад Звезда изгуби, имам проблема са штитном жлездом. Обичан сам човек. Али када видим да неко насрће на мене и мој народ, морам да дигнем главу - рекао је Кнежевић.

Избори у Будви су показали да се издаја не исплати, истиче.

- Српске групације су освојиле апсолутну већину. Али, ми не би били Срби да се они нису посвађали - рекао је он.

Вучић о застави

Вучић каже да је видео данас да су опседнути заставом којом се огрнуо.

- То сам урадио намерно. Ставили смо преклопљену заставу код Марка. Они су на све могуће начине покушавали да сазнају шта ћу да говорим, урадим... У нашој делегацији су људи који су навикли на сва поштовања правила, које они сами наметну... Нико није могао да ми забрани да ставим своју заставу. Ви не знате какав је то тренутак... Само са Орбаном сам имао 10 разговора по питању те Резолуције, ручкова, вечера, састанака са представницима Индонезије који су на крају гласали за, са представницима Ирана, Египта... Не мислим да је то узалудан труд - казао је Вучић.

-Видели сте да је изашао немачки представник, а није му пало напамет да крене од њихових жртава... Два пута се обезбеђење постављало између српских и бошњачких жртава... Поштујете и бошњачке жртве, све вам то пролази кроз главу, знате да је историјски тренутак... Ја кад одем да полажем испит о кошарци, па није свеједно - додао је председник.

Каже да је он некима "патетичан", док за Путина исто не кажу кад заплаче.

Ivica Dačić
Ивица Дачић / Извор: Printscreen/Happy ТВ

Ивица Дачић о дипломатској борби у Уједињеним нацијама

Ивица Дачић рекао је да постоје неке земље око којих су разочарани.

- Разговарали смо са много земаља. Вучић је причао и са шефовима мисија у Њујорку, што није његов ниво. Ја сам разговарао са 78 министара спољних послова. Марко Ђурић је после наставио. Слали смо изасланике по разним земљама. Мислим да то људи не разумеју. Уопште немају представу како изгледају ти разговори. Прво морате да им приђете, не можете да очекујете да све знају. Да објасните контекст, историју, да је резолуција нелегална... - каже Дачић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Printscreen/Happy ТВ

Вучић о Сребреници

- Главни јунак је била наша земља која је успела да се супростави притисцима и која је успела да направи, не само респектабилан резултат, већ у условима и околностима - немогућ резултат - казао је Вучић.

Указао је на чињеницу да га за све криве, да су толико нервозни да је Конаковић дозволио себи да позива на његово убиство.

- Ја сам у Сребреници већ једном био 11. јула. Погнуо сам главу пред спомеником, али не пред каменицама и флашама - рекао је председник Србије.

Захвалио се Конаковићу на позиву "да буде убијен".

Додаје да је Србија од почетка знала шта је био план Сарајева, те да тамо не могу ни да кажу да су Срби страдали у Казанима, а за Републику Српску пишу "РС" у најбољем случају.

- Када немате за шта друго да се ухватите, хватате се за лаж. Хвала му на позиву да будем убијен. Ако се на то одазовем, знајте да је за моје убиство крив Елмедин Конаковић - рекао је он.

Додаје да је Србија од почетка знала шта је био план Сарајева, те да тамо не могу ни да кажу да су Срби страдали у Казанима, а за Републику Српску пишу "РС" у најбољем случају.

- Покушаће да иду на ревизију тужбе против Републике Србије, а ја мислим да то није добро за регионалне односе. Добили су резолуцију, а свакога дана кипте од беса и на сваком кораку просипају нервозу. Од најављене ревизије, тужбе и ратне одштете биће им веома тешко, јер ћемо направити најбоље тимове - казао је он.

Вучић ће се сутра састати са муфтијом и имамима Исламске заједнице у Србији.

 Гости су говорили о свим актуелним темама из политике и друштва. 

Вучевић на скупу ПС поручио: Радујемо се времену када це сванути нова српска зора када ће Србија бити још јача
Pokret socijalista

Вучевић на скупу ПС поручио: Радујемо се времену када це сванути нова српска зора када ће Србија бити још јача

20.07.2024. 09:49
ВУЧИЋ О АТЕНТАТУ НА ТРАМПА: "Замислите да убијете опозиционог кандидата"
Aleksandar Vučić

ВУЧИЋ О АТЕНТАТУ НА ТРАМПА: "Замислите да убијете опозиционог кандидата"

19.07.2024. 22:35
ВУЧИЋ О САМИТУ У ЛОНДОНУ: Као да су сви дошли да се храбре због рата у Украјини
Samit

ВУЧИЋ О САМИТУ У ЛОНДОНУ: Као да су сви дошли да се храбре због рата у Украјини

19.07.2024. 22:17
ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Вучић казао колико бити повећање пензија
Aleksandar Vučić

ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Вучић казао колико бити повећање пензија

19.07.2024. 22:08
САХРАЊЕН ХРАБРИ ПОЛИЦАЈАЦ НИКОЛА КРСМАНОВИЋ: На хиљаде људи га испратило на вечни починак, сузе и јецаји одјекивали код Лознице (ФОТО)

САХРАНА НИКОЛЕ КРСМАНОВИЋА

Sahrana Nikole Krsmanovića

САХРАЊЕН ХРАБРИ ПОЛИЦАЈАЦ НИКОЛА КРСМАНОВИЋ: На хиљаде људи га испратило на вечни починак, сузе и јецаји одјекивали код Лознице (ФОТО)

20.07.2024. 12:54
"НАШ РОД И ДАЉЕ РАЂА ЈУНАКЕ, А НЕ КУКАВИЦЕ" Говор свештеника расплакао све: Пуцњи у Николу су пуцњи у све нас (ФОТО)
Nikola Krsmanović

"НАШ РОД И ДАЉЕ РАЂА ЈУНАКЕ, А НЕ КУКАВИЦЕ" Говор свештеника расплакао све: Пуцњи у Николу су пуцњи у све нас (ФОТО)

20.07.2024. 14:39
Панчевац претукао супругу, КИДНАПОВАО ЈЕ и одвезао у Будву: Тамо је пронашли са ранама по глави и телу
Crnogorska policija

Панчевац претукао супругу, КИДНАПОВАО ЈЕ и одвезао у Будву: Тамо је пронашли са ранама по глави и телу

20.07.2024. 14:48
ОДЛУЧИО ДА СВЕ ЖРТВУЈЕ, ДА БИ ПОМОГАО РОДИТЕЉИМА Срцепарајућа прича Николиних колега за СД: "Није пио, никада није опсовао..." (ФОТО/ВИДЕО)
Nikola Krsmanović

ОДЛУЧИО ДА СВЕ ЖРТВУЈЕ, ДА БИ ПОМОГАО РОДИТЕЉИМА Срцепарајућа прича Николиних колега за СД: "Није пио, никада није опсовао..." (ФОТО/ВИДЕО)

20.07.2024. 11:47
САХРАЊЕН ХРАБРИ ПОЛИЦАЈАЦ НИКОЛА КРСМАНОВИЋ: На хиљаде људи га испратило на вечни починак, сузе и јецаји одјекивали код Лознице (ФОТО)

САХРАНА НИКОЛЕ КРСМАНОВИЋА

Sahrana Nikole Krsmanovića

САХРАЊЕН ХРАБРИ ПОЛИЦАЈАЦ НИКОЛА КРСМАНОВИЋ: На хиљаде људи га испратило на вечни починак, сузе и јецаји одјекивали код Лознице (ФОТО)

20.07.2024. 12:54
"НАШ РОД И ДАЉЕ РАЂА ЈУНАКЕ, А НЕ КУКАВИЦЕ" Говор свештеника расплакао све: Пуцњи у Николу су пуцњи у све нас (ФОТО)
Nikola Krsmanović

"НАШ РОД И ДАЉЕ РАЂА ЈУНАКЕ, А НЕ КУКАВИЦЕ" Говор свештеника расплакао све: Пуцњи у Николу су пуцњи у све нас (ФОТО)

20.07.2024. 14:39
ГРОМ УДАРИО У ЉУДЕ - Језиве сцене у Ивањици! Хитно превезени у болницу, доктор открио детаље
najnovija vest, najnovija

ГРОМ УДАРИО У ЉУДЕ - Језиве сцене у Ивањици! Хитно превезени у болницу, доктор открио детаље

20.07.2024. 15:42
ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-а: У наредна два сата грмљавина и пљускови погодиће ове делове Србије
Nevreme

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-а: У наредна два сата грмљавина и пљускови погодиће ове делове Србије

20.07.2024. 15:18