Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Вучић јасно дао до знања: Србија је кренула узбрдо и то више не може да се заустави!

29.05.2017. 21:16 08:03
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Пинк Printscreen

Александар Вучић вечерас подноси извештај нацији

Председник Владе и новоизабрани председник Србије Александар Вучић поднеће извештај нацији о резултатима Владе у протекле три године - шта није урадио, а требало је да уради, ко ће бити нови премијер, о повећању плата у овим и наредним годинама, шта ће Србија после избора Харадинаја за премијера самопроглашеног Косова.

ПРЕМИЈЕР ДА БУДЕ ИЗ СНС! Вулин тражи да највећа странка да новог председника Владе

Вучић присуствовао на Олимпијади знања из руског језика на којој је учествовала његова ћерка (ФОТО)

Осим грађана који су се укључивали у програм и разговарали са премијером, питања су му постављали и новинар Миломир Марић, председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ и лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић.

Ситним корацима ка сигурној будућности: Вучић најавио повећање просечне плате за 40 евра!

Извоз стоке у Кину

На питање о извозу стоке у Кину, Вучић је указао да су Кинези од кланице Ђурђевић тражили 250 контејнера, то је 25 милиона само од једне кланице.

- Када направи уговор може да оде у банку и затражи добар кредит, да подигне постројење - навео је Вучић, указавши да се 1.900 људи пријавило за субвенције за тракторе.

Вучић је поручио да морамо чувати и веровати у Србију, оценивши да она може још јаче и боље да напредује. 

Балкану прети прекрајање граница! Могући сукоби на северу Косова и СТВАРАЊЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ!

Говорећи о плановим за предстојећи период, Вучић је рекао да ћемо до Ваљева брже стизати возом него колима

- До Новог Сада ћете се возити за 45 минута и то 200 километара на сат чим напусти Батајнуцу - рекао је Вучић и додао да су за пруге потребна додатна улагања и више средстава. 

Стефановић о премијерском месту: То сигурно нећу бити ја! У "игри" неколико имена!

Александар Вучић је рекао да се ни мало не плаши уочи најављених контрамитинга

На питање грађана ко му је политички узор, он је рекао да учи од свих љди који озбиљно воде своје земље. - Много учим и од Шредера и Ангеле Меркел, учим и од Путина, Обрана и Ципраса -навео је Вучић. 

Никоме неће бити дозвољено да уруши стабилност и мир земље, поручио је Вучић поводом најаве да ће на дан његове инаугурације, када ће се окупити око 2.000 људи да га поздрави, бити "организован контрамитинг". 

ВУЧИЋ: У Нови Сад долазе две фирме и 5.000 нових радних места

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Профимедиа

Изградња путева

Говорећи о изградњи путева, Вучић је рекао да ћемо до краја године имати ауто-пут Обреновац - Чачак, следеће године пут од Обреновца до Сурчина.

- Остали су нам радови од Грделице до Владичиног Хана, ту су најдужи мостови, а посебно су нам тешки тунели. Остаје нам да завршио Пирот - Димитровград, па обилазницу... До Софије ћете моћи да стигнете за два сата лагане вожње, а до Македонске за три сата - навео је Вучић.

Вучић сутра с представницима "Континентала": Нова радна места за 500 инжењера!

Новоизабрани председник није хтео да открије ко ће га заменити на функцији премијера, наводећи да ће то саопштити 11. или 12. јуна

- Једна опција је да то буде неко из СНС, једна опција је да то буде неко из СПС, једна да то буде неко ко је нестраначка личност и у складу са тим имам три кандидата у главу - навео је Вучић.

КАНДИДАТИ ЗА ПРЕМИЈЕРА: Један из СНС,Дачић или нестраначка личност

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг

Обнова старих и отварање нових фабрика

Новизабрани председник је говорћи о отврању и обнови фабрика показао фотографије како су изгледале некад, а како изгледају сада. Посебно је издвојио ЕИ Ниш, Слогу, Теклас, ПКЦ Смедерево, GEOX Врање, РТБ Бор, Железару Смедерево...наводећи да су многе од тих фабрика никле из ђубришта.

- У Смедереву је после Нове Пазове сада најмања незапосленост - рекао је Вучић и навео да ће и Лебане после 20 година добити фабрику. 

Премијер је представио десетине фабрика које су никле из рушевина које је оставила претходна власт, а грађанима је показао фотографије на којима се јасно види како данас изгледају.

Селаковић: Част је и одговорност бити генерални секретар, Вучић има високе захтеве

Вучић о Партизану и Црвеној звезди

Одговарајући на питања гледалаца, одлазећи премијер је рекао да је Партизан водио кампању како је све намештено, до тренутка када је победио, а Црвена звезда је ћутала, док није изгубила па сада тврди да је све намештено.

Звезда је оштећена за пенал, али је и дала гол из корнера. Ја ту као премијер или председник не могу ништа - рекао је Вучић, који иначе најавија за Црвену звезду.

Вучић упутио телеграм Египту: Свет је овим застрашујућим чином упозорен да мора да се уједини у борби против зла

ALEKSANDAR-VUCIC
АЛЕКСАНДАР-ВУЦИЦ / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Као председник Србије сам спреман да заштитим Мусимане, као и припаднике свих националности и вероисповести

Новоизабрани председник Србије је рекао да су када је објекат сазидан до другог спрата, Исламска заједница је рекла да неће зидати и да ће наставити разговоре.

- Они су то обећење показили и тада је то било противправно, наставили су то да раде мимо закона. Доводећи у опасност земљу, стављајући мету на челу сваком грађану...У Лондону је срушено 17 противправно изграђених објеката. Спреман сам да разговарам о свему, не могу да разговарам са уцењивачима, који су своју земљу довели у тешку ситуацију, али сам спреман а видимо како да решимо проблем - навео је Вучић.

Мађарска трговачка кућа успешно реализује послове у Србији: У плану наставак рада на многим пројектима

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг

Као председник Србије сам спреман да заштитим Мусимане, као и припаднике свих националних вероисповести, грађани не треба да се деле према националности и вероисповести - истакао је Вучић.

 Тадић је урадио нешто чиме нас је драматично ограничио увођењем границе на Јарињу

Одлазећи премијер је осврнувши се на једну од изјава Бориса Тадића, Вучић је рекао да је Тадић урадио нешто чиме нас је драматично ограничио увођењем границе на Јарињу, али је то у мањој или већој мери морало да се догоди. 

- Заједница српских општина кључни део Бриселског споразума, то је био најпаметнији акт у тешким временима. Тадић није доносио одлуке, био је шармантан али нијие доносио одлуке. Ми смо донели одлуку да ће сви полицајци бити српске националности, да албанска чизма неће крочити на север Косова…Меркелова му је рекла обмањивали сте ме за све што сте говорили. Она не подноси оне који лажу и обмањују, а неки из тима Бориса Тадића су је стално лагали - навео је Вучић.    

Вучић званично постаје председник Србије 31. маја: Заклетву полаже на Уставу и Мирослављевом јеванђељу

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Он је додао да се никада није више српске деце рађало, људи остају и осећају да је држава уз њих.

У ери друштвених мрежа једна лаж уништи оно што си радио четири године. Ја ћу да одговарам на њихове лажи, не плашим их се, ја ћу да радим и сам ћу да се склоним, рекао сам страначким колгама и када ће то бити, јер ме никада не би победили и никада ме неће победти - навео је Вучић.

- Мораш имати неки програм да би победио. Они ме никада неће победити - рекао је Вучић и додао да му они ни инетелектуално, ни по питању рада, а ни физички не могу ништа.  

Премијер поделио поклоне! Вучић: Ивица ће да чита о српским владарима, Небојша о победницима

Вучић је указао да је Србија кренула узбрдо и да то више не може да се заустави

- Много времена сам потрошио на днвене ствари, а нисам имао времена за стратешке ствари - рекао је Вучић одговрајући на питање која је највећа грешка коју је направио.

Бићу спреман да отворим дијалог са свим политичким противницима, имаћу више времена да разговарам са њима, истакао је Вучић и додао да је спреман да разговара са свима. 

Огласио се Генералштаб поводом плавих коверти: Ево шта МОРАТЕ урадити ако су стигле на вашу адресу!

 - Слушао сам Чеду Јовановића и Шешеља и слушаћу их увека. Јас ам председник и Саши Јанковићу, сад он бар зна ко му је председник…И као председник владе обезбедио сам му највећу плату, три пута већу него моју - рекао је Вучић.  

Он је додао да је од првог тренутка знао да Јанковић није никакав заштитник грађана и да је све то радио како би се бавио политиком. 

- Шта би било да је неко страдао из мог оружја? Какву би тортуру прошао? Не бих ни председник кућног савета да будем. Све је сумњиво! - рекао је Вучић.

Лазански о Трамповом поступку са црногорским председником: Куд си навро ђетићу, зар не знаш ђе ти је мјесто

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Говорећи о афери Хеликоптер, Вучић је рекао да си измишљане најстрашније лажи, покушали су да ме оптуже само зато што сам бранио те људе, а замислите да је неко убијен из могу оружја, на шта би то личило. 

Вучић о инаугурацији: Долазе највиши државни званичници региона, а то је призање Србији

Премијер је истакао да ће бити председник свих грађана

Премијер Србије је поручио да ће бити председник свих грађана, али да се никоме неће додворавти и да ће водити политику у интерсу државе, без обзира на то шта кажу Јовановић или Шешељ.

Вучић је истако да су добри односи кључни. 

Вулин о будућем премијеру: За успех кључна Вучићева подршка

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Вучић о инаугурацији: Долазе највиши државни званичници региона, а то је призање Србији

ЗАКЛИЊЕМ СЕ ДА ЋУ... Ове РЕЧИ ће ВУЧИЋ ИЗГОВОРИТИ када буде полагао ЗАКЛЕТВУ на инаугурацији

Питања лидера ЛДП Чедомира Јовановића

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић је поставио питање који ће први корак бити Вучићев по преузимању председничке функције, да ли ће бити председник свих. Такође, поставио је питање политике национализма, ситуцације на Косову и Метохоији и европске политике.

Одговарајући на питања лидера ЛДП, Вучић је рекао да постоји прича о подељеној Србији, ништа у Србији није подељено. 

vučić
вучић / Извор: Фото: Printscreen

- Нећу моћи да решавам све проблеме, више ћу имати времена за стратешка питања - попут Устава, Косова и Метохије, образовања. Морамо да отворимо све теме које су тешке и болне за друштво - и Косово и Устав, почев од избора председника - навео је Вучић. 

Клинички центар Ниш

 Одлазећи премијер је у интервјуу на показао и како излгледа Килинички центар Ниш, који је како је рекао сада као хотел са пет звездица, па ће пацијенти померати ролетне на дугме.

Вучић је истакао да је 180 милиона евра уложену у санацију клиничких ценатара у Нишу, Крагујевцу, Новом Саду и Београду и додао да нам је здравство највише напредовало у последних три до четири године.

vučić
вучић / Извор: Фото: Printscreen

- Ја сам задовољан нашим лекарима и сестрама, ако им обезбедимо плату од 1.000 и 1.500 евра можда остану. Ми не можемо да им обезбедимо плату од 5.000 евра - рекао је Вучић и додао да за прва два месеца имамо 1.100 беба више него у истом периоду прошле године и то је вера у Србију. 

Одговарање на питања лидера СРС Војислава Шешеља

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ поставио је низ питање Вучићу: Због чега није пристао на телевизијски дуел са њим, да ли је у питању страх или мисли да му није дорастао, те зашто се не окане уласка у ЕУ и докле ће да седи на две столице алудирајући на добре односе са Русијом и ЕУ, о уласку у Нато, увођењу реда у јавним службама...

Одговарајући на питања лидера СРС, зашто Вучић никада није пристао на јавни дуел, премијер је рекао да постоји само један проблем:

- Господин Шешељ зна да се не плашим ни њега, нити било кога другог. Не можете ићи на дуеле, јер онда морате ићи са њих десет. Моје је да се понашам као председник владе, а не као партијски лидер. Мислим и да Шешељ зна како би се тај дуел завршио - додао је Вучић.

vučić, šešelj
вучић, шешељ / Извор: Фото: Printscreen

- Поштујем га, јер без обзира на наше разлике, он није ишао против државе и позиво на насиље - поручио је премијер.

Говорећи о односима са Русијом и ЕУ, он је рекао да то нису две столице и да он неће да бира било чију другу столицу, те да је њему важна смо српска столица.

Он је истакао да је европски пут важан за Србију, највећи део извоза је у земље ЕУ, одакле долази и највећи део инвестиција.

Смотра војника 1. септембра

Новоизабрани председник Србије је најавио да као врховни командант 1. септембра извршити смотру 1.500 војника.

- Србија хоће чисто небо - навео је Вучић и најавио даљи развој наменске индустриј, те указао да је извоз четворструко увећан.

Говорећи о стуацији у јавним предузећима, премијер је истакао да је ситуцација данас много боља те да и ЕПС има 450 милиона евра на рачуну, што није могло да се замисли. Он је додао да је срећан што је на место гувернерке поставио Јорговаку Табаковић јер валута никада није била стабилнија.

Када је реч о јавном сектору сви ће имати значајно већа примања него што су имали, додао је он и најавио повећање минималне зараде за осам одсто, односно на 140 динара по сату.

На питање о раду Јавног сервиса, Вучић је рекао да се и он пита зашто плаћа новинаре који седе у штабу Вука Јеремића, измишљају разлоге, обмањују јавност.

- Шта раде новинари које сви плаћамо у штабу Вука Јеремића? Што нисте показивали солидарност са мојом мајком која је била радник РТС? Сви жути су остали тамо где су били нико их померио није - додао је Вучић. 

- Зашто сам ја вечерас на Пинку - само ме је он позвао. Убедљиво сам победио, нико ме није позвао да гостујем и да нешто кажем. Како је могуће да на јавном сервису буде главна вест како Македонија гони српског шпијуна, уместо да су Американци звиждали против Вучића, какви су то двоструки аршини? Објасните ми ту математику. Како можете да подржавете негелну градњу и позивате се на верска права? - додао је Вучић.

vučić, šešelj
вучић, шешељ / Извор: Фото: Printscreen

Премијер и новоизабрани председник је рекао да је против финансирања медија по основу пројеката, али да није имао довољно снаге да се са тиме избори.

Он је додао и да очекује бољу сарадњу са НВО када дође на позицију председника Србије

Вучић је најавио отварање нових Фабрика у Србији - плате ИТ инжињерима у Србији 1.500 евра 

- Круна је Континентал, у смислу ИТ сектора, запошљавања наших инжињера, тиме улазимо у вишу инвестициону лигу. Наши инжињери ће имати 1.500 евра просећну плату - рекао је Вучић.

- Мени су се сви смејали, довео сам овде и кинеског премијера и председника и Железару смо решили. Да ли мислите да је то зато што је њима она потребна? То је зато што је неко стао па молио. Сада их молим направите нам лет према Кини, зато смо овде ставили знакове на кинеском...Сто посто нам је увећан број кинеских туриста - истакао је новоизабрани председник. 

Закон о платама

Вучић је рекао да реформе нису завршене и да се некима можда неће свидети Закон о платама који треба да се донесе.

vučić
вучић / Извор: Фото: Printscreen

- Фискално добро стојимо, и ту нема проблема. Још има проблема у јавним предузећима у Азотари и Петрохемији, али су ти проблеми мањи него раније - рекао је Вучић.

- Ко има индустрију тај је богат и јак, пољопривреда је важна код нас учествује са 10 одсто у БДП, али инустрија та која доноси профит, сервиси, улуге, банке, инустријска производња - истакао је Вучић и додао да Србија учествује у четвртој индустријској револуцији.

Повећање плата

Премијер и новоизабрани председник је најавио да ће ове године бити повећане плате у јавном сектору око 10%.

- Данас је просечна плата у Србији 403 евра . Уз раст од око 3,5% то значи да ћемо се приближити следеће године плати од око 450 евра. Успели смо и морамо да знамо да је пред нама будућност, а не да купујемо подршку народа.

aleksandar Vučić
александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen

Вучић је рекао да очекује да незапосленост до краја године падне још више, а да се захваљује Љубисаву Орбовићу који је показао да води рачуна о држави у вези односа према Закону о раду, о коме је било доста отпора.

Успели смо то да постигнемо дисциплимом, радом и одговорношћу, зато што нисмо увек одговорили са да,. понашали смо се одговорније,. Морали смо да знамо да је пред нама будућност, а не само да купујемо тренутну подршку народа - истакао је премијер, указавши да је за три године незапосленост смањена са 21 одсто на 14 одсто.

О одласку са премијерског места

Вучић је рекао да му није свеједно што одлази са места премијера, посебно јер СНС према анкетама има 55% гласова грађана.

Aleksandar vučić
Александар вучић / Извор: Фото: Printscreen

- Када са кучетом живите па га не видите, тешко је, а ваљда ни са овим људима није свеједно, претпостављам -рекао је премијер и додао:

- Ја сам задовољан радом трудом и напором, знам да људи и даје живе тешко, али долазе боља времена, а ја називам златним добом. Морате да са свих страна урадите најбоље да би дошло до раста. Захвалан сам нашем народу што је веровао у мене и у план и програм, кога сада сви хвале - рекао је Вучић.

Он је навео да се током мандата сусретао са огромним притисцима и да ће о томе говорити када за то буде време.

Поред председника Владе Александра Вучића, у емисији ће гости бити и Чедомир Јовановић, Војислав Шешељ и Миломир Марић.

Гледаоци могу да постављају питања на број 0677-300-300.