Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ ОД СНС НАПРАВИО СНАЖНУ ОРГАНИЗАЦИЈУ: Створио јак систем пре него што је одлучио да се не кандидује за председника

28.11.2021. 08:35
Пише:
Србија Данас/Курир
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас/Милана Павковић

Вучић се, чим је стигао на свечану академију поводом 13 година од оснивања странке, захвалио окупљеним члановима испред Арене.

Председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је синоћ на свечаној академији, која је почела химном "Боже правде", да су напредњаци показали како изгледа пристојна Србија, док су неки други само желели да нашкоде другима.

НИКАДА СЕ НИЈЕ ОДРЕКАО СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА: Због њега, Мркоњић је једну ствар носио свуда са собом

НИКАДА СЕ НИЈЕ ОДРЕКАО СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА: Због њега, Мркоњић је једну ствар носио свуда са собом

СРЦЕ СЕ СТЕЖЕ ОД ОВИХ МРКИНИХ РЕЧИ: Политичар није имао деце и због тога је највише патио, а ево како је о породици говорио

СРЦЕ СЕ СТЕЖЕ ОД ОВИХ МРКИНИХ РЕЧИ: Политичар није имао деце и због тога је највише патио, а ево како је о породици говорио

"МИ СМО ПОД УТИЦАЈЕМ АМЕРИЧКИХ ФИЛМОВА" Тадићевац објаснио - Експропријација постоји и у ЕУ (ВИДЕО)

"МИ СМО ПОД УТИЦАЈЕМ АМЕРИЧКИХ ФИЛМОВА" Тадићевац објаснио - Експропријација постоји и у ЕУ (ВИДЕО)

- Они који су хтели да другима забране слободу нису знали да су Срби инаџије и да највише „воле“ када им неко брани право на слободу. Зато сте и дошли овде и показали свима колико волите Србију. Данас сте показали како изгледа пристојна Србија. Док сте ви долазили мирно, аутобусима, неки други, којих је вишеструко мање, понашали су се другачије - казао је Вучић у препуној Штарк арени у Београду и извинио се хиљадама присталица које су остале напољу.

Предаја није опција

Он је напредњацима поручио да предаја није опција и да никада нема повлачења, посебно не пред онима који су уништили Србију. Вучић је рекао да се на следећој скупштини странке неће кандидовати за председника Српске напредне странке.

Глумац

Убедљива победа

На свечаној академији поводом 13 година од оснивања СНС говорило је петоро људи из различитих делова Србије - Сара Павков, Милица Вуковић, Братислав Лазић, Анастасија Димитријевић и Милица Николић, који су пренели своја искуства како су им се побољшали животи захваљући политици коју је водио СНС.

Глумац Лазар Ристовски подсетио је да су, када је последњи пут, пре неколико година, био на бини у Арени, СНС и Вучић убедљиво победили.

- Тако ће бити и у будућности - рекао је Ристовски.

- Али никада се нећу одвајати од ове странке и борићу се са свима вама на предстојећим изборима, а од вас тражим да то буде највећа победа икада. Нема повлачења пред најгорима, пред онима који би да пљачкају нашу земљу. И зато да се борите јаче него икада! А ја вама кажем да вас волим више него икада и да сам поносан на вас. Остала су четири месеца, и зато у највећу победу до сада, у победу за Србију и за нашу децу - рекао је Вучић, говорећи о изборима који ће се одржати 3. априла.

КОЈЧИЋ: ВУЧИЋ СТВОРИО ЈАК СИСТЕМ

Политички аналитичар Драгољуб Којчић сматра да је Вучић од СНС створио моћну организацију пре него што је одлучио да се не кандидује за председника странке.

- Основна идеја Александра Вучића јесте да се направи систем који ће моћи да води државу наредних година. Упоредићу то са родитељством, одговоран родитељ увек жели да се њему дете осамостали. Ја бих Вучића молио да остане на челу СНС, али сигуран сам да је, и у случају да оде, то исправан потез. Он ће сам проценити да ли је прави тренутак или не. Он осећа да има јак систем - рекао је политички аналитичар Драгољуб Којчић у "Усијању".

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Економски раст

Он је истакао да у овом тренутку градимо десет ауто-путева и брзих саобраћајница, а да је изграђено више болница и домова здравља него што је у 50 година урађено.

- И док су неки затварали музеје и позоришта, ми их отварамо. Док су неки годинама дуговали премије нашим спортистима, ми их исплаћујемо одмах. А то кажем зато што смо успели за ових 13 година као политичка странка да променимо свест код наших људи. Да више не важи за нас да смо последњи у свему. Зато сам срећан што данас у свему очекујемо успех. Када кумулативно погледате 2020. и 2021, Србија ће бити земља са највећим економским растом у целој Европи - рекао је председник и добио громогласни аплауз.

Председник је потом показао на "Радишу", багер који је постављен у хали да симболише велике радове и напредак, и рекао да та машина није ту да руши, већ да гради.

- Србија се налази на европском путу, али Србија неће напустити своје пријатеље. Зато Србија сада има најнижу цену гаса у Европи и може да рачуна на подршку по питању Косова и Метохије. И Србија се неће одрећи пријатељства са Русијом и Кином. А неће ни они од пријатељства са нама - казао је Вучић.

Обраћање члановима

Борба за сваког човека

Вучић се, чим је стигао на свечану академију поводом 13 година од оснивања странке, захвалио окупљеним члановима испред Арене.

- Имамо задатак да се боримо за нашу земљу, за наш народ, за сваког од нас, али и за сваког човека. Немамо право да дамо никоме да уништи све оно што смо градили претходних година. Немамо чега да се стидимо - рекао је он и додао:

- Ми смо изградили болнице, домове здравља, зато је пред вама будућност. Пред обичним и поштеним људима и људима који воле Србију је будућност. Нашом борбом и радом ми ћемо да победимо оне који раде против Србије. Заједно ћемо ићи до победе. Много, много, много вас волим!

Чувајмо наше

Он је истакао да се више неће понављати "Олује", "Бљескови" и погроми, без обзира на све притиске.

- Верујем да ћемо бити изложени бројним притисцима. Али ми морамо бити чврсти и снажни, да чувамо оно што је наше. Да се не стидимо наших успеха и прошлости, и да поштујемо све жртве. Да можемо да подигнемо Храм Светог Саве, споменик Стефану Немањи, за који су говорили да ће да га руше. А ја вам данас кажем нико га никада неће рушити! Али морамо и бити отворени за све људе у региону. Зато је велика идеја Отвореног Балкана. Да се повезујемо са другима у региону, и та иницијатива ће нам много донети у будућности - казао је председник.

На свечаној академији су били коалициони партнери СНС, лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић и функционери те странке, као и лидер Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор, представници Српске листе, као и чланови Владе Србије.