Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БРНАБИЋ ШОКИРАНА НАПАДИМА НА ПРЕДСЕДНИКА "Александар Вучић је човек који заиста ради од јутра до сутра, и то чак знају и они који га мрзе"

02.09.2023. 14:02
Пише:
Србија Данас/Новости
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Премијерка жели председнику све најбоље јер је њему ипак најтеже.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је јутрос да је била шокирана анализом која је показала да су три портала у власништву Драгана Шолака за седам дана објавили 124 негативна текста о председнику Александру Вучићу.

"ТО ЈЕ МАЛО, ЈЕЛ ИМАТЕ ЈОШ НЕКУ ЖЕЉУ" Вучић упитао ђаке, они га изненадили одговорима

"ТО ЈЕ МАЛО, ЈЕЛ ИМАТЕ ЈОШ НЕКУ ЖЕЉУ" Вучић упитао ђаке, они га изненадили одговорима

Вучић: "Правимо нешто невиђено – од Београда до Будимпеште за 2 сата и 40 минута"

Вучић: "Правимо нешто невиђено – од Београда до Будимпеште за 2 сата и 40 минута"

МОЋНА ПОРУКА ПРЕДСЕДНИКА: "За будућност Србије и наше деце!" (ВИДЕО)

МОЋНА ПОРУКА ПРЕДСЕДНИКА: "За будућност Србије и наше деце!" (ВИДЕО)

Она је гостујући у Јутарњем програму телевизије Пинк истакла да ни сама не зна како председнику успева да остане концентрисан на свој посао када му сваки дан почиње најстрашнијим увредама на рачун њега и његове породице.

- Када погледате каква је држава била 2012. године, мистерија је шта су ти стручњаци успели да ураде. Имали смо растући јавну дуг, огроман дефицит у буџету, што значи да смо немилице трошили чак И оно што немамо, задуживали се. А када се окренете око себе – јесмо ли градили нешто? Нисмо. Јесмо отворили неки аутопут, неку нови болницу? Не. Неки нови стадион, музеје? Ништа. Али где су нестале те паре? Неко је постао мултимилионер, пошто тај сав новац није могао да ишчезне. Трошило се много, али народ од тога није имао ништа, једва је спајао крај са крајем, али зато је неко имао. Данас је слика потпуно другачија. Да бисмо дошли до овде, била је потребна фискална консолидација, што је била искључиво визија Александра Вучића - каже Брнабић.

- Александар Вучић је човек који заиста ради од јутра до сутра, и то чак и они који га мрзе знају. И тај човек треба да буде фокусиран, јасних мисли, с добром енергијом, да изгура све оно за шта се бори а у исто време имате 124 негативна текса, само у 7 дана, од 21. до 27. августа, да су три портала у власништву Драгана Шолака толико негативних текстова објавили. И то са таквом пристрасношћу, таквом необјективношћу од стране медија који се представљају професионалним. Тема је наравно – Александар Вучић, искључиво. И ово говоримо без телевизија и штамоаних медија у Шолаковом власништву, дакле само портали. Па то је невероватно - рекла је Брнабић.

Према њеним речима у тим текстовима доминирају лажи и најшири дијапазон негативних конотација.

- Најбољи пример је онај када су рекли да је Александар Вучић у Атини аминовао хапшење Путина. Онда их он пита да му покажу где то пише, и онда они о томе не објављују више ништа али никад не чујемо извини. Нема везе, било прошло, идемо на нове лажи. Онда прелазимо на најгрубље увреде на рачун председника. Тако то функционише. Замислите, на тих 18 текстова дневно само на порталима, када се додају и насловне стране тајкунских медија у којима наравно доминира Александар Вучић искључиво у негативном контексту. Проблем је што ви не стигнете да одговорите на све, да демантујете све њихове лажи. Када бисмо то радили, цео дан бисмо се тиме бавили. Али ми морамо да се бавимо другим стварима, које су важне за наше грађане, да доводимо инвеститоре. Ми верујемо у наше људе, верујемо да овде желе да дођу и Microsoft, и Ривиан, да наши људи вреде много и да ће бити вредни радници у тим компанијама. Они у то нису веровали и зато се тиме нису ни бавили - изјавила је премијерка.

Она је питала како би се неко други осећао када би му сваки дан почињао са толиким бројем негативних текстова о вама и вашој породици.

- Нека свако крене од себе. Пробудите се ујутру, и прво што прочитате су најужасније ствари о вама и вашој породици. Чак 18 такхив текстова дневно, само у порталима. И ви морате да будете толико јаки и стабилни, да оставите све то по страни, да се бавите својим послом и останете на правом путу. Просечан човек, када прочита нешто лоше о својој породици, цео дан се бави тиме. Не мора да демантује, али га погоди, буде тужан, нерасположен, али мислим да само Александар Вучић може да остане потпуно фокусиран. Али то је њихова уређивачка политика, да вам није добро ништа – ни раст плата, ни раст пензија, ни нова болница, нови научнотехнолошки парк… Мислим да је у Србији све мање људи који верују у таква писања. Замилите, када њима није добра ни изложба Експо 2027. Где год да одете у иностранство, или када су неки странци у посети они вам прво честитају на добијању Експа а онда вас питају како? Како сте то успели? То је таква конкуренција била да је то немогуће.  Ја када сам причала неким људима у иностранству да ми имамо медије у Србији који кажу да Експо и није нешто много важан, они не могу да верују. Ја желим још много снаге председнику да издржи овај период пред њим, јер њему је ипак најтеже - закључила је Брнабић.