Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"БАГЗИ СЕ УПЛАШИО, АТЕНТАТ ЈЕ ПРОПАО" Чеда Јовановић открио ЈЕЗИВЕ детаље о ликвидацији Ђинђића, политичар преживео стицајем околности

21.07.2022. 09:14
Пише:
Србија Данас/Курир
Čeda i Đinđić
Чеда и Ђинђић / Извор: Фото: Србија Данас/Профимедиа

Власт након Зорана Ђинђића желела је да Србију врати у оно стање из кога су бежали.

Чедомир Јовановић, лидер ЛДП-а и одговорни уредник Курира Рајко Недић навели су у Јутарњем програму Курир теелвизије да је Зоран Ђинђић убијен у спрези државе и криминала.

Звездан Јовановић је признао убиство премијера, а касније је негирао, а Чедомир Јовановић истиче да је над тужилаштвом било иживљавање у периоду када се водила истрага о убиству премијера Зорана Ђинђића.

"ПОСЕТА ЈЕ ЉУДСКО ПИТАЊЕ" Ефраим Зуроф говорио о забрани Вучићу да посети Јасеновац

"ПОСЕТА ЈЕ ЉУДСКО ПИТАЊЕ" Ефраим Зуроф говорио о забрани Вучићу да посети Јасеновац

ВУЧИЋЕВ ПРИЈАТЕЉ ДРЖИ КЉУЧ СВЕТСКЕ КРИЗЕ У РУКАМА: Ево зашто и Русија и НАТО желе бин Заједа за партнера

ВУЧИЋЕВ ПРИЈАТЕЉ ДРЖИ КЉУЧ СВЕТСКЕ КРИЗЕ У РУКАМА: Ево зашто и Русија и НАТО желе бин Заједа за партнера

"НАЗДРАВИЛИ СМО ЗА ПРИЈАТЕЉСТВО И БУДУЋЕ ПРОЈЕКТЕ" Огласио се Вучић после вечере са египатским председником (ФОТО)

"НАЗДРАВИЛИ СМО ЗА ПРИЈАТЕЉСТВО И БУДУЋЕ ПРОЈЕКТЕ" Огласио се Вучић после вечере са египатским председником (ФОТО)

- Поред њих то је нека сила водила. Колико се контролисао тај поступак, они су урадили брилијантан посао, ова земља треба да буде поносна на њих као и на полицајце, Бору Бањца, Вулета... То су неки људи који су спасили образ нашем друштву, а остали су у сенци. Познати су ми детаљи о којима говори Александар Милосављевић. Волео бих да опет прошетамо сви за Зорана, да то буде и једна врста протеста, да се такве ствари никада не понове - каже лидер ЛДП-а.

Он је за Звездана Јовановића истакао да је животиња и звер, а да се књига Сретка Калинића поклапа са чињеницама.

- Тај човек је животиња и звер. Калинић је написао књигу, са тим је почео и Легија, који лаже. Калинићева књига се поклапа са истином. Он је волео да уђе на Косово и пуца у животиње које би остављао после да се муче до смрти - каже Јовановић за Звездана.

Лидер ЛДП-а навео је да је Војсилав Коштуница водио хајку против њих.

Čeda Jovanović
Чеда Јовановић / Извор: Фото: Printscreen

- Сретен Лукић је Јовановића послао на разговор са Милетом Новаковићем када је Звездан Јовановић рекао да нема везе са земунцима, а да је у Ђинђића пуцао да би се спречила сарадња са Хашким трибуналом. Коштуница је водио хајку против нас. Нама је стално био мач над главом због тога, појавиљвали су се неки спискови, а Калинић је написао у књизи да је за упуцавање премијера Јовановић тражио гарсоњеру - каже Чеда.

Чедомир Јовановић је навео да је Слободан Пажин сарађивао са "земунцима" и да је план био да буду обојица ликвидирани.

- Са ове дистанце све је невероватно и не можете да нађете један адекватан аргумент за систем обезбеђења. Ја сам стицајем околности преживео, инспектор Слободан Пажин, који је био инфилтриран у њихов клан испоставило се да је почео да ради за земунски клан, а у ЦЗ-у је одговорио да је то радио због пара. Али он је рекао да ако "Малог" убијете (Јовановића), Зоран ће се светити, убијте прво Зорана, па онда "Малог" - прича Чеда Јовановић.

Он је истакао да је кључна грешка била што Багзи није био легитимисан након покушаја атентата код Лимеса.

- Чекало се да ступи на снагу закон о борби против криминала и он је био средство против ДСС је то и рукама и ногама рушио, кривични закон је био кровни закон који је морао да се донесе у парламетну СРЈ и све до конституисања државне заједнице. Када је то конструисано пренело се на све државе. То нам је омогућило да именујемо специјалног тужиоца итд. Она Вида Шкеро није хтела да потпише то, данас се она понаша као папа. У ванредном стању морала је да буде смењена и она и сви. Зорана су черечили после Лимеса како се блиндираним возилом залетео у камиончић. Веруовић и обезбеђење начинило је велику грешку, јер Багзи није био легитимисан. Атентат није успео јер Багзи није хтео да пресече колону, јер је знао да ће погинути. Прва реакција Војислава Коштунице након убиства премијера Зорана Ђинђића јесте да је то обрачун кланова. Ми смо били окарактерисани као криминалци, а тај човек је за Србију живео и дан и ноћ - каже Јовановић, који је рекао да је и био циљ да Багзи буде ликвидиран, а да је планирано да се за све окриви Чуме.

Čeda Jovanović
Чеда Јовановић / Извор: Фото: Printscreen

Чеда Јовановић је морао бити склоњен.

- Мени су рекли да не могу да нас чувају заједно, истакао је Јовановић, био је то тмуран дан. Први пут формирањем државне заједнице српска влада добија инструменте, али не може да утиче ни на монетарну политику, не може Динкић ради шта хоће, не може да утиче ни на војску. Када сам отишао по Слободана Милошевић тамо су била два реда гарде, тешко наоружаним, којима је командовао човек чији је син оптужен за убиство гардиста на Топчидеру - каже Јовановић.

Власт након Зорана Ђинђића желела је да Србију врати у оно стање из кога су бежали.

- Једино што нису могли да сломе је тужилаштво. Све што су могли да пипну сменили су - каже Јовановић.

Ђиниђића је убила држава, истакао је Јовановић.