Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

БРНАБИЋ: Верујем да ћемо сви данас бити поносни на нашег председника

21.09.2022. 10:20
Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: Printscreen/Pink ТВ

Сви са нестрпљењем, а многи и са зебњом, очекују обраћање председника Србије данас на Генералној скупштини УН, о томе је јутрос за ТВ Пинк говорила и премијерка Србије Ана Брнабић.

Мандатарка за састав нове владе Ана Брнабић каже да је председник Србије Александар Вучић у Њујорку наставио борбу за интересе Србије.

"ПРЕСКАКАЋУ КУРТОАЗНЕ ФЛОСКУЛЕ" Вучић о говору пред УН: Ако пробају да ме прекину, нећу им дати

"ПРЕСКАКАЋУ КУРТОАЗНЕ ФЛОСКУЛЕ" Вучић о говору пред УН: Ако пробају да ме прекину, нећу им дати

ВУЧИЋ ГОСТУЈЕ У ЧУВЕНОЈ АМЕРИЧКОЈ ЕМИСИЈИ: Велика част за Србију, председника најављују на Тајм скверу (ВИДЕО)

ВУЧИЋ ГОСТУЈЕ У ЧУВЕНОЈ АМЕРИЧКОЈ ЕМИСИЈИ: Велика част за Србију, председника најављују на Тајм скверу (ВИДЕО)

"НЕКИ ПРИЖЕЉКУЈУ КАТАКЛИЗМУ" Брнабић демантовала наводе опозиционих медија о поскупљењу струје (ФОТО)

"НЕКИ ПРИЖЕЉКУЈУ КАТАКЛИЗМУ" Брнабић демантовала наводе опозиционих медија о поскупљењу струје (ФОТО)

- Вучић је јуче у Њујорку имао више од 20 састанка. Можете ли да замислите која је то способност, концентрација, жеља и борба за интересе Србије? Не говорите исто са представницима различих држава. Међутим, данас је најважнији дан - истакла је Брнабић.

Како је додала, Вучић даје јако важан интервју за америчке медије и то ће бити историјска видљивост за Србију да се види шта ми имамо да кажемо.

Затим следи, састанак са кинеским министром, па обраћање на ГС УН.

- Никада нису били већи притисци на Вучића и они иду на две тачке - увођење санкција Русији и финално решење за Косово и Метохију - додала је Брнабић која је уверена да ћемо се и вечерас као и толико пута осећати поносно.

Она је истакла да стопа незапослености у Србији наставља да пада и одшла је на 8,9 одсто.

- У 2022. години смо привукли 2,7 милијарди евра страних инвестиција и надам се да ћемо наставити - истакла је Брнабић.

Премијерка о Европрајду

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да је недавно одржани Европрајд показао да је Србија озбиљна држава, која, како каже, на првом месту поштује све своје грађане, Устав и законе.

- Све оно што смо нашим грађанима причали, то смо и испунили. Сви који су провоцирали ће одговарати, као и они што су покушали да пробију кордон полиције и дођу до учесника другог догађаја, како би се са њима обрачунавали - рекла је Брнабић на ТВ Пинк.

Она је поручила да је охрабрујуће што су учесници Прајда осудили све те провокације.

- То је мислим нешто што се први пут десило и то ме охрабрује, јер из читаве ове дебате чини ми се да је изашло да ипак пристојни људи могу да се разликују у својим ставовима - поручила је Брнабић.

Премијерка је рекла да свако има право да шета, али, истиче, неке ствари су недопустиве и нису промоција људских права и као такве морају да се осуде и санкционишу.

Брнабић је рекла да све више треба да причамо о пристојној и нормалној Србији.

"Организација сахране беспрекорна"

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је организација сахране краљице Елизабете Друге била беспрекорна и да је снажан осећај националног јединства код људи у Лондону подстакао да размишља како то може да се преслика у Србији.

Брнабић је гостујући на ТВ Пинк рекла да сахрани краљице Елизабете присуствовао велики број званичника и људи, те да је невероватно колико је све било добро организовано.

- Значајно животно искуство било је бити у Лондону у последња два дана, видети све људе који су изашли на улице и окупили се у тузи за својом краљицом. Они су истовремено славили њен живот и њену невероватну посвећеност својој земљи и народу - казала је Брнабић.

Она је истакла да је имала прилике да се током боравка у Лондону упозна са новом британском премијерком Лиз Трас, као и британским министром спољних послова и великим бројем званичника.

"Бруталне лажи о поскупљењу струје и резервама гаса"

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да цена струје за привреду у нашој земљи неће поскупети на 120 евра по мегават сату.

Брнабић је рекла да је тренутно цена струје за грађане 70 евра, за привреду 95, истичући да је та цена најнижа у Европи и да ће тако остати

"Информација да ће струја поскупети 120 евра по мегават сату је брутална лаж која је пласирана да би дестабилизовала Србију", казала је Брнабић на ТВ Пинк.

Она је објаснила да цена струје на тржишту варира од 350 евра до преко 600 евра по мегават сату, додајући да држава такву цену субвенционише како би привреда била конкурентнија.

Брнабић је навела и да тренутно имамо више од 150.000 тона мазута, те да је поручено још 30.000 тона, како бисмо били у потпуности сигурни да ће га бити довољно.

"Демантујем и информације да у Београду има мазута у резерви за још три дана. То су лажи и то можете да проверите позивом неког од надлежних органа", казала је Брнабић.