Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БРУКА и СРАМОТА! Како је Јанковић државним парама „сервисирао Родића“!?

10.06.2017. 16:25
Пише:
Србија Данас
saša janković
саша јанковић / Извор: Србија Данас

Којим парама је Јанковић плаћао своју кампању у "Куриру?"

Саша Јанковић је основао странку и жели да буде лидер некакве опозиције, али ће тешко убедити српску јавност у добре и искрене намере – кад на видело испливавају лоше ствари из периода док је био на функицији заштитиника грађана са отвореном и директном подршком из иностранства... Да ли су му ти исти „ментори“ рекли како да ради тај посао, односно, да ли су га научили на који начин да извлачи наше паре из државне буџетске касе?

Што није објавио да не дугује сада?! Родић СТАРИМ документима показује да није утајио порез

Злочинац Харадинај БЕЗ ИМАЛО СРАМА: Србија треба да тражи извињење!

Saša Janković
Саша Јанковић / Извор: Фото: Танјуг/ Тања Валић

- Систем извлачења државног новца, односно новца грађана Републике Србије, из јавног сектора на приватне рачуне, одавно је у Србији прошао сито и решето и усавршио се до најситнијих детаља - тврди извор Ембарга из Јанковићевог садашњег окружења.

- Новац се испумпава на разне начине, пребацивањем у оф шор зоне, приватне фирме, итд. Један од таквих случајева је онај у коме учествује Саша Јанковић, дојучерашњи омбудсман. Заједно са њим учествовао је и Александар Родић, власник „Адриа медија групе“ у чијем власништву се налази дневни лист „Курир“. Родић је напрасно добио жељу да постане политичар, те ће своје политичке умеће највероватније понудити Саши Јанковићу, коме је иначе дотирао, бар оно званично, 100.000 динара за кампању, пише embargo.rs.

О чему се заправо ради?

- Без икаквог повода, доласком Будимира Делића, некадашњег начелника шесте управе у БИА, на место шефа протокола у Кабинету заштитника грађана, који је иначе по одласку у пензију био главна веза Саше Јанковића са појединим људима у БИА, донета је одлука да се сва возила која је кабинет користио, а било их је чак тринаест, сервисирају искључиво у „Килер ауто сервису“ – открива детаље саговорник портала embargo.rs.

- Занимљиво је, да су сви аутомобили у Кабинету заштитника грађана били регистровани на Кабинет, а не на Управу за заједничке послове. Та одлука је шокирала запослене возаче, јер возила попут „Субаре форестер“ или „Шкоде“ логично је било да се увек сервисирају у овлашћеним сервисима. Ипак, без икаквог разлога, наредба је стигла да се за најмању ситницу, чак и ако су аутомобили скроз исправни, мора одлазити у земунски „Килер ауто сервис“, где су понекад аутомобили остајали и по пет дана на „поправкама“, а да никаквог квара није претходно било.

Saša Janković
Саша Јанковић / Извор: Фото: Танјуг

Јанковић као заштитиник грађана није имао право на овакву одлуку, осим ако је постојало решење претпостављених служби?! Али, његови сарадници тврде да није било такве одлуке и да је то он самоиницијативно уреадио, па су сви аутомобили били и регистровани на кабинет заштитника грађана.

– Такође, стигла је наредба да се комплет ауто-опрема, од слушалица за блутут, до уља, брисача, течности за стакла, сијалица, мора набављати искључиво од „Килер ауто сервиса“.

По информацијама до којих је портал embargo.rs došao, незванично, те услуге, „Килер ауто сервис“ је наплаћивао од два до седам пута више од реалне цене, а Кабинет заштитника грађана је то широко плаћао.

Посебно је питање на које ће вероватно надлежни органи морати да потраже одговор да ли је уопште заштитник грађана у свом буџету имао ставку за плаћање поправки и сервисирање аутомобила, за куповину додатне ауто-опреме? По ком основу је изабрао „Килер ауто сервис“? Да ли је то била јавна набавка малог износа или је морао да иде на тендер?

Aleksandar Rodić
Александар Родић / Извор: Фото: Танјуг

Али, тек сада долазимо до кључног питања целе ове приче:  зашто „Килер ауто сервис“?

– Власник ове куће, односно наследник од власника-родитеља, која иначе послује од 1981.године, је супруг рођене сестре Александра Родића, Наталије Родић Цветковић, која је иначе потпредседник компаније „Адриа медиа групе“. И тако смо добили затворен круг: новац који би Кабинет заштитника грађана уплаћивао на рачун „Килер ауто сервиса“ за непостојеће поправке и крајње непотребне набавке ауто опреме, касније је преусмераван за плаћање рекламног огласа у „Куриру“ или неком другом издању „Адриа медија групе“! Тако што се овај серис рекламирао у њиховим издањима, посебно баш у „Куриру“. Али, ни ту није крај,  јер, сумњамо, да је потом, претпостављамо, нека ћерка фирма „Адриа медиа групе“ тај исти новац или његов део уплаћивали на рачун кампање Саше Јанковића. Суштински, државним парама Јанковић је себи плаћао кампању на овај бестидан начин - каже саговорник. 

Покушали су новинари Ембарга да у директном разговору са Јанковићем добију одговоре на нека веома битна питања овог случаја – али је он, чим је чуо о чему је реч – спустио слушалицу и више није одговарао на наше позиве и поруке. 

Погледајте фотографије: 

Рачун из сервиса где су аутомобили сервисирани

Račun
Рачун / Извор: Фото: embargo.rs

Факсимили саобраћајних дозвола

Faksimil
Факсимил / Извор: Фото: embargo.rs

Faksimil
Факсимил / Извор: Фото: embargo.rs

Faksimil
Факсимил / Извор: foto:embargo.rs

Faksimil
Факсимил / Извор: фото: embargo.rs