Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ: Избори крајем марта, почетком априла! (ФОТО)

17.06.2019. 16:07 17:04
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

Присуствује 545 чланова, а једногласно је усвојен записник са претходне седнице.

Српска напредна странка држи седницу Главног одбора која је почела у 16 часова.

16.50
Избори

- Избори крајем марта, почетком априла. Имаћемо огроман притисак споља јер многи желе марионетску власт! - рекао је председник.

16.35
Обнова Пионира

Вучић је најавио и да ће бити обновљен и Пионир и да ће бити изграђени стадиони широм Србије, што су одборници СНС-а дочекали огромним аплаузом.

Председник СНС-а је рекао да њему не могу ништа да ураде и додао да њему породицу нападају сваки дан.

- Они људи нису нормални колика је њихова мржња. Они не могу да разумеју да је неко нормалан. Имате људи који као нову нормалност креирају када све ствари иду на боље, војска, полиција, а они говоре супротно - навео је Вучић и додао да професори говоре о дугим цевима јер нису добили мито.

sns
снс / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

16.10
Обраћање Александра Вучића

- Поштовани чланови одбора желим пре свега да честитам на јучерушњој победи у Мајуру и много успеха на предстојећим локалним изборима. Желим посебно да честитам јер знам под коликим притиском радите. Почео сам са овим јер су људи тамо где смо опозиција показали много већу енергију и жељу и посвећеност раду него било где другде - рекао је на почетку председник.

Председник СНС-а је најавио промене у странци и рекао да ће неки отићи добровољно, док други неће.

Како каже, природно је да долази до промена и да се ослобађају места и за неке друге људе.

- Ово сам рекао да сутра не бисте били изненађени променама које се дешавају - објашњава Вучић, и додаје:

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

- Тим процесом руководиће и извршни и главни одбор и са предлозима и са многим другим стварима које морамо да урадимо.

- Затекли смо земљу у ужасном стању. То је исувише блага реч за оно у шта смо упали. Сви наши национални проблеми су решени тако да је све било апсолутно неповољно по нас и никако нисмо могли да се извучемо. Да је бар неки други сегмент друштва био у реду или економија, па да кажемо да је нешто морало да се жртвује, али ништа није било у реду - напоменуо је Вучић.

- Морали смо да кренемо у тешке реформе. Успели смо много тога, успели смо да вратимо причу о Косову на међунардну сцену, причу која је била завршена још 2008. године. То није резултат који је пао са неба. То смо успели паметном и одлучном политиком. Успели смо да вратимо Србију у игру и Србија се данас пита. Успели смо да и свој народ консолидујемо. Ми данас имамо најближе односе са Републиком Српском, а да ниједног тренутка не угрожавамо суверенитет БиХ.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

- Они мене више не критикују за нешто што сам урадио већ за нешто што мисле да бих урадио. Успели смо да конкретним делима направимо и подржимо пројекте у свакој од 63 општине РС. Што је Косова тиче нема општине у којој нисмо нешто започели. Шта год они говорили о нама иза тога стоје неки резутати. Волили ви Вучића или не идите и видите како изгледа оно што смо радили. Србија расте брже него што расте свет, а значајно брже него што расте Европа! Имаћемо већи раст него што смо планирали. БДП је укупна вредност оног што створимо на укупном нивоу - нагласио је Вучић.

Вучић је рекао да је раст у време оних који нас критикују био у минусу, њихов шампионски раст је био, како каже, око један одсто.

- Ми показујемо да можемо да држимо јавне финансије и јавни дуг под контролом. Сви знају да растемо. Гужва је јер се боље живи, сваке године имамо више аутомобила - навео је Вучић.

- Погледајте кроз шта смо морали да прођемо кроз прве године Милошевићеве власти, кроз колико ратова - подсетио је Вучић и додао како се ондашња власт није тргла ни када је отишла Црна Гора, а затим и Косово.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

- На челу нама противничких странака на КиМ је прави осуђени силоватељ, силовао српске девојчице у Грачаници. Тај нам држи придике, тај пријављује српске полицајце Албанцима - казао је Вучић.

Како додаје, дошло је неко време када су се сви повукли, као да је садашња власт Србије нечему допринела.

- Због чега сте се повукли? Да не опколе како су мене? И шта су урадили, ништа. Хоћете истину да баците под ноге јер сте се уплашили. Да ли се неко јавио јер су рекли да се Тома спасио вешања, а ја нећу. Да ли се неко јавио? - упитао је Вучић одборнике и упитао коме се брани да уђе у Председништво и ко користи дуге цеви.

- Толико су храбри, а туђу децу би да шаљу. Ја нећу да се тучем, али хајде да добијем те огромне батине, немој више да претите сваки дан, а то што сам рекао су у стању да окрену и да кажу да сам хулиган. Нећу да одустанем од политике која Србију извлачи из кризе - истакао је Вучић и додао да је садашња власт довела до тога да Србија има спуштање нивоа незапослености.

16.05
Кворум

Присуствује 545 чланова, те тако има кворум за почетак седнице. Једногласно је усвојен записник са претходне седнице.

15.55
Дневни ред
  1. Усвајање записника са претходне седнице
  2. Актуелна политичка ситуација и анализа рада Странке
  3. Организациона питања
  4. Разно 
15.15
Пристижу чланови СНС-а

На седницу одбора међу првима је дошао председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић.

sns
снс / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

За њим су наставили да пристижу Игор Бечић, Александра Томић, Горан Цветановић, Добривоје Будимировић, Верољуб Арсић, Миленко Јованов, Горан Весић, Зоран Бабић...

sns
снс / Извор: Србија Данас

Отац радника који је погинуо у фабрици "Милан Благојевић" иде на састанак са Вучићем

Отац радника који је погинуо у фабрици "Милан Благојевић" иде на састанак са Вучићем

ВУЧИЋ "РАЗБИО" ЂИЛАСОВЦЕ У МАЈУРУ КОД ШАПЦА! Листа СНС освојила свих 15 мандата у Савету Месних заједница

ВУЧИЋ "РАЗБИО" ЂИЛАСОВЦЕ У МАЈУРУ КОД ШАПЦА! Листа СНС освојила свих 15 мандата у Савету Месних заједница

У Центру "Сава" обележен Дан МУП-а и Дан полиције - Вучић поручио: "Мафијашка куга ће ишчезнути!"

У Центру "Сава" обележен Дан МУП-а и Дан полиције - Вучић поручио: "Мафијашка куга ће ишчезнути!"

Новинарским екипама биће омогућено праћење уводног излагања председника СНС Александра Вучића, након чега ће седница бити затворена за јавност.