Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ДОКТОР САВО ВЕЛИКИ ПРАВНИК, А НЕ ЗНА ПОПУНИТИ ИЗБОРНУ ЛИСТУ! Ево како је дошло до ДЕБАКЛА Манојловићеве листе

22.05.2024. 14:16
Savo Manojlović
Саво Манојловић / Извор: Youtube Printscreen/N1

Кандидат за градоначелника Београда, испред покрета Крени Промени, Саво Манојловић, постао је једини доктор права који заправо право и законе не познаје!

Наиме, овај "доктор права" није знао да попуни изборну листу, па је по тужби Владимира Тупањца из Црте иста оборена на Врачару, а одлуку о обарању донео је Виши суд у Београду!

Најпре, како смо већ писали, а како је образложио Виши суд у Београду утврђено је да је за изборну листу поднето 370 правно ваљаних писмених изјава бирача, а што представља недовољан број писмених изјава за проглашење изборне листе у наведеној Градској општини. За проглашење изброне листе по Закону о локалним изборима потребно је да је својим потписом подржи 600 бирача у јединици локалне самоуправе.

Такође, није био правилно примењен закон, јер на листи мора бити најмање 40 посто припадника мање заступљеног пола. На изборној листи "Крени-промени" налази се 19 особа женског пола и 10 особа мушког пола, што значи да на тој изборној листи има 34,48 посто припадника мање заступљеног пола.

Суштина свега и закључак који произилази из свега заправо је да Саво Манојловић, доктор права, није знао да попуни листу како треба (родну равноправност зезнуо, број потписа и ставио фантомске кандидате на листу - 3 фаула имао), а овоме више прочитајте кликом ОВДЕ.

СНС је Саву пустила такву противзакониту листу, пошто је Манојловић претио да ће се повући са избора ако му листа која је, наглашавамо, противзаконита не прође. Ипак, недостатке је приметио и на исте се жалио адвокат ЦРТЕ Владимир Тупањац те је листа оборена на суду.

Odluka
Одлука / Извор: Printscreen
Odluka
Одлука / Извор: Printscreen

Саво Манојловић се убрзо након тога огласио и за обарање листе директно оптужио лидера ССП-а Драган Ђиласа, да ју је намерно оборио!

-Контактирали смо представнике ЦРТЕ поводом вести да су оборили листу Крени - Промени на Врачару. Црта се не бави контролорима избора на општинском нивоу, иако се њихов адвокат налази на листи сарадника. Иза обарања листе стоји Драган Ђилас - написао је Манојловић на мрежи X.

Драган Ђилас се поводом целе ситуације огласио на "X" мрежи и негирао да има било какве везе са обарањем листе Крени Промени, али и у свом стилу наставио да пљује по владајућој коалицији и државном врху.  

-Говоре ми упућени да је Саво испостава службе. До данас нисам веровао у то. Али када видим да лаже на исти начин као Вучић и његови таблоиди,  када ме бестидно, без икаквих доказа, оптужи да сам срушио његову листу на Врачару и још каже да има информације да ће Вучић да је врати, онда прича добија смисао. Не знам адвоката Тупањца који се жалио суду, никад га у животу нисам видео. Али из медија и са мрежа знам да листа Крени Промени на Врачару има 230 потписа мање од законског минимума, да има два фантомска кандидата за одборнике који су мењали пребивалиште, као и да доктор правних наука није испоштовао законом предвиђен однос жена и мушкараца на листи. Немам времена да се бавим Савом. Бавим се организованом злочиначком групом која је заробила Србију и коју предводи Александар Вучић - написао је Ђилас и додао:

-Са својим колегиницама и колегама из ССП-а говорим о криминалу, корупцији, одласку људи, положају просветара и здравствених радника, о томе да Жељко Митровић покреће још један риалити на новом каналу, о потреби да Србија буде део Европе али и срамотној подршци Вучићу од неких земаља и политичара, о уништавању и мог Београда....  Разумем да му је служба дала налог да руши Ђиласа, а не Вучића и да је целу своју кампању усмерио на мене. Овај опозициони Нестор би ипак морао да покуша да се уозбиљи, јер бирачи у Београду нису заслужили овакав ниво дилентатизма које је показао, пријављујући своје листе и изјавама попут ове на коју, после многих прећутаних, реагујем. У потпису: Драган Ђилас - дежурни кривац - написао је Ђилас. 

Подсетимо, Ана Грубин ex Михјаловски се јавно оградила и повукла се са листе Саве Манојловића због ових пропуста.

Водитељка Ана Грубин повукла је своје име са листе Крени-Промени за изборе за Скупштину града Београда и Скупштину општину Врачар, јер је она једна од две особе због које је наводно оборена ова листа, навела је ова водитељка на свом Инстаграм профилу.

-Једна од две особе због које је наводно оборена листа Крени-Промени на општини Врачар сам ја - наводи Грубин.

Komentar Ane Mihajlovske
Коментар Ане Михајловске / Извор: Инстаграм printscreen

Она је додала да се одазвала на позив за листу у знак подршке једној поптуно новој грађанској иницијативи.

-То је био мој начин да дам шансу неким новим људим и подршку онда када им је била потребна, а све из многобројних разлога у којима сам вама овде писала годинама уназад - написала је и поручила да није њена дужност била да се бави новим законом већ је то радила правна служба која је за то задужена! 

Извор: Србија Данас/Информер