Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

У СВЕТУ ЂИЛАСОВАЦА ИСТИНА ЈЕ РЕКЛА "ЛАКУ НОЋ" Удавили се у мору својих лажи, тешко ће испливати после овога

03.03.2024. 15:25
Пише:
Србија Данас
Foto: Youtube Printscreen/Global News,NOVA S, Shutterstock
Фото: Youtube Printscreen/Global News,NOVA С, Shutterstock / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Global News,NOVA С, Shutterstock

Лажима се не назире крај...

Ђилас и његови пијуни ни сами више не верују у оно што говоре. Бесни због изборног дебакла и сопствене неспособности да направе било какав резултат вредан хвале не презају ни од измишљања најгнуснијих лажи у покушају да дискредитују власт и обману грађане Србије. Међутим, смешно је што се често сами уплету у своје неистине. 

КУРТИ И ЂИЛАСОВЦИ КАО РОЂЕНА БРАЋА!? Политика идентична, жеља иста: Србија под санкцијама, Београд у пламену, а српски народ на коленимаFoto: Shutterstock

КУРТИ И ЂИЛАСОВЦИ КАО РОЂЕНА БРАЋА!? Политика идентична, жеља иста: Србија под санкцијама, Београд у пламену, а српски народ на коленима

ПРЕТЊЕ СМРЋУ ПРЕДСЕДНИКУ ОСВАНУЛЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ: Хитно да се идентификују починиоциAleksandar Vučić

ПРЕТЊЕ СМРЋУ ПРЕДСЕДНИКУ ОСВАНУЛЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ: Хитно да се идентификују починиоци

ПЛАНИРАЈУ ДА ПОНОВЕ ИСТИ СЦЕНАРИО: Ђиласовци најавили НОВЕ СКАНДАЛЕ у Скупштини града - не желе да прихвате изборну вољу грађанаopozicija

ПЛАНИРАЈУ ДА ПОНОВЕ ИСТИ СЦЕНАРИО: Ђиласовци најавили НОВЕ СКАНДАЛЕ у Скупштини града - не желе да прихвате изборну вољу грађана

Последњи опозиционар који је ухваћен у лажи јесте Ђиласов потрчко, Борко Стефановић, који је у Паризу изјавио: "Цео свет и цела Србија данас види да су избори били потпуно нерегуларни, да су мењали бирачки списак, да су убацивали мртве људе...", заборавивши шта је говорио месец дана раније. 

Наиме, Стефановић је 23.01.2024. године у Београду рекао: "Власт је мењала бирачки списак! Брисали су преминуле који до тада нису били брисани из бирачког списка!", дакле, дијаметрално супротно од последњих изјава у Паризу!

Није нека новост да опозиционари буду недоследни у својим изјавама или да једно говоре у Београду, а друго по Европи док траже помоћ и милостињу од оних који мрзе Србију, али чињеница да не могу да се носе са епитетом губитника постаје жалосна. 

Остаће упамћен и начин на који су срушене њихове лажи о бирачком списку, фантомским бирачима, увезеним бирачима...

Говорили су да је бирачки списак нетранспарентан, недоступан и тражили да им се да на увид.

Изгледа да нису били упућени да је бирачки списак од 2021. године доступан свима, и то захваљујући Александру Вучићу и Влади Србије - транспарентан и јаван! Свако ко жели може да провери број гласача по јединицама локалне самоуправе, довољно је само да у гугл претрази укуца "е управа бирачки списак". Такође, ажурира се на свака три месеца.

Још је смешније то што су сами демантовали своју причу о бирачком месту у Београдској арени. Иако су ширили гласине о окупљању људи око Београдске арене због гласања и узбуњивали народ преко медија и друштвених мрежа, Здравко Понош је на друштвеној мрежи X сам признао да је све лаж и да ту људи нису дошли због гласања већ су активисти "Србија центра".

- Наш видео којим смо јуче документовали изборне манипулације у Арени погледало је само на твитеру невероватних 750.000 корисника. Сви на снимку, осим несрећника у Јувентус јакни, који разоткрива шта се у ствари дешава у Арени, су активисти Србија центра - написао је Понош на друштвеној мрежи X. 

Zdravko Ponoš
Здравко Понош / Извор: Фото: Youtube Printscreen/NOVA С

РИК се такође огласио и навео да у Арени нема бирачког места и да законом није забрањено да се људи окупљају. 

- Морам да истакнем да у Арени нема бирачког места и да законом није забрањено да се људи окупљају - рекао је председник Републичке изборне комисије (РИК) Владимир Димитријевић на конференцији за новинаре.

Кад су им све ове лажи пале у воду, пустили су причу да је 40.000 људи доведено у Београд да гласа. Међутим, поново су се покопали. Ове наводе демантовао је аналитичар и то на ђиласовској телевизији, али и Добрица Веселиновић и то још пре избора! 

- Ја сам видео одређене снимке у околини Арена и видео ту пар аутобуса и још нешто мало возила. Ако говоримо о 40.000 бирача који су увезени за ове изборе, онда се заправо ради о неких 800 пуних аутобуса. Мени то деује као нека претерана бројка и ту бројку аутобуса нисмо видели - рекао је аналитичар на ђиласовској телевизији. 

Веселиновић је две недеље пред изборе рекао да је број бирача у Београду повећан за око 13.000 и да неће бити фантомсих бирача.

Коначну тачку на манипулативне неистине опозиције ставио је извештај ОДИХР-а који је потврдио да нема ни говора о било каквим неправилностима у изборном процесу. 

- Након вишемесечне кризе, коју су креирали одређени медији, покрети, НВО и структуре пласирањем хиљада лажи сваки дан путем неких медија и мрежа, коначно нам је стигао финални извештај ОДИХР о изборима у Србији 2023. Овај извештај ставља тачку на све лажи и бесмислице о крађи избора - истакла је премијерка Ана Брнабић.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Она је потврдила и да зато бројни чланови и функционери владајуће коалиције инсистирају да се не расписују нови београдски избори.

- Огроман је притисак чланова СНС да се формира већина у Скупштини Београда, јер имамо већину и сматрају да би избори били губљење времена, а ми времена за губљење немамо. Имамо пуно посла до 2027. Још ће се разговарати, мислим да се неће одлучивати 1. марта, већ у складу са законским оквирима 2. или 3. марта - закључила је том приликом Брнабићева.

Извор: Србија Данас