Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЂИЛАС ПСОВАО МАЈКУ ПОСЛАНИКУ У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ Драганово понашање одушевило Куртија, сад је свима јасно да су иста фела (ФОТО/ВИДЕО)

25.02.2024. 15:19
Пише:
Србија Данас
Dragan Đilas
Драган Ђилас / Извор: Фото: Видео Printscreen

Бахата опозиција наставља да шокира Србију.

Ко губи има право да се љути, каже стара народна мудрост. Али и у поразу би ваљало бити достојанствен и знати са стилом примити ударац.

Ово изгледа не важи када су у питању лидери такозване проевропске опозиције. Иако су и Драгану Ђиласу и његовој Мариники Тепић уста пуна прича о части, моралу и васпитању и говорима о ненасиљу, изгледа да су те њихове шупље  фразетине само то – јалова бесмислица.

Нису били шашави ти Римљани када су рекли – дела, а не речи.

Јер управо дела показују да ли је неко искрен и заиста стоји иза својих речи или је лицемер и манипулант.

Уосталом, шта рећи о лидерима и лидерчићима нечега што се зове "Србија против насиља", чију су следбеници, већ на првом јавном окупљању против јасно исказане воље грађана на демократским изборима, замало линчовали човека од седамдесет и две године.

Сетимо се само како је бесна руља насрнула на директора Републичког завода за статистику Миладина Ковачевића док је излазио из зграде РИК-а.

- Шокиран сам да су тако као животиње насрнули на човека – испричао је након овог варваризма Миладин Ковачевић за Курир.

- То чак нису ни били млади људи, него неки од 40-50 година. Као да сам им децу побио!

Није прошло ни пет дана након овог хулиганизма када је на протесту у организацији "Србија против насиља", насиље екскалирало при чему је уништавана јавна имовина коју су платили сви грађани и грађанке Србије.

Чини се да Драгану Ђиласу и Мариники Тепић све ово није било довољно.

Бесни због изборног колапса и фрустрирани у немоћи јер им грађани нису указали поверење, већ су им јасно показали да желе да их пошаљу на ђубриште историје, лидери изборне листе "Србија против насиља" на крају су се и сами окренули  једином што могу и умеју – насиљу.

И као позорницу за своје изругивање институцијама, а самим тим и свом грађанима Србије, овај пут су изабрали Народну скупштину Републике Србије.

Тако је лидер "Странке слободе и правде" Драган Ђилас на конститутивној седници Народне скупштине у једном тренутку псовао мајку посланицима Српске напредне странке, што се може јасно чути на снимку који је згрозио целу Србију.

- Мрш у пи**у материну! Је**м ти матер - изговара бесно Ђилас док држи транспарент и свађа се са посланицима СНС који су седели на својим местима.

Ни сам почетак заседања није протекао без Ђиласовог понижавања једне од најважнијих институција Републике Србије.

Наиме, опште је позната чињеница да посланици, када дођу у скупштину прво одлазе на потписивање, где потврђују присутност, а онда позирају фоторепортерима.

Драган Ђилас је, том приликом, на изненађење многих, фоторепортерима окренуо леђа што је збунило све који су се у том тренутку нашли у његовој близини. Лидер ССП се тек, након што га је фотограф опоменуо, окренуо лицем ка камери, као што то обично, при фотографисању и бива.

Ово бахаћење Драгана Ђиласа и посланика који су му још увек верни ипак је изазвало одушевљење. И то, ни мање ни више, него једног од највећих непријатеља нашег народа.

На ово је пажњу скренуо председник Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић на свом налогу на друштвеној мрежи Икс.

- Дивљање опозиције у Скупштини Србије обрадовало је највише Аљбина Куртија и медије у Приштини. Тамо су ђиласовци звезде! Како и не би, кад се служе истим насилним методама у парламенту и циљају председника Вучића! - написао је он.

И то није све. У својој бахатости и патолошкој мржњи према најважнијим институцијама наше Србије, бахати представници самозване проевропске и продемократске опозиције звиждали су и, сигурно, нашем најбољем математичару.

На ово скандалозно понашање пажњу је скренула премијерка Ана Брнабић.

Она се осврнула на то да су представници опозиције звиждали најстаријем посланику, чувеном математичару Стојану Раденовићу.

- Данас се у Београду одржава конститутивна седница Народне скупштине Републике Србије - почела је да објашњава премијерка.

- Обичај је да том првом седницом председава најстарији посланик који ће у наредне четири године представљати грађане, са које год листе био. Игром случаја, данас је та част припала чувеном Стојану Раденовићу, човеку са листе 'Александар Вучић Србија не сме да стане', који је четири године заредом проглашаван за најбољег математичара на свету - рекла је она.

- Ко је Стојан Раденовић? Да Ђиласова опозиција зна бар нешто, а не зна ништа, макар би се данас суздржала од својих стандардних перформанса, који више приличе улици и циркусу, него највишем законодавном телу једне земље. То би морала да уради, с обзиром да су исказали врхунско непоштовање према човеку који је најзаслужнији што се Универзитет у Београду 2016. године пласирао међу 300 најбољих на престижној Шангајској листи - поентирала је премијерка.

А ово је била само конститутивна седница. Грађани могу само да стрепе шта све могу да им приреде Драган Ђилас и његови послушници који не презају ни од најнижих порива.

Извор: Србија Данас