Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РУСКА АФЕРА! Шолакова тајна веза са Маријом Куони на Кипру: Газда Н1 и "банкари Кремља" на истој адреси! (ФОТО)

12.04.2023. 10:42
Пише:
Србија Данас
Dragan Šolak
Драган Шолак / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Dnevnik/Privatna архива

Јунајтед Група, Драган Шолак и њихови медији хоће да најбруталније преваре домаћу јавност и Запад: кажу за себе да су велики Европејци и чврсто западно оријентисани, а најближи партнери им сарађују са властима Русије; стално глуме некакве жртве, док износе милионе у пореске рајеве и купују грандиозне виле.

Компаније у саставу Јунајтед Групе Драгана Шолака регистроване су на Кипру на истој адреси на којој су фирме које држе Волфрам Куони, против кога се у Швајцарској воде чак три истраге због мутних послова са властима Русије, и његова супруга такође изразито проруске оријентације Марија Куони.
Ово се сазнаје на основу јавно доступних извора информација - званичних података из регистра компанија на Кипру!

У изводима из кипарског регистра, које ексклузивно објављујемо уз овај текст, црно на бело пише да су Шолакове компаније Јунајтед Медија Лимитед ("УМЛ - Унитед Медиа Лтд") и Еон ТВ Интернешенел ("ЕОН ТВ Интернатионал Лтд") пријављене на идентичној адреси на којој су фирме брачног пара Куони: Аспермонт Хоум ("Аспермонт Home Лимитед") и Аспермонт Федушери ("Аспермонт Fiduciary Сервицес Cyprus Лимитед").

Dragan Šolak
Драган Шолак / Извор: Фото: Приватна архива

Адреса коју на Кипру деле Јунајтед Група и њени проруски партнери гласи, а тачно како је заведено у тамошњем регистру, "9 Аиолоу & Панагиоти Диомидоус, Limassol 3020, Cyprus". Пословна зграда се налази у насељу Католики у граду Лимасол, на јужној обали Кипра, и позната је као "Williamson Хоусе". 

Британски медији: "Шолак мора да врати зајам од 110 милиона фунти за куповину Саутемптона"

Британски медији: "Шолак мора да врати зајам од 110 милиона фунти за куповину Саутемптона"

Скандалозан ДОКАЗ руске афере Јунајтед групе? Да ли су Шолак и "банкари Кремља" на овај начин пљачкали Србију?

Скандалозан ДОКАЗ руске афере Јунајтед групе? Да ли су Шолак и "банкари Кремља" на овај начин пљачкали Србију?

ЛАЖНИ ЕВРОПЕЈАЦ! Руска афера Јунајтед групе: Шолак и "банкар Кремља" заједно држе бар 7 фирми!

ЛАЖНИ ЕВРОПЕЈАЦ! Руска афера Јунајтед групе: Шолак и "банкар Кремља" заједно држе бар 7 фирми!

Исто као у случају суперлуксузне виле коју је Драган Шолак купио на богаташком острву Индијан Крик у Флориди за 33 милиона долара, и овде није омогућен сервис Google Стреет View нити постоје фотографије зграде на интернету. По свему судећи, газда Јунајтед Групе и његови проруски партнери врло пажљиво бирају "дискретне" локације на којима живе и праве бизнис.

Dragan Šolak
Драган Шолак / Извор: Фото: Printscreen

Међутим, документацију коју су морали да приложе држави Кипар приликом регистровања својих фирми нису могли да сакрију!

Шолакова фирма под називом Јунајтед Медија Лтд у Лимасолу зове се скоро идентично као још две његове Јунајтед Медија компаније из Луксембурга и Цириха, које управљају над Н1 и Новом, а где је "банкар Кремља" Волфрам Куони пуних седам година био председник. 

Много више од адресе

Не повезују "само" заједничке канцеларије Драгана Шолака и Марију Куони у Лимасолу на Кипру: како је такође приказано у компанијским регистрима, Марија практично управља Шолаковом "Унитед Медиа Лтд". Наиме, фирме чији је она оснивач или директор "Мундаун Дирецторс Лимитед", "Мундаун Сецретариес Лимитед" и "Бернина Дирецторс Лимитед" званично су задужене за корпоративно управљање кипарском Јунајтед Медијом! 

Идентичну улогу Марија Куони има у Шолаковој фирми “"Фоур Палмс од Индиан Цреек Л.Л.Ц" преко које су купили раскошну вилу на острву Индијан Крик у Флориди, чија је вредност процењена на 33 милиона долара и, поред осталог, има велики базен, приватни излаз на море и вез за јахту. У истом делу Флориде, на сат времена вожње од Шолака, што је за Америку практично као комшилук, живи Доналд Трамп!

А шта ће Шолаку кипарска фирма са укупно двоје запослених: за мешетарење милионима евра од грађана и држава у којима постоје реални бизниси Јунајтед Групе! Како је доказано у међународном истраживачком пројекту "Малта досијеи", о чему смо јуче писали, Јунајтед Медија Лтд са Кипра је била оснивач и власник привремене Шолакове фирме на Малти на чији текући рачун је из Хрватске од прихода Јунајтед Групе уплаћено 6,5 милиона евра како би избегли да плате порез

Међународна истраживања "Малта досијеи" и "Парадајс папири" показала су да су 2011. такође на Малти Драган Шолак, Марија Куони и Викторија Боклаг, садашња директорка Јунајтед Групе и тадашња директорка СББ, основали фирму којој је после 17 месеци - из непознатих извора - на рачун легло 10,01 милиона евра, од чега су пријавили као профит фантастичних 9,65 милиона евра. 

Фирма "Престиге Медиа Лимитед" имала је нула запослених, а на толики приход и добит платила је тачно 228 евра пореза. Сав новац од зараде је потом уплаћен на рачуне власника. 

С обзиром на имена која се помињу и да 2011-2012. године Јунајтед Група није имала ни један велики профитабилан бизнис осим СББ у Србији, једини логичан закључак је да су ови милиони заправо новац наших грађана и наше државе! Ако грешимо, газда Јунајтед Групе слободно нека демантује, али чињеницама - нека покаже папире који показују одакле му је стигло тих 10 милиона евра

У оваквим махинацијама Шолаку и Јунајтед Групи помаже брачни пар Куони, где највидљивију улогу има инвестициона банкарка српског порекла Марија. Док Волфрам за себе бира функције које не морају да се пријављују у разним званичним регистрима, на Марију се све води. Тако се она појављује као оснивач и директорка холдинга Аспермонт, са фирмама у Швајцарској, у Србији и на Кипру.

Dragan Šolak
Драган Шолак / Извор: Фото: Printscreen

Ево шта пишу швајцарски медији о најближим партнерима Драгана Шолака и Јунајтед Групе: "Волфрам живи од богатих Руса, а у повезивању са клијентима помаже му супруга Марија, у чији финансијски бутик долазе руски богаташи". 

Волфрам се крије иза Марије

Разлог зашто Волфрам Куони избегава да се води као оснивач или директор фирми које је правио са Драганом Шолаком, па је у регистрима углавном само супруга Марија, врло је јасан - овај мешетар је предмет чак три истраге швајцарских државних органа због својих веза са политичарима и олигарсима блиским Кремљу

Такође, низ година је био заменик председника Гаспром банке Швајцарска, која је такође под истрагом јер је наводно служила најбогатијим Русима, укључујући сам државни врх, за чување новца који су изнели из Русије. 

Када је почео рат у Украјини, Шолак је Куонија склонио са званичне функције у Јунајтед Групи, у страху од западних санкција, али су задржали сваки заједнички бизнис.

Знајући праксу белосветских милијардера, ништа ово не би било страшно да Јунајтед Група са медијима попут Н1 и Нове притом не покушава да најбруталније превари како домаћу јавност тако и ЕУ и Американце: стално се представљају као велики Европејци и изразито западно оријентисани, а дугогодишњи најближи партнери су им "банкари Кремља", стално се представљају као некакве жртве, док износе милионе у пореске рајеве, а њихов газда Шолак по белом свету купује грандиозне виле, фудбалске клубове и приватне авионе.

Dragan Šolak
Драган Шолак / Извор: Фото: Printscreen

Лажима и преварама Јунајтед Групе и Драгана Шолака коначно је одзвонило!

Направили хоботницу по целом свету

Оно што Јунајтед Група и Шолак крију "као змија ноге" јесте чињеница да су до данас остали најдиректније повезани са проруским брачним паром Куони преко најмање седам фирми. Овај тандем има и много више заједничких бизниса, преко мреже офшор фирми на дестинацијама попут Сејшела и Британских Девичанских острва. 

Фирме које скупа држе бар што се тиче Србије, Швајцарске и САД су следеће: ДанСав Инвестментс АГ (Швајцарска), ДанСав Плаза д.о.о. (Србија), Techhill Плаза д.о.о. (Србија), Али Инвест д.о.о. (Србија), Аспермонт Цапитал АГ (Швајцарска), Цлицк фор Сербиа - Клик за Србију (Србија), Фоур Палмс од Индиан Цреек Л.Л.Ц. (Флорида, САД). 

Волфрам Куони лично држи компанију која је власник две модерне пословне зграде на Новом Београду и Вождовцу, где је седиште оператера СББ.