Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ексклузивно за Србију Данас! Лав Пајкић ИЗЛАЗИ НА ИЗБОРЕ, а открио је и како је Контравизија ДОТУКЛА КОНКУРЕНЦИЈУ

23.10.2019. 18:45
Пише:
Србија Данас/Ј.Т.
Lav Pajkić
Лав Пајкић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Аутор и водитељ емисије "Контравизија" Лав Пајкић био је гост портала Србија Данас на 5. Медиа маркету.

Том приликом са њим смо разговарали о његовој новој организацији "Стуб" и плановима које има за предстојећи период. Такође, било је речи и о конкуренцији емисије "Контравизија" и нападима који су били присутни у јавности.

Председник организације "Стуб" Лав Глигорије Пајкић са својим сарадницима осмислио је да српском друштву помогне кроз побољшање положаја младих у Србији и то је његова нова идеја којом је иступио у јавност. Најавио је и активније политичко ангажовање. 

СД НА 5. МЕДИА МАРКЕТУ: Гости само пристижу, а бивши официр НАТО испричао нам је своју ИСПОВЕСТ СА КОСОВА (ФОТО)

СД НА 5. МЕДИА МАРКЕТУ: Гости само пристижу, а бивши официр НАТО испричао нам је своју ИСПОВЕСТ СА КОСОВА (ФОТО)

- Желимо да будемо организација која ће и на политичком пољу заступати интересе младих људи у Србији. Отворили смо заиста доста одбора у градовима Србије, видимо да велики број људи подржава такву идеју и замисао. Пружа се подршка пензионерима, радницима, има доста групација којима је потребна помоћ, али млади, који су веома битан фактор у друштву нису толико заступљени ни у једној политичкој организацији. Разне партије имају свој подмаладак, али не постоји конкретна организација која се бави само младима. Размишљамо и да изађемо на предстојеће локалне изборе - рекао је Пајкић и нагласио да се организација "Стуб" свакодневно шири и допуњује младим кадром и свежим идејама.

Lav Pajkić
Лав Пајкић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- У Београду имамо четири општинска одбора, у Новом Саду, Малом Иђошу, Крагујевцу, Нишу, Пријепољу, Лозници, Чачку, Врбасу и Тителу. У сваком од ових места смо наишли на подршку, тако да нам је план да тај број повећавамо, али наравно треба бити и пажљив, јер већ почињемо појединима и да сметамо. Створили смо конструктивну идеју која треба да подржи државу, а не да је руши. Имамо идеју да држави понудимо разне идеје за младе људе у Србији и да побољшамо њихову ситуацију, боримо се против “одлива мозгова” - рекао је Лав. 

Пред грађане Србије излазе са младим тимом, који нема искуства у политичком животу, али се како каже Пајкић, не плаше политичке сцене у Србији. 

- За политику су потребне године искуства и многи тек после дугог низа година направе прави посао, јер једна мала неискусна грешка може да промени некоме читаву каријеру и живот. Имали смо примере и у Србији када су неки људи изашли у јавност на шаљив начин и имали потенцијал, политички се активирали и онда ништа нису осим те шале урадили. У редовима наше огранизације нема људи који су раније били део партија или били политички активни, или барем више нису активни. Већином су нови људи и млади, тако да се надам да ће то бити нови почетак добар и за нас и за друштво - рекао је он. 

Бивши НАТО официр Кристијан Каш открива како Србија може да поврати Косово и ко су наши највећи непријатељи

Бивши НАТО официр Кристијан Каш открива како Србија може да поврати Косово и ко су наши највећи непријатељи

Од емисије "Контравизија", како каже, не одустаје, већ наставља са својим тимом још снажније да ради, јер публика од њих то очекује. 

- Сад ће две године како успешно реализујемо емисију “Контравизија", иако су сви мислили да ће она пропасти. Без обзира на све притиске, ми смо и даље ту. Гледајући рејтинге, посао иде одлично, високо се котирамо, често смо у топ 10 емисија, тако да то је доказ да наши гледаоци цене замисао и иновације које уводимо у емисију. Нови сегмент под називом “Жути туризам” веома је добро прошао код публике и прети да постане мини-документарна форма колико материјала имамо, а грађани се непрестано јављају са новим случајевима приватизације предузећа које је извршила претходна власт. Нажалост, примера је пуно, а имамо спремљеног материјала који ћемо снимати све до краја године, што је тужно, али тај сегмент је изазвао баш позитивне реакције код људи. Наравно, анкета је остала заштитни знак емисије и њена популарност не престаје, али свака емисија захтева иновације, тако да ми константно радимо на томе - рекао је Лав. 

Lav Pajkić
Лав Пајкић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Лав Пајкић истакао је у разговору за наш портал и то да његова конкуренција више није актуелна и да се њихови рејтинзи више не могу поредити. 

- Увек су поредили “Контравизију” са емисијама Ивана Ивановића и Зорана Кесића, али је то било неосновано, јер је “Вече са Иваном Ивановићем” била хумористичка емисија, намењена искључиво за забаву, а моја и Кесићева су другог формата. Нажалост, Иван је сам своју емисију политизовао, али неуспешно, а његова острашћеност је довела до тога да се његова емисија сведе само на вицеве о власти и то му је била велика грешка. Након свега тога, више и не поредим рејтинге, јер је “Контравизија” три пута гледанија од Кесићеве емисије, тако да ја њих више и не сматрам конкуренцијом - рекао је Лав.

Од самог почетка емитовања емисије "Контравизија" Лав Пајкић сусретао се са вербалним нападима и неодобравањем емисије, али сада се ситуација значајно променила. 

- Највише напада је било на почетку, тада су се водиле читаве кампање напада, али сада сам веома задовољан реакцијама људи. Наравно, људе које “нападам” у емисији увек реагују негативно и то се неће мењати. Интересантно је да углавном нападају мене кроз став народа, никада лично не кажу да сам им ја проблем, али сада је ситуација добра, гледаност је стабилна и успели смо да се изборимо за своје место на медијској сцени - рекао је он. 

Lav Pajkić
Лав Пајкић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Оно што се поставља као вечито питање када је овај млади аутор у питању јесте то да ли је он именом и презименом Лав Григорије Пајкић или је још увек само син Исидоре Бјелице сада се донекле разрешило и јавност је добила одговор на то питање. 

- Ломи се још увек то да ли сам ја Лав Пајкић именом и презименом или сам син Исидоре Бјелице. Изашло је то донекле, али и даље има људи који ме намерно тако ословљаваљу, али ми у породици се сада шалимо у таквим ситуацијама. Мени то и не смета донекле, поносан сам што сам син Исидоре Бјелице и знам ко сам и да сам вредан и радим од 16. године, нисам дете тајкуна и нико ми ништа није поклонио, већ се сам борим - закључио је Лав Пајкић.