Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЕЛЕЗ ОТКРИВА КО ЈЕ ХТЕО ДА УБИЈЕ ВУЧИЋА? На прагу до сазнања о најмрачнијим детаљима - разрешиће многа убиства у Србији

15.11.2021. 19:59
Пише:
Србија Данас/Информер
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/mariosekulic/Profimedia/SD/Ilustracija

Елез је потписао споразум о признању кривице којим је добио 15 година затвора, а заузврат се обавезао на сарадњу са српским, али и босанским органима у расветљавању најтежих кривичних дела.

Мафијашки бос Дарко Елез (41) спреман је да открије ко је све из државног врха Србије припремао убиство председника Александра Вучића, пише Информер.

РАСТУ ТЕНЗИЈЕ! Широм Београда "ничу" нови мурали Ратку Младићу - испод њих написана ова ПОРУКА (ВИДЕО)

РАСТУ ТЕНЗИЈЕ! Широм Београда "ничу" нови мурали Ратку Младићу - испод њих написана ова ПОРУКА (ВИДЕО)

"НИСАМ МАЊЕ ВЕРНИК ШТО САМ СЕ ТРИПУТ ВАКЦИНИСАО" Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић искрено о горућим темама

"НИСАМ МАЊЕ ВЕРНИК ШТО САМ СЕ ТРИПУТ ВАКЦИНИСАО" Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић искрено о горућим темама

БАЈДЕН ПОНОВО ПИСАО ВУЧИЋУ: Председнику Србије стигло ВАЖНО ПИСМО из Беле куће

БАЈДЕН ПОНОВО ПИСАО ВУЧИЋУ: Председнику Србије стигло ВАЖНО ПИСМО из Беле куће

Елез, који је склопио нагодбу са Тужилаштвом БиХ, упућен је у све детаље плана за Вучићево убиство које је требало да се деси 27. јануара ове године приликом откривања Споменика Стефану Немањи на Савском тргу у Београду.

Мафијаш са Пала потписао је споразум о признању кривице којим је добио 15 година затвора због више мафијашких убистава и милионских пљачки, а заузврат се обавезао на сарадњу са српским, али и босанским органима у расветљавању најтежих кривичних дела.

Снајпер преко Дрине

Како је утврђено у истрази, управо је Елез, крајем прошле године, непосредно пре свог хапшења 21. децембра 2020, набавио снајпер којим су припадници клана Вељка Беливука планирали да изведу атентат на шефа српске државе!

Darko Elez
Дарко Елез / Извор: Фото: PrintscreenYoutube/Balkan Цриме

- После потписивања споразума са тужилаштвом, Елез је и дефинитивно спреман да исприча све што зна о злочинима Беливуковог клана, али и о својој сарадњи са бившом државном секретарком МУП Дијаном Хркаловић... Елез је активно учествовао у припремању атентата, он је набавио снајпер који је допремио преко Дрине и са којим су Беливук и екипа вежбали пуцање. Сада, кад је увидео да са тим информацијама може да тргује како би себи смањио казне, Дарко је одлучио да све каже. Ускоро ће свима и у Србији и у региону многе ствари бити много јасније, а пре свега то ко је све из врха државе желео Вучића да види мртвог - открива извор близак истрази.

Да је све то тачно потврђује и бивши обавештајац ДБ Божидар Спасић, који каже да нема више никакве сумње да су мафијаши припремали атентат на председника и да су у томе имали подршку појединаца из самог врха државе и полиције.

- Наше службе су имале информацију да су Беливуков клан и одређени број криминалаца из региона за време свечаног откривања Споменика Стефану Немањи имали план да снајпером смакну Вучића... Па нису џаба приказане фотографије и снимци на телевизији на којима се види како мафијаши вежбају гађање снајпером. Постоје озбиљне информације да је Елез учествовао и посредовао у набавци једног од снајпера који се нашао у оном магацину оружја код Беливука. По транскриптима разговора Елеза и Беливука, службе су закључиле да се спрема нешто велико, па су тада све локације и сви прозори на Савском тргу били покривени заштитом МУП и БИА. Само захваљујући томе, мафијаши су морали да одустану од атентата - наглашава Спасић, додајући да је Елез сигурно имао сва сазнања о припреми атентата.

- Елез за Беливука није био само сарадник и извршилац неких дела, већ и велика логистичка подршка. Елез је постао познат у подземљу као неко ко прибавља осетљиве податке за друге - подвлачи Спасић.

Неће да ћути

Потпуковник КОС у пензији Љубан Каран каже да Елез очигледно има чиме да "тргује".

- Елез се нагодио за веома повољну казну с обзиром на тежину својих кривичних дела, што значи да је и те како имао чиме да "тргује". Очекује се да он разјасни најмање десетак убистава у Србији. Чини се и да је он веома љут на Дијану Хркаловић и Вељка Беливука због свог хапшења јер су му, вероватно, они гарантовали да је у Србији потпуно безбедан. Могуће је да због тога изнесе све чињенице које зна о њима, па и евентуални план атентата на председника Вучића. Сасвим је могуће да су баш њега ангажовали за тако сложену акцију, као најпознатијег ликвидатора на Балкану. Нема он више разлога да било шта прећути нити да било кога штити јер би селективним изјавама угрозио своју садашњу позицију - закључује Каран.

Чињенице

21. децембра 2020. ухапшен Дарко Елез
27. јануара 2021. одржана свечаност откривања Споменика Стефану Немањи у Београду, на којој је требало да буде извршен атентат на Вучића
4. фебруара 2021. године ухапшен Вељко Беливук и Марко Миљковић
3. марта 2021. Дарко Елез изручен БиХ
у мају ухапшено још шест чланова криминалне групе Вељка Беливука