Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ГЛАС РУСИЈЕ" У ПОКУШАЈУ НАРУШАВАЊА ПРИЈАТЕЉСКИХ ОДНОСА ИЗМЕЂУ ВУЧИЋА И ПУТИНА! Како Љубинкин Спутњик "измишља" и "преноси" протесте у Србији

11.07.2020. 17:24
Пише:
Србија Данас
Skupština
Скупштина / Извор: Фото: Танјуг/Никола Анђић

У ери интернета информације су доступније више и лакше него икад, али и дезинформације. 

Србија је демократска држава. Слобода говора, окупљања и политичког деловања је гарантована Уставом. Слободан рад медија је есенција сваког слободног друштва. Стога су и новинари у Србији заштићени као ретко где и то је нешто на шта можемо бити поносни!

Српски конзумент може да се информише из разних медија, приватних који су наклоњени властима, приватних који су потпуно против власти, приватних који су средње до умерено објективни и из Јавног сервиса, који плаћају сви грађани, а који води сопствену политику омаловажавања председника Вучића и достигнућа влада које су биле предвођене од стране СНС.

Србија је свакако једина држава у региону Балкана и Средње Европе у којој је више медија оријентисано ка "антирежимској" пропаганди него објективном извештавању. 

Меридианов хуманитарни турнир: Част је и обавеза помоћи малој Софији

Меридианов хуманитарни турнир: Част је и обавеза помоћи малој Софији

"ТАКВА ВРСТА КРШЕЊА ЗАКОНА И ТЕРОРИЗМА ЈЕ НЕЗАПАМЋЕНА" Мирковић: За насилне демонстрације крив Дијлас

"ТАКВА ВРСТА КРШЕЊА ЗАКОНА И ТЕРОРИЗМА ЈЕ НЕЗАПАМЋЕНА" Мирковић: За насилне демонстрације крив Дијлас

Ухапшен Срђан Ного!

Ухапшен Срђан Ного!

Међутим, то ипак не смета разним глобалистичким гласилима попут Фридом Хауса да нас називају државом хибридног режима, а све на основу писанија домаћих, фрустрираних другосрбијанаца, који незадовољни сопственим промашеним животима желе да скрше и спале све око себе, како би и окружење довели на ниво мизерије, на ком су и они сами. 

protestu Beogradu
протесту Београду / Извор: Реутерс

Исто тако српски грађанин може да се информише и из разних страних извора и буде изложен пропаганди државних медија неких других земаља онолико колико сам процени да жели или онолико колико су ти медији способни да му наметну став, тако постоје српске редакције BBC, Дојче Веле-а, Гласа Америке, Слободне Европе као и Спутњика. У ери интернета информације су доступније више и лакше него икад, али и дезинформације. 

protest u Beogradu
протест у Београду / Извор: Реутерс

Спутњик је руска државна новинска агенција, настала је средином друге деценије 21. века као наследник медијске агенције "Глас Русије". Чувени радијски програм који је увек почињао легендарном реченицом "Гаварит Масква", настао је на самом почетку Хладног рата, тј. трансформисао се из ратних услова у услове политичког, економског, дипломатског и хибридно-војног надметања са западним медијским сервисима, пре свих Слободном Европом и Гласом Америке. И изгубио. Толико убедљиво и јасно, да се данас на руским медијским курсевима, које организује званична Москва новинари Русије Данас (РТ), РИА Новости и Спутњика уче како не треба радити, баш на примерима пропаганде из совјетског периода. 

protest
протест / Извор: Реутерс

У Спутњик су уложена велика средства, он је замишљен као агенција, са веб презентацијама и радио програмом, која ће имати редакције на што је могуће већем броју језика и у државама одређеног говорног подручја заступати руску државну политику. Међутим, да ли је то баш увек тако? 

"Какав стил гаји Љубинкин Спутњик?"

У односу препуном страхо-поштовања према председнику РФ Владимиру Путину, они показују да су свесни улоге од народа изабраног председника и колико је поштовање првог човека државе важно зарад стабилности државе. 

Али, не и у Србији. 

У Србији ће "Љубинкин Спутњик" на протесту који предводе западњачки пијуни из СзС, у класичној квазиреволуционарној форми "1 од 5 милиона" брутално измислити присуство више од 50.000 демонстраната, онда када се на улицама Београда није окупило више од 7.500 људи, на митингу који је требао да "обори власт", тј. буде нови Пети октобар - 13.04.2019.

За свој "рад", Љубинка је награђена местом аташеа у амбасади СРЈ 2002. у Москви. Као кадар тада владајуће странке, разуме се. Тада се није марило за то што је сама Љубинка била учесница демонстрација, и што је пружала сву медијску подршку, укључујући и ширење лажних информација о тим бруталним и насилничким демонстрацијама које су биле решене да по сваку цену "сруше" тадашњу власт Слободана Милошевића, кога је, подсетимо, у том тренутку штитио и пружао подршку нико други до председника Русије, Владимира Путина. 

Grčka
Грчка / Извор: Реутерс

Спутњик ни ту није стао, па су тако већ следећег дана оптужили председника Вучића да - лаже! И то о нечему што је чула цела Србија! Прва љубав заборава нема, тако да и Љубинкину наклоност дериватима бивше ДС треба разумети. 

Beograd
Београд / Извор: Танјуг/Зоран Жестић

А како о идентичној ситуацији "Љубинкин Спутњик" извештава у Руској Федерацији? Да ли је икада поменута чињеница да руском националисти Алексеју Наваљном, није чак ни дозвољено да се кандидује на председничким изборима? Да годинама надлежно министарство одбија да региструје његову политичку странку, а да када и то учини, решење накнадно поништи без образложења? И да ли је могуће прочитати на "Љубинкином Спутњику" има ли то икакве везе са чињеницом да је Наваљни на претпрошлим изборима за градоначелника Москве освојио готово 30% гласова и замало послао Собјанина, кандидата владајуће Јединствене Русије, у други круг? 

Наравно да не!

Али зато јесте могуће прочитати навијачке текстове у којима политички банкроти најављују "издају Косова" од стране "Вучићевог режима".

Могуће је и прочитати како су они који нападају државне институције, гађају полицајце каменицама, стакленим флашама, боду ножевима, пале бакљама, користе нацистичке поздраве и руше споменике културе грађани, демонстранти, учесници протеста, на које полиција, вероватно из чистог мира, баца сузавац. 

protesti
протести / Извор: Профимедиа

Покушај државног удара и терористички акти који се данима одвијају у нашој престоници се називају, "Данима којима се Србија не може поносити"? Зар је Србија поломила обе ноге свом полицајцу? Зар је Србија запалила Градску кућу у Новом Саду, што нису учинили ни Хоритјеви фашисти 1941. године?

Да ли је Србија оскрнавила постамент пред домом наше демократије? Зашто би то Србија морала да се стиди?

Protesti
Протести / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

А зашто "Љубинкин Спутњик" за терористе и хулигане користи еуфемизме каквих нема ни у западњачким глобалистичким медијима? 

За крај вреди Љубинки и њеним меценама поручити једно - својим радом нећете нарушити ни српско-руске односе, ни пријатељство два председника - Путина и Вучића. Уколико заиста мислите да су ваша непочинства остала незабележена - размислите поново. 

ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА ОШТРО О ЂИЛАСУ: Зна се ко стоји иза протеста, шаљу бедне слике у свет о Србији!

ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА ОШТРО О ЂИЛАСУ: Зна се ко стоји иза протеста, шаљу бедне слике у свет о Србији!

Министар Вулин: Нико у БиХ није покушао да сазна имена налогодаваца покушаја убиства Вучића у Сребреници

Министар Вулин: Нико у БиХ није покушао да сазна имена налогодаваца покушаја убиства Вучића у Сребреници

ДОК СЕ ВУЧИЋ БОРИ ЗА КОСОВО, ЂИЛАС СЕ БАВИ ЛАЖИМА: Његов пион измишљотином оцрнио СРПСКУ СВЕТУ ЗЕМЉУ (ФОТО)

ДОК СЕ ВУЧИЋ БОРИ ЗА КОСОВО, ЂИЛАС СЕ БАВИ ЛАЖИМА: Његов пион измишљотином оцрнио СРПСКУ СВЕТУ ЗЕМЉУ (ФОТО)

Хорда фашистичких хулигана и синоћ дивљала по Новом Саду

Хорда фашистичких хулигана и синоћ дивљала по Новом Саду

"БРУТАЛАН ОДГОВОР ЛЕК ПРОТИВ ФАШИСТА" Ђорђевић: Народ мора да се успротиви Ђиласу који организује РУШЕЊЕ СРБИЈЕ

"БРУТАЛАН ОДГОВОР ЛЕК ПРОТИВ ФАШИСТА" Ђорђевић: Народ мора да се успротиви Ђиласу који организује РУШЕЊЕ СРБИЈЕ