Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОСЛАТА СНАЖНА ПОРУКА

Градски и општински одбори СНС-а ЈЕДИНСТВЕНО осудили претње смрћу председнику Вучићу

26.03.2024. 16:16
Пише:
Танјуг
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Сава Радовановић

Огласили су се поводом штампања умрлице са ликом председника

Градски одбор Српске напредне странке (СНС) Крагујевац саопштио је данас да је штампање умрлице са ликом председника државе бескрупулозан напад на државу и безбедност сваког појединца, јер председник и његова безбедност су огледало једне озбиљне, уређене државе каква је Србија.

Градски одбор Српске напредне странке Крагујевац на челу са чланом Председништва и повереником Николом Дашићем најоштрије осуђује нападе и претње смрћу Александру Вучићу и захтева од надлежних институција да предузму неопходне мере, санкционишу актере и заштите председника Вучића и његову породицу.

 - Како се ближе београдски избори тако паника и немоћ преовладавају код опозиције предвођене Драганом Ђиласом и Мариником Тепић. Свесни чињенице да никако не могу победити на изборима прибегли су најпримитивнијим и најогавнијим методама напада, претњама смрћу председнику Србије. Само лажним борцима против насиља поремећеног ума какви су Ђилас, Мариника и њихова свита, може у недостатку било каквог политичког програма, да падне напамет да се насиљем, а не изборима мења власт -  наводи се у саопштењу.

Крагујевачки градски одбор СНС поносно стоји уз председника Александра Вучића и политику коју он успешно води, а скупина која се представља као Србија против насиља одговор за своје насилно понашање добиће на изборима од грађана, додаје се у саопштењу.

Општински одбор СНС Лазаревац, најоштрије је осудио поновно прижељкивање смрти председника Србије Александра Вучића.

 - У сопственој немоћи да пред грађане изађу са политичким програмом, који би одговорио на кључна питања у управљању државом, Ђилас и екипа прибегавају техници скретања пажње јавности са сопствене неспособности на мржњу према политичком противнику ког легитимно, на изборима, не могу да победе, већ објављујући умрлицу са његовим ликом у нади да ће им иста донети подршку. И даље је невероватна чињеница да је ова групација на децембарским изборима изашла под слоганом 'Srbija против насиља', будући да не престају да га примењују на човеку који има подршку народа какву они не могу ни да сањају - наводи се у саопштењу.

Како су истакли, грађани Србије знају истину јако добро и да су то и показали на претходним изборима.

 - Показаће у још већој мери на будућим београдским, јер српски народ никада није давао подршку мрзитељима, већ онима који енергију усмеравају на толеранцију, на поштовање политичких противника без обзира на разлике. Овим саопштењем се обраћамо и надлежним институцијама да налогодавце и извршитеље оваквих дела, процесуирају и казне у складу са законом, јер ово није модел понашања који треба да буде усвојен као нормалан у друштву за које смо се увек трудили да буде толерантно и изнад свега културно -  додаје се у саопштењу.

У саопштењу Општинског одбора СНС Звездара наводи се да читуља за Вучића која је данас осванула на друштвеним мрежама, још један је монструозан пример утицаја тајкунских медија на лабилне личности.

 - Након вешала, након отворених позива на линч комплетне породице Александра Вучића, данас смо сведоци докле болесни умови могу далеко да оду у својој нескривеној мржњи према својој земљи и људима, својим сународницима. Недвосмислена претња по живот упућена председнику Србије мора под хитно да изазове реакцију надлежних служби и да се по закону, максимално санкционише, а нормална и пристојно васпитана Србија ће 2. јуна јасно одговорити свима онима којима је насиље једино што имају у својим девијантним мозговима - наводи се у саопштењу.

Општински одбор СНС Звездара једногласно је осудио ову злоупотребу друштвених мрежа и инсистира од надлежних да одмах процесуирају творца ове идиотске објаве, додаје се у саопштењу. Општински одбор Српске напредне странке Обреновац најоштрије је осудио последње нападе бестидника из опозиције на председника Србије Александра Вучића.

 - Заправо, представници опозиције не знају како више да науде Вучићу, како да га помере са власти, као највећу сметњу њиховој политици, иначе погубној за Србију, па су из те болесне мржње и беса почели да деле на друштвеним мрежама фотографију, која представља умрлицу председника Србије и тиме јасно поручили да му желе смрт. Нормални људи и они који воле свој народ и Србију овако нешто никада не би урадили, посебно зато што Вучића подржава већина грађана Србије - наводи се у саопштењу.

Како су истакли, пропагирањем насиља опозиција ништа неће постићи.

 - Медијским таргетирањем и распињањем Вучића чине лоше себи, показују да су на све спремни, само да се домогну власти, али наравно те своје циљеве неће остварити. Народ Србије је уз Вучића, пружа му велику подршку и цени његов рад, труд и резултате - поручили су из овог општинског одбора и апеловали на државне органе да у складу са законом санкционишу све који пропагирају насиље и озбиљно угрожавају безбедност председника.

 

Извор: Танјуг